LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|01
2023
07:11

«Φωτιές» στην Άγκυρα άναψε το βιβλίο του Πομπέο: Πώς θέλει να χρησιμοποιήσει ο Ερντογάν τις δυτικές επιθέσεις, στο δρόμο προς τις κάλπες

Οργή στην Άγκυρα έχει προκαλέσει το νέο βιβλίο του Μάικ Πομπέο: Ο τρόπος με τον οποίο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εκφράζεται για την Τουρκία δείχνει πολύ ξεκάθαρα μία απαξίωση και μια τεράστια αντιπάθεια για την κυβέρνηση Ερντογάν, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Μάλιστα όταν αναφέρθηκε στο Πατριαρχείο φάνηκε ξεκάθαρα το ύφος του πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ο οποίος ανέφερε ότι «ήρθε να δει μόνο τον Οικουμενικό Πατριάρχη για να δώσει ένα μήνυμα στο κράτος της Τουρκίας. Δεν ήθελα να δω κανέναν Τούρκο, δεν ήρθα για αυτούς, μόνο για έναν Χριστιανό ηγέτη», σημείωσε ο ίδιος.

Εντυπωσιακό πάντως είναι ότι έσπευσαν αμέσως δύο ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι να απαντήσουν σε έναν πρώην υπουργό των ΗΠΑ χωρίς μάλιστα να διαψεύδουν κανένα από τα γεγονότα, που ανέφερε ο Πομπέο. Το μόνο που έκαναν ήταν να αναφερθούν σε διαστρέβλωση της αλήθειας.

Δυτικό «χτύπημα» στην Τουρκία

Οι ισχυρισμοί Πομπέο και όλο το παραπολιτικό παρασκήνιο που ξεδιπλώνει στο βιβλίο του κατά της Τουρκίας είναι άλλο ένα δυτικό «χτύπημα» που δέχεται αυτές τις μέρες η Άγκυρα η οποία νιώθει να βάλλεται από παντού, καθώς δέχεται πυρά από ΣουηδίαΒρετανίαΓερμανία και πλέον και από τις ΗΠΑ.

Όλα αυτά ενώ η χώρα βρίσκεται σε ένα απόλυτα προεκλογικό περιβάλλον, με έντονη πόλωση χωρίς ωστόσο αυτό να είναι και κακό για την κυβέρνηση καθώς το κλίμα που καλλιεργείται στο εσωτερικό της Τουρκίας, από δηλώσεις και Τύπο είναι ότι η Δύση επιτίθεται στην Τουρκία.

«Έτσι ο Ερντογάν μετατρέπεται σε θύμα και η Δύση φαίνεται ξανά ότι είναι εχθρός της Άγκυρας. Στις υπόλοιπες χώρες κανείς δεν δείχνει να θέλει για πρόεδρο τον Ερντογάν και αυτό μετατρέπει αυτόματα τον Τούρκο πρόεδρο σε συμπαθέστερο για την τουρκική κοινή γνώμη», ανέφερε η Μαρία Ζαχαράκη.

Επιπροσθέτως όλα αυτά τα γεγονότα τα χρησιμοποιεί η φιλοκυβερνητική αρθρογραφία εναντίον της αντιπολίτευσης για να την καταγγέλλει ως «υποχείριο της Δύσης».

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ