LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

04|12
2022
19:26

Κατέληξε ο πατέρας του δημοσιογράφου που είχε καταγγείλει κακοποίηση στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» - «100 μέρες περίμενε έστω έναν προανακριτικό υπάλληλο»

Με το παράπονο ότι δεν τον κάλεσε ποτέ έστω ένας προανακριτικός υπάλληλος να μιλήσει για την περιπέτεια που βίωσε, με βάση την καταγγελία του στο τέλος του περασμένου Αυγούστου όταν κατά τους ισχυρισμούς του ίδιου και του δημοσιογράφου γιου του Νίκου Ασλανίδη κακοποιήθηκε κατά τη διάρκεια νοσηλείας του στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», έφυγε από τη ζωή ο 98χρονος Γιώργος Ασλανίδης.

Όπως λέει στο ethnos.gr ο Νίκος Ασλανίδης, ο πατέρας του συνεχώς τον ρωτούσε, για το πότε θα κληθεί να καταθέσει, προκειμένου να μην περάσουν την ίδια περιπέτεια και άλλοι ηλικιωμένοι.

«Ο πατέρας μου έλεγε ''εγώ γλίτωσα, αλλά τι θα κάνουν οι άλλοι ηλικιωμένοι;’’ Εκατό μέρες από τις δραματικές ώρες που βίωσε στο νοσοκομείο, περίμενε να έρθει έστω ένας προανακριτικός υπάλληλος και να τον ρωτήσει, τι έγινε τότε, αλλά έφυγε με το παράπονο. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το γεγονός. Ο πατέρας μου έφτασε να λέει ότι η Πολιτεία ενδιαφέρεται μόνο για τους νέους και τα γεροντάκια τα έχει παρατημένα. Εκείνο που θα είχε μεγάλη σημασία, θα ήταν η δική του μαρτυρία, αλλά, δυστυχώς, πλέον αυτή δεν μπορεί να υπάρξει. Τον κατέγραψα στην κάμερα, αλλά δεν ξέρω, αν μπορεί να γίνει δεκτό αυτό από τα δικαστήρια», λέει στο ethnos.gr ο Νίκος Ασλανίδης.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πριν από λίγες μέρες πήγε στην Εισαγγελία και ρώτησε για ποιον λόγο καθυστερεί η υπόθεση, αλλά ένας υπάλληλος, με χαμόγελο του είπε ότι «δυστυχώς, λόγω της γραφειοκρατίας καθυστερούν οι διαδικασίες στη Δικαιοσύνη».

«Από τότε που δημοσίευσα την περιπέτεια του πατέρα μου, τουλάχιστον 50 άνθρωποι είπαν ότι αντιμετώπισαν μία παρόμοια κατάσταση και είναι έτοιμοι να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη. Τουλάχιστον ελπίζω η υπόθεση να μην καταλήξει στο αρχείο, ώστε να σταματήσουν αυτές οι δυσάρεστες καταστάσεις που συμβαίνουν στα νοσοκομεία», λέει ο κ. Ασλανίδης.

Η καταγγελία

Με επιστολή στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, στο τέλος του περασμένου Αυγούστου, ο Νίκος Ασλανίδης είχε καταγγείλει περιστατικό κακοποίησης του 98χρονου πατέρα του από νοσοκόμες του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Σε αυτήν ανέφερε ότι δύο νοσοκόμες τοποθέτησαν κάγκελα στο κρεβάτι του πατέρα του, στα οποία τον έδεσαν με γάζες. Επίσης, ο κ. Ασλανίδης σημείωνε στην επιστολή ότι η μία από τις νοσοκόμες τον χτύπησε στο μπράτσο, προκαλώντας του μώλωπες. Όλα αυτά συνέβησαν, κατά τον κ. Ασλανίδη, επειδή ο πατέρας του ζήτησε από τις νοσοκόμες να του δώσουν τις πιζάμες του, διότι κρύωνε και όταν εκείνες τον αγνόησαν, σηκώθηκε από το κρεβάτι να τις πάρει μόνος του.

«Ο πατέρας μου είναι πάρα πολύ συνεργάσιμο άτομο. Τον έδεσαν αδικαιολόγητα, μόνο και μόνο γιατί σηκώθηκε να πάρει τις πιζάμες του, επειδή κρύωνε. Είναι εγκληματικό να τσουβαλιάζουμε ανθρώπους θεωρώντας ότι είναι ψυχικά ασθενείς. Δεν πρόκειται να κάνω αγωγή και ούτε έχω σκοπό να ζητήσω χρήματα. Προχώρησα στην καταγγελία, για να μην ζήσουν και άλλοι άνθρωποι την ίδια κατάσταση», είχε τονίσει τότε στο ethnos.gr o κ. Ασλανίδης.

Κατά τον δημοσιογράφο, όταν ο πατέρας του ζητούσε βοήθεια από άλλους ηλικιωμένους ασθενείς, επειδή τον έδεναν, κανένας δεν πήγε να βοηθήσει, από φόβο, μήπως αντιμετωπίσουν και εκείνοι την ίδια κατάσταση.

Όπως είχε αναφέρει ακόμα ο Νίκος Ασλανίδης, αν δεν πήγαινε τότε στο νοσοκομείο, ο πατέρας του δε θα ήταν ζωντανός, αφού πάσχει και από καρδιολογικά προβλήματα.

Πηγή: ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ