LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Ορόσημο Θαλής Φροντιστήριο

25|12
2022
11:32

Πανελλήνιες 2023: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές, Πυροσβεστική και Λιμενικό

Οι συνεχόμενες αλλαγές έχουν δημιουργήσει σύγχυση στους υποψηφίους αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα και τις κινήσεις, που πρέπει να κάνουν από εδώ και στο εξής καθώς πλησιάζει στα μέσα Γενάρη η ημερομηνία, κατά την οποία οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα κληθούν να συμπληρώσουν τη Δήλωση για να συμμετέχουν στις εξετάσεις για τις Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστική και Λιμενικό.

Μπορεί ο μαθητής να μην έχει δηλώσει τις σχολές Ένστολων στην Αίτηση για τις Πανελλήνιες αλλά αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα.

Για να μπορέσει να πάρει μέρος στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις και να τις δηλώσει στο μηχανογραφικό του, πρέπει να συμπληρώσει την Αίτηση (διαφορετική για Στρατιωτικές, Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό-συνολικά 4 αιτήσεις) στα μέσα Γενάρη (αναμένεται ανακοίνωση αμέσως μετά τις γιορτές).

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη συμπλήρωση των αιτήσεων και στην αποστολή των εγγράφων (ηλεκτρονική αποστολή) γιατί από την περσινή χρονιά υπάρχουν περιορισμοί ανάμεσα στις σχολές.

Το ethnos.gr με τη βοήθεια του συμβούλου σταδιοδρομίας Κωνσταντίνου Κότιου, παρέχει στους υποψήφιους 4+1 σημαντικές πληροφορίες, ώστε να είναι πλήρως προετοιμασμένοι για το επόμενο διάστημα.

1. Αθλήματα και Υγειονομικές Εξετάσεις

Όλες οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις (Αθλήματα, Ψυχομετρικές δοκιμασίες και Υγειονομικές Εξετάσεις) πραγματοποιούνται το Μάρτιο και Απρίλιο στα εξεταστικά κέντρα, όπως την περσινή χρονιά. Οι μαθητές απέχουν από τα μαθήματα με δικαιολογημένες απουσίες για τις ημέρες των εξετάσεων και συμμετέχουν στις δοκιμασίες. Τα αθλήματα απαιτούν μια προετοιμασία μιας και πραγματοποιούνται όλα μέσα σε μια ημέρα και συνεχόμενα, οπότε απαιτείται ετοιμότητα και καλή σωματική κατάσταση. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στα αθλήματα δεν υπάρχει βαθμολόγηση αλλά οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να ξεπεράσουν τα όρια. Σε περίπτωση που «κοπούν» σε κάποιο άθλημα, χάνουν τη δυνατότητα να δηλώσουν στο μηχανογραφικό τις αντίστοιχες σχολές. Τέλος, με την είσοδο τους στο χώρο των αθλημάτων είναι αναγκαίο να έχουν σε ειδικό φάκελο τα αποτελέσματα των υγειονομικών εξετάσεων, τα οποία πραγματοποιούν με δική τους μέριμνα.

2. Ψυχομετρικές Εξετάσεις

Οι δοκιμασίες αυτές περιέχουν διάφορες κατηγορίες τεστ όπως: τεστ προσωπικότητας, τεστ ετοιμότητας, κριτικά τεστ, γλωσσικά τεστ, αριθμητικά τεστ, τεστ matrix, στα οποία ο διαγωνιζόμενος είναι αναγκαίο να απαντήσει με ειλικρίνεια για να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας του. Παράλληλα, περνά από διαδικασίες συνέντευξης (ατομικές & ομαδικές), η επιτυχία στις οποίες είναι απαραίτητη για να μπορεί να τις δηλώσει στο μηχανογραφικό.

3. Πτώση Βάσεων, Αύξηση Εισακτέων και ΕΒΕ

 Τα 2 τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε το φαινόμενο των κενών θέσεων σε Στρατιωτικές Σχολές (π.χ. Ευελπίδων), το οποίο οφειλόταν στην αδυναμία των μαθητών προσεγγίσουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Τη φετινή χρονιά ανακοινώθηκε ήδη η μείωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής σε ορισμένες σχολές, γεγονός που προμηνύει μια πτώση των βάσεων, ιδιαίτερα αν το συνδυάσουμε αυτό το γεγονός με την πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για γενναία αύξηση των εισακτέων, ως απόρροια των κενών θέσεων.
 
4+1. Ύψος και περιορισμοί

Η κάθε σχολή έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά αναφορικά με το ύψος που πρέπει να έχει ο κάθε υποψήφιος. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζουν οι υποψήφιοι ότι κάθε χρόνο παρατηρούνται αλλαγές στα όρια, όπως για παράδειγμα την περσινή χρονιά καταργήθηκε το ύψος στην Πυροσβεστική ως απαιτούμενο. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο να κάνουν υπομονή έως τα μέσα Γενάρη για να δουν την κάθε εγκύκλιο ξεχωριστά και τις αλλαγές που ενδέχεται να υπάρξουν. Δεν είναι λογικό να αφήνουν την προσπάθεια στη μέση γιατί εικάζουν ότι δεν υπάρξουν αλλαγές στα όρια. Τα 2 όμως βασικά συστατικά επιτυχίας για τις σχολές των Ενστόλων παραμένουν:

Α. η μελέτη στα μαθήματα των Πανελληνίων και το ελάχιστο η εξασφάλιση βαθμολογίας ίσης με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Β. η σωστή και έγκαιρη προετοιμασία για τις αθλητικές δοκιμασίες.

Πηγή: ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ορόσημο Θαλής Φροντιστήριο