LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

11|01
2023
11:26

Άγιος Παντελεήμονας: Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο 35χρονος - «Η 32χρονη ήταν ανυπεράσπιστη γιατί δεν είχε να πληρώσει»

Tον λόγο για τον οποίο κυκλοφορούσε ελεύθερος ο 35χρονος που απήγαγε και βίασε για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο τη 32χρονη στον Άγιο Παντελεήμονα ανέλυσε ο συνήγορος της γυναίκας Κωνσταντίνος Γώγος υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν νομικά κενά τα οποία οδήγησαν στον να ζήσει ξανά η 32χρονη τον εφιάλτη.

«Έμεινε ανυπεράσπιστη γιατί δεν είχε να πληρώσει»

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο συνήγορος της εξήγε ότι στο δικαστήριο η 32χρονη έμεινε χωρίς δικηγόρο λόγω δυσκολίας να τον πληρώσει. Όπως είπε: «δώσαμε αγώνα δρόμου τότε, όλη την περίοδο της ανάκρισης, προκειμένου να μπορέσουμε να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Οι εικόνες που είχαμε δει τότε ήταν δραματικές. Το ευχάριστο αν θέλετε της υπόθεσης και το και το τυχερό στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ότι ακριβώς είχε προλάβει τότε να υπάρχει το βίντεο. Πολλές περιπτώσεις υπάρχουν στις οποίες έχουμε πολλές μορφές ενδοοικογενειακής και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Ήταν μια ακραία περίπτωση στην οποία υπήρχε συγκεκριμένο βίντεο. Δυστυχώς, όταν έφτασε η ώρα του δικαστηρίου και αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο η πολιτεία πρέπει να λάβει μέριμνα, το θύμα δεν είχε τη δυνατότητα να έχει συνήγορο υπεράσπισης στο ακροατήριο. Εγώ λοιπόν δεν παραστάθηκα στο δικαστήριο, καθώς δεν μπορούσε να καλύψει τα απαραίτητα έξοδα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι στο δικαστήριο έμεινε ανυπεράσπιστη, πήγε μόνη της».

«Αν είναι να καταθέσω μια καταγγελία και την επόμενη μέρα έχω τα ίδια αποτελέσματα, τότε τι νόημα έχει να προσφύγουν στα δικαστήρια;»

Στη συνέχεια ανέφερε για την απόφαση του δικαστηρίου: «Το δικαστήριο κατέληξε σε μια ποινή με αναστολή στην έφεση, με αποτέλεσμα ο δράστης να αφεθεί ελεύθερος. Καλώς κακώς αυτό είναι κάτι το οποίο θα κρίνουν τα δικαστήρια. Το ζήτημα είναι όμως ότι 1,5 μήνα μετά το δικαστήριο, ο συγκεκριμένος δράστης κατά πάσα πιθανότητα και σύμφωνα με τα λεγόμενα του θύματος, έχει επαναλάβει τις πράξεις του δεσμεύοντας την, βάζοντας μέσα στο σπίτι και σύμφωνα με την καταγγελία της έχει προβεί σε βιασμό σε αυτήν και αρπαγή μέσα σε τρεις μέρες μέσα στο σπίτι. Όταν κατάφερε να αφεθεί ελεύθερη, πήγε κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε το περιστατικό».

Όπως εξήγησε ο κ. Γώγος ο 35χρονος έχει καταδικαστεί, η ποινή του είναι 7 έτη και χορηγήθηκε αναστολή στην έφεση, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αφέθηκε ελεύθερος.

«Το κρίσιμο κατά τη δική μου νομική άποψη είναι ότι η ποινή, με βάση και το αποδεικτικό υλικό, το οποίο όλοι έχουμε δει, σίγουρα κατ’ εμέ είναι ιδιαιτέρως μικρή» είπε και συνέχισε:

«Αυτή είναι και η μόνιμη ανησυχία των ανθρώπων οι οποίοι πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής οποιαδήποτε μορφής επίθεσης. Αυτό είναι το θέμα, να υπάρχει ένα νομικό σύστημα το οποίο να προστατεύει αυτόν ο οποίος έχει πέσει θύμα. Αν είναι να καταθέσω μια καταγγελία και την επόμενη μέρα έχω τα ίδια αποτελέσματα, τότε τι νόημα έχει να προσφύγουν στα δικαστήρια;»

Το χρονικό

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με το βιασμό της 32χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για τον ίδιο άνδρα που στις 2 Ιανουαρίου 2022 είχε συλληφθεί κακοποιώντας την ίδια γυναίκα. Τότε, ο δράστης μέσω live streaming στο Facebook μάλιστα απειλούσε ότι θα την σκοτώσει και ότι θα ανατινάξει όλη την πολυκατοικία με μία φιάλη υγραερίου. Ο δράστης είχε συλληφθεί με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και έμεινε φυλακισμένος για 11 μήνες.

Όπως φαίνεται, η εμμονή του ήταν τέτοια που κατόπιν σχεδίου εγκλώβισε την άτυχη γυναίκα και με απειλές την οδήγησε στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα. Εκεί από τις 6 Ιανουαρίου και για τρεις ολόκληρες ημέρες την βίαζε επανειλημμένως. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε το ίδιο το θύμα στους αστυνομικούς την απειλούσε ότι θα σκότωσε τα δύο της παιδιά. Η γυναίκα κατάφερε να απελευθερωθεί και κατήγγειλε τα όσα φρικτά βιωσε στα χέρια του στο Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα το πρωί της 9ης Ιανουαρίου. Μάλιστα της είχε αρπάξει και το διαβατήριο.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ