LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

29|11
2022
20:08

Έκρηξη ηφαιστείου στη Χαβάη: Το Μάουνα Λόα προκαλεί ανησυχία - Live εικόνα

Το ηφαίστειο που βρίσκεται στη Χαβάη εξερράγη για πρώτη φορά εδώ και 38 χρόνια. Είναι το μεγαλύτερο του κόσμου.

Δραστηριότητα παρατηρείται στο μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο του κόσμου, το Μαούνα Λόα στην Χαβάη, για πρώτη φορά από το 1984.

Παρότι η λάβα ρέει στη μία πλευρά του ηφαιστείου, η έκρηξη που σημειώθηκε τη Δευτέρα στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων της Χαβάης δεν απειλεί τις κοινότητες, ανακοίνωσε το USGS (Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ).

Ειδικότερα, το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ζητά ιδιαίτερη προσοχή στους κατοίκους των γύρω περιοχών. Ενώ για προληπτικούς λόγους έχουν ανοιχτεί και τα ειδικά καταφύγια, με ορισμένους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με δική τους πρωτοβουλία.

Επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς οι άνεμοι μπορεί να μεταφέρουν ηφαιστειακό αέριο και ενδεχομένως τέφρα.

Τη Δευτέρα, λόγω της έκρηξης δεν λειτούργησε η Southwest Airlines.

Συγκεκριμένα, έχει ακυρώσει πέντε πτήσεις από και προς τη Χονολουλού.

Η ηφαιστειακή τέφρα επηρεάζει την ποιότητα του αέρα και τις πτήσεις

Ο κυβερνήτης της Χαβάης David Ige προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι ο άνεμος μπορεί να μεταφέρει ηφαιστειακά αέρια και τέφρα και ζήτησε από τους κατοίκους με ευαισθησίες στο αναπνευστικό σύστημα να λάβουν προφυλάξεις προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν την έκθεση.

Το υπουργείο Υγείας της Χαβάης εξέδωσε τη Δευτέρα προειδοποίηση ζητώντας από τους κατοίκους και τους επισκέπτες ζητώντας να προετοιμαστούν για επιπτώσεις στην ποιότητα του αέρα, λέγοντας ότι οι εκρήξεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν «συνθήκες vog (πυκνή αιθαλομίχλη) με τέφρα στον αέρα και τα επίπεδα διοξειδίου του θείου να αυξηθούν σε διάφορες περιοχές της πολιτείας».

Ο όρος Vog είναι ένας όρος που αναφέρεται στο ηφαιστειακό νέφος, λένε οι αξιωματούχοι της πολιτείας.

Οι ευαίσθητες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, των ηλικιωμένων και όσων πάσχουν από αναπνευστικές παθήσεις, θα πρέπει να μειώσουν τις υπαίθριες δραστηριότητες που προκαλούν βαριά αναπνοή και να μειώσουν την έκθεση παραμένοντας σε εσωτερικούς χώρους και κλείνοντας παράθυρα και πόρτες, σε περίπτωση που δημιουργηθούν συνθήκες vog, δήλωσε το υπουργείο Υγείας.

Τα σύννεφα ηφαιστειακής τέφρας μπορούν επίσης να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο για τις αερομεταφορές, μειώνοντας την ορατότητα, καταστρέφοντας τα όργανα ελέγχου της πτήσης και προκαλώντας τελικά βλάβες στους κινητήρες των αεροσκαφών.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ «παρακολουθεί στενά την ηφαιστειακή έκρηξη και θα εκδώσει συμβουλές για την εναέρια κυκλοφορία μόλις καθοριστεί το μέγεθος του νέφους τέφρας», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ