LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

02|12
2022
18:43

Θεσσαλονίκη: Άφηνε το παιδί της χωρίς φαγητό και νερό για μέρες - Σοκάρει η κατάθεση του αστυνομικού

Ένοχη για ενδοοικογενειακή βία με κίνδυνο για σωματικές βλάβες σε βάρος της μόλις 8 ετών κόρης της κρίθηκε 32χρονη μητέρα, η οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή, ενώ σόκαρε η κατάθεση στο δικαστήριο του αστυνομικού που βρήκε το κοριτσάκι.

Σε πρώτο βαθμό της είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης έξι ετών για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανηλίκης, με μεθοδευμένη πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου. Κατηγορούμενη για την ίδια υπόθεση κατέστη και η γιαγιά του κοριτσιού, που έχει αποβιώσει.

Ειδικότερα και όπως αναφέρει το voria.gr, στις 19 Φεβρουαρίου του 2016, αστυνομικοί μετέβησαν στο διαμέρισμα της οικογένειας μετά από καταγγελία συγγενικού προσώπου για κακές συνθήκες διαβίωσης του 8χρονου κοριτσιού και κακοποιητική συμπεριφορά. Όπως κατέθεσε αστυνομικός στο δικαστήριο, όταν πήγαν στο σπίτι μετά από εισαγγελική εντολή, η γιαγιά και τρία από τα εγγόνια της «κάθονταν στο σαλόνι, έναν ζεστό χώρο και έβλεπαν τηλεόραση», ωστόσο η οκτάχρονη δεν ήταν πουθενά.

«Η γιαγιά είπε πως η μικρή ήταν έξω για δουλειές με τη μητέρα της, ωστόσο, εμείς είπαμε ότι θα περιμένουμε. Αφού πέρασε λίγη ώρα, τελικά ανέφερε πως το παιδί είναι μέσα στο δωμάτιο και κοιμάται και δεν θέλει να το ενοχλήσουμε. Εμείς πήγαμε μετά από υπόδειξη των άλλων παιδιών. Αυτό που αντίκρισα ήταν σοκαριστικό», είπε στην κατάθεσή του.

«Ανοίγοντας την πόρτα, μου ήρθε μια απίστευτη δυσοσμία από ούρα. Το δωμάτιο ήταν σκοτεινό και άδειο από έπιπλα, τα παράθυρα ήταν ορθάνοιχτα μέσα στο καταχείμωνο και ακόμα θυμάμαι το κρύο που είχε εκείνη την ημέρα. Το παιδί ήταν κουλουριασμένο και γυμνό κάτω στο πάτωμα. Έπαθα σοκ. Δεν μπορούσε καν να σηκωθεί. Είχε να φάει και να πιει νερό για μέρες», είπε στην ανατριχιαστική κατάθεσή του.

Οταν ξετυλίχθηκε το κουβάρι της συγκλονιστικής υπόθεσης, τα αδελφάκια της μικρής αλλά και η ίδια φέρεται να κατέθεσαν στην αστυνομία πως συχνά τιμωρούνταν από τις δύο γυναίκες. Μάλιστα, ως δικαιολογία για την κατάσταση που βρέθηκε η μικρή, οι δύο γυναίκες φέρεται να ισχυρίστηκαν πως την έβαλαν στο δωμάτιο γιατί «τα έκανε πάνω της».

Για τεράστια σωματική εξάντληση και ξεκάθαρο ψυχικό πόνο, «καθώς το παιδί ήταν ένα θηρίο», έκανε λόγο ο εισαγγελέας της έδρας. «Μία ημέρα να αργούσε η υπηρεσία, το παιδί θα μπορούσε να είχε πεθάνει. Ήταν εντυπωσιακή η επιμονή των αστυνομικών», συμπλήρωσε στην αγόρευσή του.

Σημειώνεται ότι η 32χρονη κατηγορούμενη δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Το ανήλικο παιδί διαμένει ίδρυμα, όπως και τα υπόλοιπα αδέρφια της. 

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ