LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|12
2022
10:24

Ηράκλειο: Αποσωληνώθηκε αλλά παραμένει στη ΜΕΘ η 4χρονη που κατάπιε φυστίκι

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο παραμένει η 4χρονη με την κατάστασή της να κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή

«Ξύπνησε» αλλά παραμένει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο το 4χρονο κοριτσάκι από τη Σαντορίνη που εδώ και μέρες δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή εξαιτίας ενός ατυχήματος με ένα φυστίκι που έφαγε και της «σφήνωσε» στον πνεύμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το cretapost.gr η 4χρονη Μαρία μετά από περίπου μια εβδομάδα σε καταστολή, οι γιατροί επιχείρησαν να την «ξυπνησουν» με επιτυχία και παραμένει στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

«Η κατάσταση της υγείας της εμφανίζει σημάδια βελτίωσης. Η 4χρονη αποσωληνώθηκε ωστόσο παραμένει στην εντατική», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Πλέον, η 4χρονη αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη με τους γιατρούς όμως να τονίζουν πως η κατάσταση παραμένει σοβαρή αλλά σταθερή.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν στη Σαντορίνη, όταν το παιδί ξαφνικά άρχισε να έχει δυσχέρεια στην αναπνοή του μπροστά στα απελπισμένα μάτια των γονιών της μετά την κατάποση φιστικιών.

Σύντομα στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής με το 4χρονο κορίτσι να μεταφέρεται στην Κρήτη και να διασωληνώνεται από τον γιατρό της αεροδιακομιδής άμεσα, με την άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Το ίδιο βράδυ της Τρίτης (29/11), υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα χειρουργική επέμβαση για την ενδοσκοπική αφαίρεση των φυστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί της πνεύμονα (δεξιό στελεχιαίο βρόγχο).

Η 4χρονη Μαρία παραμένει διασωληνωμένη, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για πνευμονική ανεπάρκεια και την κατάσταση της υγείας της να θεωρείται σταθερά κρίσιμη ενώ στο πλευρό της βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς, που ζουν έναν ατελείωτο εφιάλτη.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ