LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

29|11
2022
14:22

Ρόδος: Τι έδειξε η έρευνα για την οικιακή βοηθό - Αποκύημα της φαντασίας της οι δυο δολοφονίες

Αδιανόητες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση της οικιακής βοηθού στη Ρόδο, η οποία ισχυρίστηκε πως δολοφόνησε τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες. 

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, όλες οι ενδείξεις από την πορεία της πρόσθετης προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε στη Ρόδο συνηγορούν (επί του παρόντος) στο ότι δεν τέλεσε τα δύο από τα τέσσερα εγκλήματα που ομολόγησε και πιθανότατα τα φαντάστηκε λόγω των σοβαρών ψυχιατρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Η προκαταρκτική εξέταση, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, για τους θανάτους των δυο ηλικιωμένων γυναικών, ηλικίας 86 και 70 ετών, ολοκληρώθηκε με την κατάθεση ενός γιατρού που δραστηριοποιείται στις δημοτικές ενότητες Αρχαγγέλου και Καλυθιών και είχε υπογράψει τα πιστοποιητικά θανάτου, των συγκεκριμένων γυναικών.

Πλέον, αναμένεται να υποβληθούν και να συσχετιστούν στην ίδια προκαταρκτική δικογραφία, εκθέσεις του ιατροδικαστή από τη νεκροψία και νεκροτομή των δύο γυναικών και τοξικολογικές ή ιστολογικές εξετάσεις αν υφίστανται.

Υπενθυμίζεται ότι η 45χρονη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, που ομολόγησε την δολοφονία 4 ατόμων που φρόντιζε και την απόπειρα δολοφονίας του παιδιού της σε ηλικία ενός έτους, έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενη για την δολοφονία της 75χρονης κατάκοιτης και μη αυτοεξυπηρετούμενης γυναίκας, στις Καλυθιές.

Ο θάνατος της 86χρονης

Η οικιακή βοηθός είχε ισχυριστεί ότι δολοφόνησε μια 86χρονη και μία 70χρονη στη Ρόδο, αλλά και μια 63χρονη στη Λέρο (η προκαταρκτική δικογραφία χειρίζεται η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω).

Όπως τονίζει η dimokratiki.gr, από τις μαρτυρικές καταθέσεις οικείων προσώπων της 86χρονης και της 70χρονης, προκύπτει ότι τα όσα περιέγραψε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, και θεωρούν βέβαιο ότι η ομολογία της αποτελεί αποκύημα της αρρωστημένης φαντασίας της

Τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2022 και ενώ φρόντιζε την 86χρονη Σ.Β. που έπασχε από διαβήτη, ισχυρίστηκε ότι έβαλε μεγάλη ποσότητα ζάχαρης μέσα σε γιαούρτι και της το έδωσε με σύριγγα από το στόμα και λόγω της ποσότητας που εισήλθε στον οργανισμό της, κατέληξε.

Η συγκεκριμένη ηλικιωμένη, όπως είπε, είχε κολίτιδα και σάκχαρο, την πρόσεχε ένα χρόνο περίπου και κοιμόνταν μαζί σε δύο ενωμένα μονά κρεβάτια, ενώ της κρατούσε το χέρι. Όταν η 45χρονη σταμάτησε τα χάπια που λάμβανε για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας, ισχυρίστηκε ότι προχώρησε στη δολοφονία της.

Την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε η ηλικιωμένη με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο και πέθανε μια εβδομάδα μετά. Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να την σκοτώσει και ότι της έδωσε το συγκεκριμένο μείγμα τροφών γιατί δεν έτρωγε επειδή είχε προσβληθεί από κορωνοϊό!

Οικείοι της 86χρονης κατέθεσαν ωστόσο ότι ο θάνατος της δεν επήλθε ως συνεπεία της χορήγησης του συγκεκριμένου μείγματος τροφής, με τον ένα μάλιστα να περιγράφει πως ο ίδιος είχε συστήσει στην 45χρονη να δίνει στην ηλικιωμένη γιαούρτι με μέλι.

«Χτύπησε» 70χρονη η οποία κατέληξε 5 μέρες μετά

Η 45χρονη είχε καταθέσει ότι ανέλαβε την φροντίδα μιας 70χρονης που έπασχε από άνοια, ήταν παχύσαρκη και κατάκοιτη. Υποστήριξε ότι είχε σταματήσει να λαμβάνει την αγωγή της για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας νευρίαζε και έδερνε την ηλικιωμένη.

Πιθανολόγησε ότι ευθύνεται για τον θάνατό της γιατί την είχε χτυπήσει στο κεφάλι και δεν την τάιζε σωστά.

Οικείοι της συγκεκριμένης ηλικιωμένης κατέθεσαν ότι ο θάνατός της επήλθε έπειτα από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και όχι στις 5 ημέρες που υποστηρίζει η 45χρονη, και μάλιστα δήλωσαν ότι απομάκρυναν την οικιακή βοηθό από την συγγενή τους νωρίτερα από τον χρόνο που απεβίωσε η ηλικιωμένη.

Τι είχε καταθέσει για την δολοφονία της 75χρονης

Σχετικά με τη δολοφονία της 75χρονης γυναίκας, που μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι διέπραξε είχε πει:

«Όλο το βράδυ η Φ. μουρμούριζε και με έλεγε Κατερίνα. Εγώ της έλεγα ότι δεν είμαι η Κατερίνα και είμαι η …. Μετά συνέχισε και της είπα «μου» και μου έλεγε «μούξινος» και όλο το βράδυ δεν με άφησε να κοιμηθώ καθόλου.

Το πρωί επειδή δεν άντεχα το μουρμουρητό και επειδή είχα κόψει τα φάρμακα έβαλα το ένα χέρι μου στη μύτη της και το άλλο στο στόμα της και προσπάθησα να την πνίξω.

Αυτή μούγκριζε και μετά πήρα το μαξιλάρι και το έβαλα στο κεφάλι της μέχρι που πέθανε.

Αμέσως πήρα το 100 τηλέφωνο, είπα τα στοιχεία μου και είπα ότι σκότωσα τη Φ. και να έρθουν από εκεί.

Μετά με πήρε ο ανιψιός τηλέφωνο όπως έπαιρνε καθημερινά τηλέφωνο για να ρωτήσει πως πάει με την Φ. και εγώ του εξήγησα τι έγινε και αυτός έκλαιγε στο τηλέφωνο.

Όταν έκανα όλα αυτά στην ηλικιωμένη βρισκόταν ανάσκελα στο κρεβάτι αλλά ήταν ξύπνια, δεν κοιμόταν. Κουνούσε τα χέρια της αλλά δε μπορούσε. Εγώ λυπάμαι για όλα αυτά που έκανα, δεν ήθελα να κάνω κακό στη γυναίκα. Όλα έγιναν γιατί έκοψα τα φάρμακα και πρέπει να τιμωρηθώ. Αυτό δεν το έκανα γιατί είχα κακία απέναντί της, το έκανα γιατί έκοψα τα φάρμακα. Ζητώ συγνώμη. Πάνω στα νεύρα μου όπως βάσταγα το μαξιλάρι δεν θυμάμαι πόση ώρα πήρε όλο αυτό».

Πηγή: Ιefimerida.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ