LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|12
2022
18:03

Πούτιν: Η μάχη της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να είναι μακρά

Η Ρωσία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της με όλα τα διαθέσιμα μέσα, διαμηνύει ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Για μακρά διάρκεια της αποκαλούμενης «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στο έδαφος της Ουκρανίας κάνει λόγο ο Βλαντιμίρ Πούτιν, διαμηνύοντας παράλληλα ότι η Ρωσία θα υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα με «όλα τα διαθέσιμα μέσα».

«Ως προς τη διάρκεια της 'ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης', φυσικά, αυτή μπορεί να είναι μία μακρά διαδικασία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος σήμερα Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, διευκρινίζοντας πως δεν «βλέπει» ανάγκη στην παρούσα φάση για επιστράτευση περισσότερων εφέδρων για να πολεμήσουν στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Εκ των 300.000 εφέδρων που επιστρατεύτηκαν το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, οι 150.000 έχουν ήδη αναπτυχθεί στην Ουκρανία, ανέφερε ο Πούτιν.

Η αναφορά Πούτιν περί μακράς διάρκειας του πολέμου ήλθαν λίγη ώρα αφότου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε πως η Ρωσία στην παρούσα φάση επιδιώκει να «παγώσει» τις μάχες στην Ουκρανία εν μέσω του χειμώνα προκειμένου να «ανασυνταχθεί» για να εξαπολύσει νέα επίθεση στις αρχές του επόμενου έτους.

 

Ο Πούτιν μίλησε στο ετήσιο συνέδριο του ρωσικού Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να κατηγορήσει τις δυτικές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι εκλαμβάνουν τη Ρωσία ως «χώρα δεύτερης κατηγορίας χωρίς δικαίωμα ύπαρξης».

«Με αυτό βρισκόμαστε αντιμέτωποι», είπε ο Πούτιν για να συμπληρώσει: «Μπορεί να υπάρχει μόνο μία απάντηση από την πλευρά μας -ένας διαρκής αγώνας για τα εθνικά μας συμφέροντα. Και αυτό θα κάνουμε. Και ας μην ποντάρει κανένας σε ό,τιδήποτε άλλο».

«Θα το κάνουμε αυτό με πολλούς τρόπους και μέσα. Πρώτα απ' όλα φυσικά θα εστιάσουμε σε ειρηνικά μέσα, αλλά αν δεν μένει τίποτα άλλο, θα υπερσπίσουμε τον εαυτό μας με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας».

Η σχετική απάντηση Πούτιν ήλθε σε σχόλιο μέλους του Συβουλίου ότι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν ελεγχόμενες από τη Ρωσία κατοικημένες περιοχές του Ντονέτσκ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία «παγώνει» τον πόλεμο για να ανασυνταχθεί

Η Ρωσία επιχειρεί να «παγώσει» τις μάχες στην Ουκρανία εν μέσω του χειμώνα προκειμένου να «ανασυνταχθεί» για να εξαπολύσει νέα επίθεση στις αρχές του επόμενου έτους, δηλώνει την ίδια στιγμή ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

 

Οι προϋποθέσεις για ειρηνευτική διευθέτηση «δεν υφίστανται στην παρούσα φάση» και η Ρωσία δεν δείχνει κανένα σημάδι ότι επιδιώκει λήξη της σύγκρουσης, επισήμανε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας απευθυνόμενος μέσω τηλεδιάσκεψης στην εκδήλωση Global Boardroom των Financial Times.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι «η Ρωσία προσπαθεί να παγώσει τη σύγκρουση» προκειμένου να «ανασυνταχθεί και να ξεκινήσει μια μεγαλύτερη επίθεση αργότερα, επειδή η Ουκρανία έχει τώρα τη δυναμική».

Επανέλαβε ότι εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το χρονοδιάγραμμα και το περιεχόμενο οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία.

«Όσο περισσότερο επιθυμούμε μια ειρηνική λύση, τόσο πιο επείγον είναι να παρέχουμε στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ, υπογραμμίζοντας για πολλοστή φορά τη σημασία της συνεχιζόμενης υποστήριξης του ΝΑΤΟ προς το Κίεβο.

Ο ίδιος έχει ήδη υπογραμμίσει πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, χρησιμοποιεί τον χειμώνα ως όπλο κατά της Ουκρανίας, βομβαρδίζοντας αδιάκοπα ενεργειακές υποδομές ανά τη χώρα με συνέπεια εκατομμύρια άνθρωποι να στερούνται θέρμανσης, ηλεκτρικού ρεύματος ή νερού.

Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ YURI KOCHETKOV

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ