LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|12
2022
07:32

Κιβωτός του Κόσμου: Ανήλικος από το Βόλο κατήγγειλε ασέλγεια από ηγετικό στέλεχος - Έδωσε μυστική κατάθεση

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις τόσο για οικονομικά εγκλήματα, όσο και για καταγγελίες για ασέλγεια και άλλες κακοποιητικές πράξεις στην Κιβωτό του Κόσμου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ανήλικος προχώρησε σε καταγγελία ηγετικού στελέχους της Κιβωτού του Κόσμου, για ασέλγεια σε βάρος του, ενώ μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι αποκαλύψεις για τα οικονομικά της δομής.

Ο ανήλικος από τη δομή του Βόλου, κλήθηκε μυστικά να καταθέσει πριν από δύο ημέρες, καταγγέλλοντας στις αρμόδιες αρχές στην Αθήνα, ότι ηγετικό στέλεχος της δομής, προέβη σε ασελγείς πράξεις εναντίον του.

«Μυστική» κατάθεση του ανήλικου

Ο αρμόδιος εισαγγελέας θα ερευνήσει αν ισχύουν όσα καταγγέλλει ο ανήλικος. Για τη συγκεκριμένη καταγγελία έχει γίνει λόγος και από τον 19χρονο, από τον οποίο ξεκίνησε η υπόθεση.

Μετά τις καταγγελίες του 19χρονου, αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο ανήλικος, με στελέχη της αστυνομίας να ταξιδεύουν από την Αθήνα στον Βόλο, κάτω από άκρα μυστικότητα, και πήραν τον ανήλικο για κατάθεση.

Συγκλονίζει 8χρονος τρόφιμος: «Με χτυπούσαν και με κλείδωναν στο κλουβί»

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει η μαρτυρία 8χρονου αγοριού που βρέθηκε στην «Κιβωτό του Κόσμου» για τα όσα έζησε μέσα στη δομή, τονίζοντας πως δεν θέλει να ξαναπάει εκεί.

Υπενθυμίζεται πως ο 8χρονος είχε καταγγείλει ότι τον τιμωρούσαν βάζοντάς τον σε κλουβί. Μάλιστα, είχε δηλώσει πως όταν έκανε αταξίες τον ξεχνούσαν για ώρες μέσα στο κλουβί, του έδιναν χαλασμένο φαγητό και τον χτυπούσαν.

«Με χτυπούσαν, με τυραννάγανε, με ταράζανε, με κλειδώνανε οι παιδαγωγοί μου». «Ήμουν λίγο ζωηρός και μια κυρία μού είχε είπε ότι η συμπεριφορά μου είναι για κλουβί και με έβαλε στο κλουβί... Σε κλουβί για παπαγαλάκια και με κλείδωσε», είπε o 8χρονος στον ΑΝΤ1.

Απολύσεις στελεχών της Κιβωτού από το νέο Δ.Σ.

Το νέο ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου, ξεκίνησε την αξιολόγηση του προσωπικού της δομής και ήδη τουλάχιστον πέντε άτομα -μεταξύ των οποίων το δεξί χέρι του πατέρα Αντώνιου και διευθυντή της οργάνωσης- είδαν την έξοδο από τη ΜΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός του Ιρακινού, ανάμεσα στους απολυμένους είναι και ο Πασχάλης, τον οποίο, η μητέρα τριών πρώην τροφίμων στην Κιβωτό, τον είχε κατονομάσει ως έναν από τους ανθρώπους που είχαν συμμετοχή σε κακοποιητικες συμπεριφορές εις βάρος των παιδιών.

Οι απολύσεις τους έγιναν μετά από ομόφωνη απόφαση της νέας διοίκησης.

Στο «μικροσκόπιο» το πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, εκτός από τον γενικευμένο οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί ήδη η Αρχή για την οικονομική διαχείριση στην Κιβωτό του Κόσμου, διέταξε και τη διεξαγωγή ελέγχου για το πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας.

Ο έλεγχος του πόθεν έσχες κρίθηκε απαραίτητος, καθώς η πρεσβυτέρα λόγω της ιδιότητας της ως διαχειρίστριας στην Κιβωτό ήταν υπόχρεη να υποβάλλει δήλωση πόθεν έσχες.

Κατά τον έλεγχο του πόθεν έσχες η έρευνα στρέφεται στο αν έχει δηλώσει όσα πράγματι διαθέτει και αν έχει αποκρύψει ακίνητα η άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Μέσω του πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας, ελέγχεται έμμεσα και ο πατέρας Αντώνιος, καθώς η ίδια υποχρεούται από τον νόμο να δηλώσει πέραν των δικών της περιουσιακών στοιχείων και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και άμεσα συγγενικά της πρόσωπα.

Μεζονέτα 300.000 ευρώ αγόρασαν με δωρεές π. Αντώνιος και πρεσβυτέρα

Περιουσία «μαμούθ» φαίνεται πως κατάφεραν να αποκτήσουν πρεσβυτέρα και πατέρας Αντώνιος, μέσα από δωρεές της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής LiveNews στο Μega, στο στόχαστρο των αρχών έχει μπει μία μεζονέτα εμβαδού 105,5 τετραγωνικών μέτρων, στη Ραφήνα, που ανήκει στην πρεσβυτέρα και τον πατέρα Αντώνιο, ωστόσο στο συμβόλαιο φαίνεται πως η οικία αγοράζεται στο όνομα της «Κιβωτού».

Πρόκειται για κατοικία πρώτου ορόφου, 105 τ. μέτρων, με θέση στάθμευσης 15 τ.μ. και αντικειμενική αξία 126.159,55 ευρώ.

Η τιμή πώλησης ανήλθε στα 295.000 ευρώ, το 2007, τα οποία, όπως προκύπτει, προέρχονταν από χρήματα της «Κιβωτού».

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό πληρώθηκε σε μετρητά, πριν από την υπογραφή του συμβολαίου και εκτός γραφείου του συμβολαιογράφου. Μέχρι και σήμερα η κατοικία στη Ραφήνα εμφανίζεται ως κύρια κατοικία του πατέρα Αντωνίου και της Σταματίας Γεωργαντή.

Πηγή: Ιefimerida.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ