LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|12
2022
19:03

Ο Μακρόν θα επιδιώξει συνομιλία με τον Πούτιν αλλά αποκλείει διαπραγματεύσεις

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι μετά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον θα επιδιώξει επαφές με τον Ρώσο ομόλογό του - «Μια δίκαιη ειρήνη δεν είναι μια ειρήνη που θα επιβληθεί στους Ουκρανούς»

Συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει τις επόμενες ημέρες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον.

Ο Μακρόν επιβεβαίωσε την είδηση σε συνέντευξή του στο αμερικανικό ABC και στον ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο Τζορτζ Στεφανόπουλο. «Ήθελα να κάνω την επίσημη επίσκεψη πρώτα και να έχω μια εις βάθος συζήτηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν και τις ομάδες μας μαζί», διευκρίνισε.

Κατά την επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, Μπάιντεν και Μακρόν επιδιώκουν να είναι σύμφωνη για την απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος απηύθυνε έκκληση σήμερα για «διαρκή ειρήνη» ώστε να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος. «Μια δίκαιη ειρήνη δεν είναι μια ειρήνη που θα επιβληθεί στους Ουκρανούς», τόνισε. «Μια δίκαιη ειρήνη δεν είναι μια ειρήνη που δεν θα γινόταν αποδεκτή μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα από ένα από τα δύο μέρη».

Αποκλείει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

Ο Πούτιν «διέπραξε ένα λάθος», επισήμανε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Είναι αδύνατο να επιστρέψουμε στο τραπέζι των συζητήσεων και να διαπραγματευτούμε κάτι; Νομίζω ότι εξακολουθεί να είναι εφικτό», συνέχισε.

Η τελευταία επίσημη συνομιλία μεταξύ του Μακρόν και του Πούτιν ήταν στις 11 Σεπτεμβρίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι σκοπεύει να έχει «άμεση επαφή με τον Ρώσο πρόεδρο» καταρχάς για θέματα που αφορούν την πυρηνική ενέργεια για μη στρατιωτική χρήση και για τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια.

Ο Μακρόν επιθυμεί να υπενθυμίσει στον Πούτιν τα αιτήματα του Παρισιού: «να φύγουν τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία και να αποκατασταθεί η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», ανέφερε η γαλλική προεδρία.

Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ KENZO TRIBOUILLARD POOL

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ