LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|12
2022
20:47

Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Τον κατηγορούμενο αστυνομικό ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε, τα ξημερώματα της Δευτέρας, 5 Δεκεμβρίου, τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη στο κεφάλι, για 20 ευρώ βενζίνης που δεν πλήρωσε. Ο 16χρονος, ρομ καταγωγής και πατέρας ενός μωρού παιδιούνοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωσή του ο γνωστός ποινικολόγος, που είχε αναλάβει και την υπεράσπιση του καταδικασμένου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ειδικού φρουρούΕπαμεινώνδα Κορκονέα, αναφέρει ότι μελέτησε τη δικογραφία αλλά και την προσωπικότητα του κατηγορούμενου. Ο Αλέξης Κούγιας εξηγεί ότι ο αστυνομικός είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και προστάτης πολυπληθούς οικογένειας και αυτοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους αποδέχθηκε τις εκκλήσεις της οικογένειας του κατηγορούμενου αλλά και των συνδικαλιστών συναδέλφων του από την Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Ευχόμενος, πρώτα απ’ όλα, να σωθεί η ζωή του 16χρονου θύματος και να γυρίσει υγιές στους γονείς του και στα αδέλφια του και με υψηλό αίσθημα υπερασπιστικής ευθύνης, γνωστοποιώ ότι μετά τη μελέτη της δικογραφίας αλλά και κυρίως της εν γένει προσωπικότητας του κου κατηγορουμένου και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, με κορυφαίο γεγονός το ότι είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας 5 και 7 ετών και προστάτης μιας πολυπληθούς οικογενείας, της οποίας είναι το απόλυτο στήριγμα, γνωστοποιώ ότι αποδέχτηκα την έκκληση της οικογένειάς του και των συνδικαλιστικών φορέων των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη και αναλαμβάνω την υπεράσπισή του, μαζί με τον συνάδελφο Θεσσαλονίκης, κο Τερζούδη. Θα προσπαθήσουμε με τον εκλεκτό συνάδελφο να βοηθήσουμε τον κο Ανακριτή που διεξάγει την ανάκριση και τον ή την εισαγγελική λειτουργό που θα γνωμοδοτήσουν για την ποινική του μεταχείριση, να εκδώσουν μια δίκαιη απόφαση».

Και δεύτερη σφαίρα στο σημείο της καταδίωξης

Δεύτερη σφαίρα, βρέθηκε στο σημείο του επεισοδίου με το σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Κώστα από τα πυρά του αστυνομικού, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Η σφαίρα βρέθηκε καρφωμένη σε πόρτα παρακείμενου ξενοδοχείου στην περιοχή του πυροβολισμού.

Η σφαίρα έχει ήδη παραληφθεί από την Εγκληματολογική Υπηρεσία και θα εξεταστεί αν είχε παρόμοια πορεία με την πρώτη, που τραυμάτισε στο κεφάλι τον 16χρονο.

Αν κάτι τέτοιο αποδειχθεί, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν πυροβόλησε στον αέρα σαν προειδοποιητική βολή, για να σταματήσει το όχημα που οδηγούσε ο νεαρός Ρομά. Όλα αυτά την ώρα που ο δικηγόρος του θύματος έκανε λόγο για «απόπειρα συγκάλυψης» από την ΕΛ.ΑΣ, η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών δεν αναφέρεται στον πυροβολισμό του αστυνομικού ο οποίος τραυμάτισε βαρύτατα στο κεφάλι τον ανήλικο οδηγό.

«Όταν υπάρχει επίσημη δήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας ότι δήθεν υπήρχε προσπάθεια εμβολισμού μηχανής της ΕΛ.ΑΣ. και δεν αναφέρεται ότι το παιδί τραυματίστηκε από πυροβολισμό, δηλώνει συγκάλυψη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξόπουλος έξω από τα δικαστήρια όπου βρέθηκε με τους γονείς του παιδιού για την παράσταση πολιτικής αγωγής.

Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις ατόμων της φυλής Ρομά ανά την Ελλάδα, ο συνήγορος της οικογένειας τόνισε πως «εμείς δεν είμαστε εδώ για να καλέσουμε σε κινητοποιήσεις ούτε να δικαιολογήσουμε αντιδράσεις. Οι πρώτοι που δεν καταδικάζουν είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Το αφήγημα είναι γνωστό. Υπάρχει μία ευθεία βολή που βρίσκει τον Κώστα πίσω στο κεφάλι. Είναι μία βολή εξουδετέρωσης. Η σκέψη μας είναι μαζί του, περιμένουμε ένα θαύμα».

«Θέλουμε Δικαιοσύνη» είπε ο πατέρα του 16χρονου 

«Θέλουμε Δικαιοσύνη. Να τιμωρηθεί και να μπει μέσα ο αστυνομικός γιατί πυροβόλησε ένα 16χρονο που μεγάλωσε με την φτώχεια μου και ήταν το καλύτερο παιδί» ανέφερε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης ο πατέρας του Κώστα, του 16χρονου Ρομά που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού, κατά την διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι γονείς του Κώστα ήρθαν σήμερα στο Δικαστήριο και δήλωσαν στον 1ο τακτικό Ανακριτή παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας. «Ζητάμε συγγνώμη. Αν και έκανε αυτό που έκανε ο Κώστας δεν έπρεπε να πυροβολήσουν το παιδί μου. Ο Κώστας είναι χάλια», πρόσθεσε ο πατέρας του 16χρονου, ενώ ευχαρίστησε τους Ρομά σε όλη την Επικράτεια για την συμπαράστασή τους.

«Θα συναντηθούμε με τον Θεοδωρικάκο», λέει ο πρόεδρος των Ρομά

Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο θα έχει η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ρομά Ελλάδος όπως προανήγγειλε ο Πρόεδρος Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης. Όπως τόνισε ο ίδιος, μιλώντας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, έπρεπε να αποφευχθεί το περιστατικό και ο αστυνομικός να μην πυροβολήσει.

«Ο αστυνομικός πυροβόλησε και σήμερα χαροπαλεύει στο νοσοκομείο ο 16χρονος. Θέλουμε η Δικαιοσύνη να κρίνει σωστά», τόνισε.

Έκκληση σε όλους τους Ρομά να σταματήσουν τα επεισόδια

«Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τα πνεύματα σε όλη την χώρα», δήλωσε ο κ. Σαμπάνης, κάνοντας έκκληση στους Ρομά να σταματήσουν τα επεισόδια. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους Ρομά να σταματήσουν τα επεισόδια. «Πρέπει οι Ρομά να διαδηλώσουν με ειρηνικό τρόπο και όχι να κάνουν ζημιές. Δεν θέλουμε και μεις να κάνουμε ζημιές. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται συνεννόηση».

Όπως είπε, ο 16χρονος έκανε λάθος που έβαλε 20 ευρώ βενζίνη κι έφυγε, ωστόσο τόνισε ότι τόσο ο βενζινοπώλης όσο και οι αστυνομικοί ήξεραν ότι ήταν ένα παιδί 16 χρονών.

Σημείωσε ότι ήξεραν τα στοιχεία του αυτοκινήτου και θα έπρεπε την άλλη ημέρα το πρωί να κινηθούν νομικά, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν υποστηρίζει ότι «όλοι οι αστυνομικοί είναι κακοί».

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo