LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

04|12
2022
20:27

Συγκλονίζει η δημοτική υπάλληλος που δέχθηκε επίθεση από πολίτη - «Άρχισε να στρέφει το αλυσοπρίονο προς τα πάνω μου»

Συγκλονίζει η δημοτική υπάλληλος που δέχθηκε επίθεση με αλυσοπρίονο από πολίτη στον Βόλο.

«Ήμουν σκυμμένη, όταν άκουσα τους συναδέλφους μου να φωνάζουν, ‘’Πρόσεξε (την φώναξαν με το όνομά της), πρόσεξε, πίσω σου’’. Τι είναι πίσω μου σκέπτομαι; Παναγία μου, τι λένε; Με το που σηκώνομαι, καθώς γυρνάω προς το μέρος τους, βλέπω τον άνδρα αυτόν, να έρχεται κατά πάνω μου κρατώντας το χορτοκοπτικό, ενώ εγώ κρατούσα το αλυσοπρίονο στα χέρια μου. ‘’Τι κάνεις;’’ Τόλμησα να ρωτήσω. Τότε, εκείνος πέταξε το χορτοκοπτικό και με έπιασε από τα χέρια. Άρχισε να στρέφει το αλυσοπρίονο προς τα πάνω μου. Πώς με φώτισε ο Θεός εκείνη την ώρα, έκλεισα τον διακόπτη».

Την παραπάνω συγκλονιστική μαρτυρία έκανε στην ΕΡΤ η εργαζόμενη στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, η οποία δέχθηκε επίθεση με αλυσοπρίονο χωρίς να γνωρίζει το πώς και το γιατί, χωρίς να έχει προηγούμενα ή λογομαχία ή συνομιλία με τον δράστη.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η 50χρονη μητέρα δυο παιδιών δεν τραυματίστηκε ή δεν έγινε κάποιο δραματικό ατύχημα, εξαιτίας της ψύχραιμης στάσης της και της ορθής εκτίμησή της για το πώς πρέπει να συμπεριφερθεί στον 40χρονο δράστη, που ήταν εκτός εαυτού, που ενώ μιλούσε τα λόγια του ήταν ακατάληπτα. «Προσπάθησα, να καταλάβω τι είχε γίνει και από τι είχε ενοχληθεί. Πίστεψα ότι ενοχλήθηκε μάλλον από τον θόρυβο που έκανε το χλοοκοπτικό και το αλυσοπρίονο και για να κερδίσω χρόνο του απευθύνθηκα λέγοντας ‘’δεν θες να κόψουμε τα χόρτα; Δεν θα τα κόψουμε’’».

Η γυναίκα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συναδέλφων της και της γειτονιάς που άκουσε τις φωνές, άρχισε να τρέχει και περίοικος άνοιξε την αυλόπορτα της μονοκατοικίας της. Μπήκε η έντρομη εργαζόμενη, οι δυο γυναίκες κλειδαμπαρώθηκαν στην αυλή και ειδοποίησαν την αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα και ενώ ο δράστης εν τέλει πέταξε το αλυσοπρίονο, εξακολουθούσε να βρίσκεται στην περιοχή του συμβάντος, να παραμιλάει και να βρίζει, να πετάει με μανία και να σπάει τα μηχανήματα κηπουρικής.

Η μαρτυρία της παθούσας

Η μαρτυρία της παθούσας, όπως αυτή καταγράφηκε τηλεφωνικά με την συναίνεσή της από την ΕΡΤ, είναι η εξής:

«…Του λέω αυτή είναι η δουλειά μου και πάει να πετάξει πάνω μου το χορτοκοπτικό. Παραμερίζω και πέφτει κάτω. Και εκείνη την ώρα όπως ήμουν όρθια και έβλεπα τι έκανε, τα έχασα, είχα το αλυσοπρίονο στο χέρι και έρχεται επάνω μου για να μου το πάρει. Σχεδόν πιαστήκαμε στα χέρια. Και στην προσπάθειά μου να τον αποτρέψω από το αλυσοπρίονο, το έκλεισα. Με φώτισε η Παναγία και το έκλεισα. Αλλιώς θα με είχε κόψει. Και όπως το αφήνω, τη στιγμή που το έκλεισα, το παίρνει, πάει να το πετάξει πάνω μου, παραμερίζω, πέφτει κάτω, παίρνει τη μηχανή με μια μανία, ήθελε να μου κάνει κακό. Να μην ξέρει τι να πρώτοκάνει για να το πετάξει επάνω μου. Έπαιρνε το χορτοκοπτικό που ήταν κάτω, πάει να μου το πετάξει, το έκανε κομμάτια, έπαιρνε το αλυσοπρίονο και του λέω σε παρακαλώ, για να κερδίσω λίγο χρόνο, να κάνω λίγο όπισθεν. Σε παρακαλώ, του λέω, εντάξει δεν θέλεις, σου αρέσουν τα χόρτα, τον έβλεπα ότι ήταν άνθρωπος θολωμένος, αδίστακτος, δεν υπάκουγε πουθενά και σε τίποτα, ήταν αλλού. Του λέω, σε παρακαλώ, ξέρω σου αρέσουν τα χόρτα, δεν θέλεις, δεν καταλάβαινε, έβριζε και πάω να φύγω, πετάει πάλι το αλυσοπρίονο κάτω. Μια κυρία που ήταν εκεί, μου λέει, έλα σε παρακαλώ πολύ, πήγαινε μέσα στο σπίτι μου. Και πάνω στην προσπάθεια αυτός έτρεχε από πίσω μου για να πάρει τη μεσινέζα και πρόλαβα και κρύφτηκα μέσα στο σπίτι και μετά επειδή χάθηκα εκεί, ανεβοκατέβαινε και μου λέει η άλλη η συνάδελφος εκεί που με φώναξε, μου λέει πήρε τη βενζίνη, το μπουκάλι που χρησιμοποιούσαμε και έπινε. Και κάπου μετά πήγε χώθηκε εκεί στο πάρκο που ήρθαν και τον είδαν η ομάδα ΔΙΑΣ, δύο μοτοσικλετιστές και τον είδαν που ήταν ξαπλωμένος εκεί. Αυτός είναι γνωστός. Πέφτει στη μέση του δρόμου. Περνάνε τα αυτοκίνητα από δίπλα του. Ακούγονται πολλά για αυτόν. Σαν φυσιογνωμία είναι γνωστή, γιατί εμείς περνάμε από αυτή την περιοχή και τον βλέπουμε που κυκλοφορεί στο δρόμο. Πραγματικά είναι επικίνδυνος. Τι να κάνουμε εμείς. Τον βάζουν μέσα στην ψυχιατρική, τον βγάζει η ψυχιατρική έξω. Δεν μπορεί να είναι ελεύθερος, με την ευλογία και της Δικαιοσύνης. Εμείς τι πρέπει να νοιώθουμε αυτή τη στιγμή; Πρέπει να νοιώθουμε φόβο που πάμε να κάνουμε το καθήκον μας ή όταν περπατάμε σε ένα πάρκο σαν πολίτες, να φοβόμαστε την επίθεση από κάποιον και να είμαστε εκτεθειμένοι σε παραβατικές συμπεριφορές ανθρώπων, που εν τέλει μπορεί να στοιχίσουν και την ζωή μας; Οι άνθρωποι αυτοί  έχουν κάνει συνήθειο το δρομολόγιο Δικαιοσύνη- Φυλακή- Ψυχιατρική Κλινική, ελεύθεροι. Τι μένει να κάνει ο πολίτης; Γιατί σε αυτή την κατηγορία ανήκω και εγώ. Απλά έτυχε  εκείνη την ώρα να δουλεύω. Και απ’ ότι είπαν και εκεί οι γείτονες, ηλικιωμένοι άνθρωποι, έπαθαν σοκ βλέποντας τι πέρασα εγώ και σκεπτόμενοι ότι θα μπορούσε να συμβεί και στους ίδιους και τα εγγόνια τους.

Χθες πήγε να γίνει το αυτόφωρο, είπε ότι έχει δικηγόρο. Ζήτησε και του δώσανε την νόμιμη προθεσμία για να απολογηθεί. Ο κ. Εισαγγελέας που είπε να βρίσκομαι στις 12.30 στα δικαστήρια αύριο Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου. Εκεί μάλλον θα γίνει η δίκη…»

Οι αυτόπτες μάρτυρες

Η ΕΡΤ βρέθηκε στον τόπο του περιστατικού και συνομίλησε με τη γυναίκα που άνοιξε την πόρτα της για να προστατευτεί η εργαζόμενη που απειλούνταν με το αλυσοπρίονο.

Η περίοικος είπε ότι ο δράστης τριγυρίζει στη γειτονιά και ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες της ζητούσε να του δώσει νερό για να ξεδιψάσει, ενώ από το γιό της ζητούσε τσιγάρο. Μας λέει ότι δεν τον φοβόταν και ότι δεν είχε δείξει δείγματα βίαιης συμπεριφοράς. Όμως αυτή τη φορά, όπως είπε η κυρία «ήταν εκτός εαυτού. Ήταν θηρίο. Τώρα φοβάμαι πολύ».

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία ο δράστης κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ήπιε την βενζίνη που περιείχαν τα κηπευτικά εργαλεία (αλυσοπρίονο, χλοοκοπτικό) και μετά έτρεχε «σαν παλαβός». Στο μεταξύ, έφτασαν οι άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο αστυνομικό μμήμα όπου και θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι τη Δευτέρα, όταν θα οδηγηθεί σε εισαγγελέα και ανακριτή για την απολογία του.

Το προφίλ του δράστη

Πρόκειται για έναν άνδρα που ζει στο περιθώριο της κοινωνίας, μάλλον άστεγος, αφού τις καλές καιρικές ημέρες ζει στην πλατεία και το πάρκο και τις βροχερές στα εγκαταλελειμμένα κτίρια της πρώην Βαμβακουργίας που βρίσκεται στην περιοχή. Οι περίοικοι κάνουν λόγο για έναν σχετικά νέο άνδρα που άλλοτε είναι ήρεμος και άλλωστε βρίζει, φωνάζει και αρπάζει το φαγητό από τα τραπέζια ενός καταστήματος που βρίσκεται στην πλατεία και έχει τα τραπεζάκια του στο πάρκο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης τους έχει απασχολήσει και στο παρελθόν, ενώ οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι της πρόθεσης για τέλεση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της οπλοχρησίας, της απειλής και της εξύβρισης (αυτεπάγγελτα).

Η παθούσα έχει καταθέσει εναντίον του μήνυση, ενώ ήδη έχουν καταθέσει αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.

Πηγή: ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.