LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

14|01
2023
17:22

TikToker συγκεντρώνει 100 χιλιάδες δολάρια για να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί 82χρονος ταμίας σε σουπερμάρκετ

Οι μεγάλες και συστηματικές βάρδιες στα σουπερμάρκετ είναι κουραστικές ακόμα και για νέους εργαζόμενους, πόσο μάλλον για κάποιον ηλικιωμένο.

Ωστόσο ο 82χρονος Warren “Butch” Marion συνέχιζε να εργάζεται ως ταμίας σε ένα Walmart στο Μέριλαντ, ΗΠΑ. Μέχρι που η γνωριμία του με έναν TikToker τού άλλαξε τη ζωή.

Ο λόγος για τον Rory McCarty, που έπιασε κουβέντα με τον ταμία και τότε σκέφτηκε ότι μια διαδικτυακή πλατφόρμα crowdfunding θα μπορούσε να τον βοηθήσει να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα ώστε να καταφέρει να βγει στη σύνταξη. Όπως κι έγινε: μια διαδικτυακή εκστρατεία εξασφάλισε στον ηλικιωμένο πάνω από 100.000 δολάρια.

Την περίοδο της γνωριμίας τους, ο McCarty είχε συνειδητοποιήσει τη δύναμη του TikTok, καθώς το χρησιμοποιούσε για να διαφημίζει τις υπηρεσίες της επιχείρησής του. «Εξεπλάγην που είδα εκείνον τον ηλικιωμένο άντρα, βετεράνο του Ναυτικού, να αγωνίζεται ακόμα. Ήθελα να τον βοηθήσω να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του ταξιδεύοντας στη Φλόριντα, όπου ζουν τα παιδιά του και κάνοντας ό,τι μέχρι τότε, για οικονομικούς λόγους, δεν μπορούσε». 

Το βίντεο της πρώτης τους συνάντησης ανέβηκε στο TikTok προσελκύοντας 3,3 εκ. views και παρακινώντας τους θεατές να υποστηρίξουν τον Marion με μία μικρή, έστω, δωρεά στην πλατφόρμα GoFundMe. Ήταν στις αρχές Ιανουαρίου όταν ο 82χρονος ταμίας κατάφερε, επιτέλους, να συνταξιοδοτηθεί, καθώς ο νέος του φίλος είχε εξασφαλίσει, μέσα από δωρεές από όλο τον κόσμο, $108.682, δηλαδή περισσότερα χρήματα από τον αρχικό στόχο των 100.000. 

@bug_boys 82yr old Butch still putting in work. Has anybody seen the videos where a guy raised 180g's to help an 82 yr old walmart employee retire. We ought to do that for Butch. Who would donate? #fyp #foryou #foryoupage #walmart #gofundme ♬ original sound - BugBoys

Η ιστορία αυτή συγκίνησε πολλούς, ωστόσο προκάλεσε και έναν σοβαρό προβληματισμό, που εκφράστηκε από διάφορους χρήστες στα social media. Όπως έγραψε ένας από αυτούς στο Reddit: «Είναι ωραίο που τον βοήθησε. Όμως η ζωή μας δεν θα έπρεπε να χρηματοδοτείται από διαδικτυακές καμπάνιες». 

Πηγή: marieclaire.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ