LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

03|12
2022
13:29

Κιβωτός του Κόσμου: «Πέταξαν στο δρόμο την οικογένεια του πατρός Αντωνίου» - Ξέσπασμα από τον δικηγόρο του

Την απομάκρυνση του πατρός Αντωνίου από όλες τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου σχολίασε ο δικηγόρος του επικεφαλής της ΜΚΟΘρασύβουλος Κονταξής ο οποίος απαίτησε την άμεση επέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

«Ελπίζω ο κύριος Ιερώνυμος, η κυρία Μαρτινου και η κυρία Μιχαηλίδου να κοιμήθηκαν καλά στα πολυτελή διαμερίσματά τους», συμπλήρωσε ο δικηγόρος και εξήγησε ότι ο πατήρ Αντώνιος που έμενε στην Κιβωτό του Κόσμου, δεν έχει που αλλού να μείνει με την οικογένειά του.

Ο δικηγόρος είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι δεν υπήρχε προειδοποίηση ή επίσημη ενημέρωση για να αφήσει το χώρο που έμενε ο πατήρ Αντώνιος με την οικογένειά του. Είπε ότι έχουν αλλάξει τις κλειδαριές και η οικογένεια δε μπορεί ούτε τα πράγματά της να πάρει.

«Είναι παράνομο! Θα κάνω ό,τι προβλέπει ο νόμος. Τη δευτέρα θα δω τον κύριο Ντογιάκο και θα υποβληθεί και έγκληση για συγκεκριμένα αδικήματα» είπε ο δικηγόρος.

Τέλος, σχολιάζοντας δημοσιεύματα με δηλώσεις του πατρός Αντωνίου, ο δικηγόρος ξεκαθάρισε ότι «ο πατέρας Αντώνιος δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση. Ούτε ο πατέρας Αντώνιος, ούτε η πρεσβυτέρα».

Ψάχνουν πού πήγαν τα λεφτά από κηδείες επωνύμων

Την ίδια ώρα, πολλοί συμπολίτες μας είχαν ως τελευταία τους επιθυμία να ενισχυθεί η Κιβωτός του Κόσμου και έτσι οι οικογένειές τους  αντί για στεφάνι στην εξόδιο ακολουθία,  έδιναν τραπεζικούς λογαριασμούς της ΜΚΟ. Σε πολλές όμως περιπτώσεις τα χρήματα συγκεντρώνονταν στο περιβόητο «κουτί»  της Κιβωτού για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες ότι  δεν τηρούσαν τη νόμιμη διαδικασία

 

Η Ζωή Λάσκαρη, Ο Δημήτρης Τσοβόλας ο Κωνσταντίνος Μίχαλος του ΕΒΕΑ, ο Δάκης, είχαν ως τελευταία τους επιθυμία να  ενισχύσουν το έργο της Κιβωτού. Η στενή συνεργάτης του τραγουδιστή δεν γνωρίζει το ποσό που συγκεντρώθηκε στην κηδεία το, σύμφωνα με το STAR.

O εντοπισμός  των χρημάτων στο κουτί της Κιβωτού  από τις αρχές που ελέγχουν τα οικονομικά της Δομής, είναι πολύ δύσκολος , καθώς  δεν υπάρχουν αποδείξεις και παραστατικά.

«Μαϊμού» λαχειοφόρος: «Άρπαξαν 1500 ευρώ και εξαφανίστηκαν»

Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύθηκαν και επιτήδειοι. Ο Γιάννης Γουλιδάκης από την Ρόδο ανέφερε πως μέρος των χρημάτων  που είχαν συγκεντρωθεί σε ερανικό λογαριασμό για χειρουργική επέμβαση του παιδιού του, αποφάσισε να τα προσφέρει στην Κιβωτό. «Ήρθε ένας κύριος , τα μέτρησε τα πήρε, μου λέει θα σας δώσω τρεις λαχνούς , είναι λέει για μια κλήρωση που κάνουμε για ένα αυτοκίνητο. Πήρα  πάλι εγώ τηλέφωνο και λέω ρε παιδιά τι έγινε με την κλήρωση; Λέει ποια κλήρωση; Δεν κάναμε ποτέ κλήρωση».

«Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

Από την πλευρά του, ο πατέρας Αντώνιος κάνει λόγο για «άδικες κατηγορίες». Σύμφωνα με το STAR φέρεται να ανέφερε σε ανθρώπους του κοντινού του περιβάλλοντος: «Δεν περίμενα μετά από τόση προσπάθεια να ακούγεται το όνομά μου για τέτοια πράγματα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι περασμένα στην Κιβωτό. Δεν έχω τίποτα δικό μου. Όλα είναι των παιδιών. Δεν κρύβομαι από κανέναν. Αν με ζητήσουν οι Αρχές, θα εμφανιστώ αμέσως. Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό. Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες».

Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, η οποία έδειξε νωρίτερα τον εκνευρισμό της μπροστά στις κάμερες, επιμένει ότι «δεν έκρυψα ποτέ χρήματα σε μυστικές γωνιές. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τις εξελίξεις. Οι νομικοί μάς είχαν ενημερώσει τι θα συμβεί. Ανεβαίνουμε τον δικό μας Γολγοθά και θα αποδείξουμε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου».

Στο μικροσκόπιο οι δωρεές

Οι Αρχές αναμένεται να κάνουν φύλλο και φτερό τις δωρεές προς την Κιβωτό για να διαπιστώσουν αν τηρούνταν οι νόμιμες διαδικασίες αλλά και που πήγαιναν τα υπέρογκα ποσά που συγκέντρωνε η Μη κερδοσκοπική Οργάνωση από εράνους αλλά και από τα περιβόητα πλέον κουτιά στις κηδείες.

Σε κάθε περίπτωση οι καταγγελίες για τις δωρεές προς την Κιβωτό προκαλούν ερωτήματα. Παράδειγμα αποτελεί ένας πατέρας που όταν θέλησε να δωρίσει στη Κιβωτό του Κόσμου λεφτά που περίσσεψαν από έρανο για την εγχείρηση του γιου του, οι άνθρωποι της Κιβωτού αντί να του δώσουν λογαριασμό τραπέζης… τα ζήτησαν στο χέρι.

Άλλη καταγγέλλουσα εξομολογείται στο OPEN, πως άνθρωποι της Κιβωτού προσπάθησαν να την πετάξουν από το σπίτι της, όταν η μητέρα της έγραψε στην Κιβωτό όλη της την περιουσία πριν αφήσει τη τελευταία της πνοή. Όπως, η ίδια καταγγέλλει, όλα αυτά έγιναν ύστερα από ύποπτες για την ίδια παρεμβάσεις, όσο η μητέρα της νοσηλευόταν.

«Η μητέρα μου είχε γνωρίσει το Θεαγένειο μία κυρία η οποία δε γνωρίζουμε για ποιο λόγο βρισκόταν στο Θεαγένειο αφού η ίδια δεν έπασχε από κάποια νόσο ούτε κάποιο συγγενικό της πρόσωπο. Αυτή η κυρία είχε έναν γιο δικηγόρο εν ενεργεία και ο άντρας της ήταν δικηγόρος σε σύνταξη – είχαν επίσης μία φίλη συμβολαιογράφο και όλοι αυτοί είναι μάρτυρες στη Διαθήκη που συνετάχθη», είπε η ίδια.

Η κατάθεση του 15χρονου

Την ίδια στιγμή, σημαντικό ρόλο στην υπόθεση των κακοποιητικών συμπεριφορών εντός των δομών της Κιβωτού, θα παίξει η δεύτερη κατάθεση του 15χρονου ο οποίος διέμενε στη δομή του Βόλου ενώ κάποιοι σπεύδουν να υπερασπιστούν τον πατέρα Αντώνιο.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ