LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|12
2022
19:25

Κιβωτός του Κόσμου: Συμπληρωματική κατάθεση από τον 19χρονο που είχε καταγγείλει ηγετικό στέλεχος της ΜΚΟ

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε σήμερα ο 19χρονος για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Ο 19χρονος ήταν ο πρώτος κατήγγειλε ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης για σεξουαλική κακοποίηση.

Στους εισαγγελείς κατέθεσε επίσης και πρώην τρόφιμος σε δομή της οργάνωσης που βρισκόταν στην Ολλανδία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τελευταίος μίλησε για σωματική του κακοποίηση την περίοδο που διαβιούσε σε δομή της Κιβωτού, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Την ίδια ώρα, πρώην εργαζόμενη σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου, επιβεβαιώνει τα όσα είπε για την κακοποίηση ο 19χρονος στις αρχές. Μιλώντας στο MEGA, ανέφερε: «Ήμουν ήδη απομακρυσμένη από τη δομή της Καλαμάτας όταν με πλησίασε φίλος του 19χρονου, ο οποίος δεν ήταν πλέον στη δομή καθώς ενηλικιώθηκε και μου μίλησε για την κακοποίηση. Αυτό έγινε πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Γνώριζε πως είχα πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά για αυτό με εμπιστεύτηκε».

Στη συνέχεια, όπως λέει, μαζί με ακόμη δύο παιδαγωγούς προσέγγισαν δικηγόρο για να τους συμβουλέψει πώς να κινηθούν.

Ο πατέρας Αντώνιος απαγορεύεται να πλησιάζει τις δομές με εισαγγελική διαταγή

Με εισαγγελική εντολή ο πατέρας Αντώνιος απαγορεύεται πλέον να πλησιάζει τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, παρ΄ότι δεν του έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες.

Η απόφαση αυτή έρχεται την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι έρευνες της οικονομικής αστυνομίας και οι καταγγελίες έχουν πάρει την μορφή «χιονοστιβάδας». 

Οι εισαγγελείς ανηλίκων απαγόρευσαν την προσέγγιση στις δομές και των ατόμων που απολύθηκαν με απόφαση του νέου ΔΣ της Κιβωτού.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της αποφάσισε να αποπέμψει τα τρία στελέχη της μη κυβερνητικής οργάνωσης, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που έφεραν οι καταγγελίες για σωματική και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών – τροφίμων. 

Αυτοί είναι:

  • Ο 35χρονος παιδαγωγός από την Πωγωνιανή, γνωστός ως «Πασχάλης», σε βάρος του οποίου υπάρχουν καταγγελίες πρώην και νυν τροφίμων για ξυλοδαρμούς αλλά και παρενοχλήσεις.
  • Η σύζυγός του, η οποία εργαζόταν επίσης στη δομή της Πωγωγιανής, ως υπεύθυνη των κοινωνικών λειτουργών, ενώ μετείχε και στο Δ.Σ. της «Κιβωτού του Κόσμου».
  • Ο 35χρονος από το Ιράκ, ο οποίος εκτελούσε χρέη γενικού διευθυντή της ΜΚΟ και έχει προκαλέσει αντιδράσεις για τον πολυτελή τρόπο ζωής του.

Η διάταξη έχει ισχύ για 90 ημέρες και κατόπιν του διαστήματος αυτού, για τη διατήρησή της θα πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Σκοπός της απόφασης των δύο εισαγγελέων είναι να παραμείνουν τόσο ο ιερέας όσο και τα άλλα τρία ελεγχόμενα πρόσωπα, μακριά από ανήλικα που φιλοξενούνται στη δομή ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να τα επηρεάσουν.

Ανήλικος καταγγέλλει ηγετικό στέλεχος για ασέλγεια

Σημειώνεται πως ακόμη μια σοβαρή καταγγελία για την Κιβωτό του Κόσμου είδς το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ένας ανήλικος από τη δομή του Βόλου κατήγγειλε ηγετικό στέλεχος της Κιβωτού για ασέλγεια.

Ο ανήλικος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κλήθηκε μυστικά να καταθέσει πριν από δύο ημέρες, καταγγέλλοντας στις αρμόδιες αρχές στην Αθήνα, ότι ηγετικό στέλεχος της δομής, προέβη σε ασελγείς πράξεις εναντίον του.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας θα ερευνήσει αν ισχύουν όσα καταγγέλλει ο ανήλικος. Για τη συγκεκριμένη καταγγελία έχει γίνει λόγος και από τον 19χρονο, από τον οποίο ξεκίνησε η υπόθεση. Μετά τις καταγγελίες του 19χρονου, αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο ανήλικος, με στελέχη της αστυνομίας να ταξιδεύουν από την Αθήνα στον Βόλο, κάτω από άκρα μυστικότητα, και πήραν τον ανήλικο για κατάθεση.
 
Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ