LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

05|12
2022
21:49

Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Διατάχθηκε ΕΔΕ και ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Διαταγή για έναρξη Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης δόθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τον πυροβολισμό του 16χρονου στο κεφάλι από άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη , ενώ όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ ο αστυνομικός που πυροβόλησε τέθηκε με διαθεσιμότητα. Όλα αυτά την ώρα που τα αναπάντητα ερωτήματα για την υπόθεση είναι πολλά.

Όπως μετέδωσε στο OPEN η Μίνα Καραμήτρου, παρόλο που ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε πως οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ένας 16χρονος και ότι δεν είχε σκοπό να τον πυροβολήσει, στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί εντόπισαν ανακάλυψαν τρύπα από σφαίρα στο πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου, κάτι που εξηγεί πώς ακριβώς συνέβη ο βαρύς τραυματισμός του 16χρονου, ο οποίος δίνει μάχη στο Ιπποκράτειο για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο ίδιος ο δικηγόρος του θύματος κάνει λόγο για «ευθεία βολή από πίσω», κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από το εύρημα των Αρχών που ερευνούν την υπόθεση. Ο αστυνομικός αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και οι δικαστικές Αρχές ερευνούν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, όπως επίσης και το τμήματα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τι ισχυρίστηκαν οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην αιματηρή καταδίωξη περιγράφουν ότι ξεκίνησαν να κυνηγούν το αυτοκίνητο μόλις έμαθαν ότι ο 16χρονος είχε βάλει βενζίνη 20 ευρώ και έφυγε από το πρατήριο χωρίς να πληρώσει. Ο αστυνομικός που πυροβόλησε ήταν συνεπιβάτης στην μηχανή που ακολουθούσε το όχημα του 16χρονου, ενώ ακόμα μία μηχανή με δύο αναβάτες βρισκόταν μπροστά και αριστερά από το όχημα το οποίο καταδίωκαν.

Ο αστυνομικό περιγράφει για το συμβάν στην κατάθεση που έδωσε: «Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης δύο φορά προσπάθησε να εμβολίσει (σ.σ ο 16χρονος οδηγός), τη μηχανή με τους δύο συναδέλφους αστυνομικούς που ήταν μπροστά και αριστερά το οχήματος. Όλα αυτά την ώρα που ήμασταν εν κινήσει και το όχημα είχε κινηθεί για να εμβολίσει και πάλι την προπορευόμενη μηχανή με τους συναδέλφους».

Οδοφράγματα και φωτιές έξω από το Ιπποκράτειο

Στο μεταξύ η κατάσταση έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου ο 16χρονος Ρομά και πατέρας ενός παιδιού, δίνει μάχη με τη ζωή του ενώ πριν από λίγες ώρες ολοκληρώθηκε η επέμβαση για να αφαιρεθεί η σφαίρα από το πίσω μέρος του κεφαλιού του ανηλίκου.

Συγγενείς και δεκάδες ακόμα Ρομά έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν ανάψει φωτιές διαμαρτύρονται για τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου και παράλληλα φωνάζουν συνθήματα κατά των ΜΑΤ που βρίσκονται δεκάδες μέτρα μακριά από το σημείο. Οι συγκεντρωμένοι νωρίτερα πέταξαν και αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και για αύριο Τρίτη τόσο στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όσο και μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο την ώρα που ο 32χρονος αστυνομικός θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Την ίδια στιγμή το περιστατικό εξελίσσεται με μείζον πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγέλλει ότι «οι ανεκπαίδευτοι αστυνομικοί του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη» πυροβόλησαν έναν ανήλικο που ούτε καν οπλοφορούσε επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη και όλα αυτά λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Νίκου Σαμπάνη. Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολίασε ότι «η ανθρώπινη ζωή έχει τεράστια αξία και η αξία της δεν μετριέται σε κανένα είδους ποσό», υπογράμμισε για το περιστατικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δικηγόρος 16χρονου: Ευθεία βολή από πίσω κατά του παιδιού

Για γεγονότα που δεν χωρούν αμφιβολία έκανε λόγο ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Ρομά. Σε δηλώσεις του έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος, δήλωσε πως η κατάσταση του ανηλίκου παραμένει κρίσιμη, καθώς αφαιρέθηκε η σφαίρα, όμως η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή.

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν, ο δικηγόρος υπογράμμισε πως η έρευνα της Αστυνομίας έρχεται σε αντίθεση με την ανακοίνωσή της, μίλησε για ευθεία βολή από πίσω κατά του ανηλίκου, απέρριψε τα περί εμβολισμού και τόνισε ότι οι αστυνομικοί γνώριζαν για ποιον λόγο τον καταδίωκαν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ «είναι στο ίδιο πλαίσιο ανακοινώσεων προηγούμενων ομοίων περιστατικών» στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας πως αυτές οι δηλώσεις και ανακοινώσεις είναι «που έρχονται και οπλίζουν τα χέρια αστυνομικών να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο». Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι «δεν πρόκειται δυστυχώς για ακόμα μια εκδήλωση ακραίας αστυνομικής βίας», αλλά για μια ευθεία βολή, «για μια εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Την 01.00 ώρα περίπου σήμερα (05-12-2022) νεαρός ημεδαπός – οδηγός Ι.Χ.Φορτηγού, μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ν. Μοναστηρίου, όπου εφοδιάστηκε με πετρέλαιο δίχως να καταβάλει αντίτιμο και αποχώρησε, σύμφωνα με σχετική καταγγελία του υπαλλήλου, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι βρίσκονταν πλησίον του σημείου.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν προς την κατεύθυνση διαφυγής του ανωτέρω οχήματος και ενημέρωσαν επίσης το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Το όχημα ακολουθήθηκε από τους ως άνω αστυνομικούς με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, πραγματοποιώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου και μη συμμορφούμενο κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Διαβατών.

Παραβιάζοντας αλλεπάλληλα φωτεινούς σηματοδότες και ενεργώντας συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους».

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ