LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|10
2022
08:02

H Ουκρανία ανακατέλαβε περισσότερες περιοχές στη Χερσώνα - «Σοβαρές απώλειες» παραδέχεται ο Πούτιν

Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Ζαπορίζια

Τη σοβαρότητα των πρόσφατων ανακαταλήψεων περιοχών από τις ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται να παραδέχτηκε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγο πριν ο Ουκρανός ομόλογός του ανακοινώσει την απελευθέρωση περισσότερων κοινοτήτων στην περιφέρεια της Χερσώνας

Ο ουκρανικός στρατός απελευθέρωσε σήμερα τρεις κοινότητες της Χερσώνας (νότια), καθώς συνεχίζεται η αντεπίθεση για την ανακατάληψη εδαφών από τους ρώσους εισβολείς, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα την 224η ημέρα του πολέμου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε συγκεκριμένα τις κοινότητες Νοβοβοσκρεσένσκε, Νοβοχριχόριφκα και Πετροπάβλικα, οι οποίες βρίσκονται βορειοανατολικά της Χερσώνας.

Αναφερόμενος στη μερική επιστράτευση που κήρυξε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ζελένσκι τόνισε: «Ολοένα και περισσότεροι πολίτες στη Ρωσία συνειδητοποιούν ότι θα σκοτωθούν επειδή ένας άνθρωπος δεν θέλει να βάλει τέλος σε αυτόν τον πόλεμο. Είναι προφανές ποιοι θα νικήσουν».

Την ίδια στιγμή, ο περιφερειάρχης στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Σταρούχ, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην ομώνυμη πόλη έπληξαν κατοικίες, κάνοντας λόγο για θύματα και πυρκαγιές.

«Λόγω των επιθέσεων του εχθρού ξέσπασαν πυρκαγιές στην πόλη», ανέφερε ο κ. Σταρούχ μέσω της πλατφόρμας Telegram. «Πιθανόν υπάρχουν θύματα. Σωστικά συνεργεία βγάζουν ήδη ανθρώπους από τα συντρίμμια», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Την Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, φάνηκε να παραδέχεται τη σοβαρότητα των πρόσφατων στρατιωτικών επιτευγμάτων των ουκρανικών δυνάμεων, επιμένοντας ότι η Ρωσία θα «σταθεροποιήσει» την κατάσταση στις τέσσερις ουκρανικές περιοχές Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια τις οποίες αποκάλεσε παράνομα ως δικό της έδαφος.

Ο Πούτιν είπε στους Ρώσους δασκάλους κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης που είχε μαζί τους την Τετάρτη:

«Εργαζόμαστε με την υπόθεση ότι η κατάσταση στα νέα εδάφη θα σταθεροποιηθεί».

Η δήλωση αυτή ερμηνεύεται ως έμμεση παραδοχή της ρωσικής υποχώρησης στις περιοχές λόγω της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπεραμύνθηκε εκ νέου των ψευδο-δημοψηφισμάτων που διενεργήθηκαν στις εν λόγω περιοχές, δηλώνοντας μάλιστα έκπληκτος για τα αποτελέσματά τους.

«Τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων, ειλικρινά μιλώντας, όχι μόνο με ικανοποίησαν, αλλά και με εξέπληξαν - άλλωστε, οι άνθρωποι ζούσαν σε τόσο δύσκολες συνθήκες και συνεχίζουν να ζουν», δήλωσε ο Πούτιν.

Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ