LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|11
2022
21:42

Κιβωτός του Κόσμου: «Φύλλο και φτερό» κάνουν τα οικονομικά της ΜΚΟ οι Αρχές - Βρέθηκαν τρία ακίνητα στον Βόλο

«Φύλλο και φτερό» κάνουν οι Αρχές τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» με την ΜΚΟ να κατηγορείται για κακοποίηση και ασέλγεια παιδιών από στελέχη της αλλά και για οικονομικά αδικήματα. Οι Αρχές προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για τη διαχείριση που γινόταν από την Κιβωτό παίρνοντας στοιχεία από τράπεζες, εφορία και ΑΑΔΕ.

Στελέχη της οικονομικής αστυνομίας έχουν κάνει αιφνιδιαστικούς ελέγχους στην Κεντρική δομή της Αθήνας στον Κολωνό, στην Δομή της Καλαμάτας, στα παραρτήματα Πωγωνιανής και Κόνιτσας στην Ήπειρο, αλλά και στις δομές στην Χίο και στον Βόλο, συγκεντρώνοντας παραστατικά και ηλεκτρονικά αρχεία από τα λογιστήρια, τα οποία ερευνώνται σε συνεργασία με την εφορία και την ΑΑΔΕ.

Ακίνητα και στο κέντρο του Βόλου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, από την έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση ασφάλειας Βόλου, μετά την εντολή που έλαβε από την οικονομική αστυνομία, ανάμεσα στα ακίνητα του οργανισμού, εντόπισαν και τρία διαμερίσματασε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης.  Στο παρελθόν κλιμάκια της Περιφέρειας είχαν ελέγξει τις τρεις δομές που λειτουργούν στην Αττική.

Την ίδια στιγμή κύκλοι του πατέρα Αντωνίου, εξακολουθούν να διαψεύδουν όλες τις καταγγελίεςτις καταγγελίες. «Όσα ακούγονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η αλήθεια θα αποδειχθεί. Ο πατήρ Αντώνιος είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της Δικαιοσύνης», ανέφερε άτομο από το περιβάλλον του κατηγορουμένου στην ΕΡΤ.

«Έγινε εξονυχιστικός έλεγχος αρκετές φορές για την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων και την λειτουργία τους (…) Πρέπει να σας πω ότι στην Περιφέρεια Αττικής δεν διαπιστώθηκαν ενδείξεις ή στοιχεία κακοποίησης ή παραμέλησης ανηλίκων, τουναντίον διαπιστώθηκε ότι είναι μία ικανοποιητική λειτουργία μονάδων» είπε ο Γιώργος Δημόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

«Εγκλωβίζανε τα παιδιά, δεν ήθελαν να τα δώσουν σε οικογένειες»

Οι συγγενείς των παιδιών που διαμένουν στις δομές του οργανισμού καταγγέλλουν συνεχώς ότι στελέχη των ιδρυμάτων επιχειρούσαν να τους αποξενώσουν από τα παιδιά τους με αποτέλεσμα να μην επικοινωνούν με εκείνα για ολόκληρα χρόνια. «Μάζευαν παιδιά και δεν ήθελαν να τα πάνε σε οικογένειες. Απορρίπτανε χωρίς αιτιολογία τις αναδοχές και ήθελαν να τα εγκλωβίσουνε σε αυτούς, δεν ξέρω γιατί» σημείωσε στην ΕΡΤ πρώην εργαζόμενος σε δομή.

«Δεν γνωρίζουμε αν υπήρχε δόλος ή αν δεν λειτουργούσε το σύστημα στις δομές, θα σας πω από την δική μου εμπειρία με την μητέρα που εκπροσωπούσα. Αναγκάστηκα ουσιαστικά χρειάστηκε να κάνω ασφαλιστικά μέτρα για να μπορέσει να έχει την επικοινωνία με τα παιδιά της, κατάλαβα ξεκάθαρα ότι κάτι εκεί πέρα δεν λειτουργούσε καλά» είπε στην ΕΡΤ η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη.

Απειλές φέρεται να δέχεται ο 19χρονος που κατήγγειλε για ασέλγεια τον πατέρα Αντώνιο - «Ή θα τα πάρεις όλα πίσω ή θα σε σκοτώσω»

Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο 19χρονος που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια, με άγνωστο να του στέλνει μήνυμα λέγοντας πως αν δεν πάρει πίσω τα όσα ισχυρίστηκε θα βάλει άτομα να του κάνουν κακό και θα τον σκοτώσει.

Το περιστατικό έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Real News, η οποία δημοσίευσε ένα μήνυμα που δέχτηκε ο 19χρονος που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για την Κιβωτό του Κόσμου.

Σε αυτό αναφέρεται: «Γεια. Είσαι καλά; Το λοιπόν ή θα τα πάρεις όλαααααα πίσω η αλλιώς θα βάλω άτομα να σου κάνουμε κακό και έχω πάρα πολλά άτομα να ξέρεις. Γνωρίζω το που μένεις από κάποιον άλλον αλλά έτσι και δεν μαζέψεις όλες τις μ…. που έχεις κάνει και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι… σου να ξέρεις δεν θα ζεις. Αυτό σου λέω μόνο. Θα σε σκοτώσω».

Την ίδια ώρα όμως προκαλεί αίσθηση η χλιδάτη ζωή που φέρεται ότι ζούσαν τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΜΚΟ: πολυτελή αυτοκίνητα, πανάκριβα ρούχα και κρουαζιέρες, προσωπικούς λογαριασμούς με 130.000 ευρώ και θυρίδες.

Από το 2010 τα έσοδα της οργάνωσης, από δωρεές, φιλανθρωπίες και επιδοτήσεις ξεπερνούν τα 85 εκ. ευρώ. Τα τελευταία χρόνια τα έσοδα φθάνουν τα 5 εκ. ευρώ το χρόνο, με πλεόνασμα μισό με ένα εκατ. ευρώ, ενώ στην εφορία δηλωνόταν ποσό που δεν ξεπερνούσε τα 75.000 ευρώ.

Πηγή: ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών