LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|10
2022
10:44

Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα: «Μόνη επιλογή να νικήσουμε τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Αδαμαντία Λιόλιου μίλησε ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο, μετά την προσάρτηση στη Ρωσία των τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών και την προκλητική φιέστα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε σχέση με τα δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν σε Λουχάνσκ,  Ντονέτσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια, ο Σουτένκο σχολίασε ότι «Δε θα αλλάξει τίποτα, γιατί είναι τα εδάφη μας και θα συνεχίσουμε να τα υπερασπιζόμαστε και να τα απελευθερώνουμε. Πρόκειται για μία ακόμα πτυχή της τρέλας του προέδρου Πούτιν».

Ο ουκρανός πρέσβης εξέφρασε την ανησυχία του για ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία. «Δεν φοβόμαστε, το παίρνουμε στα σοβαρά. Για τον λόγο αυτό προειδοποιούμε ότι όλοι οι ηγέτες που, σε κάποιο χρονικό σημείο καταδίκασαν τη χρήση τέτοιου είδους όπλων μαζικής καταστροφής, πρέπει τώρα να επικεντρώσουν την ισχύ και τη δύναμή τους για να εργαστούν με τη Ρωσία για τις απειλές αυτές», σημείωσε.

«Η μόνη επιλογή είναι να νικήσουμε στο πεδίο της μάχης» 

Όπως εξήγησε, στη συνέχεια, ο Σεργκέι Σουτένκο, η επιστράτευση που κήρυξε ο πρόεδρος Πούτιν δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ουκρανία. «Με την έναρξη του πολέμου η Ρωσία χρησιμοποίησε τις καλύτερες της δυνάμεις προετοιμασμένες, εκπαιδευμένες, επαγγελματίες.  Τώρα πρόκειται για κάποιους νέους, χωρίς προσόντα, που πηγαίνουν στην πρώτη γραμμή», υπογράμμισε, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο μόνος τρόπος να σταματήσει ο πόλεμος θα είναι η νίκη της χώρας του. «Η μόνη επιλογή είναι να δείξουμε τη νίκη μας και να νικήσουμε στο πεδίο της μάχης. Έπειτα μπορεί να αποκτήσει κάποιου είδους κοινή λογική ο πρόεδρος Πούτιν και οι ρώσοι ηγέτες, ώστε να ξεκινήσουν να σκέφτονται φυσιολογικά», κατέληξε. 

Πηγή: ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ