LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

31|01
2023
10:04

Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ θα άρουν την εθνική κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης στις 11 Μαϊου

Η κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης και η κατάσταση εθνικής έκτακτης υγειονομικής ανάγκης είχαν κηρυχθεί το 2020, από την κυβέρνηση του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

Τέλος στην εθνική κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης που είχε κηρυχθεί πριν από τρία χρόνια, επιτρέποντας σαρωτικά μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στη χώρα, πρόκειται να βάλει την 11η Μαΐου 2023 η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης και η κατάσταση εθνικής έκτακτης υγειονομικής ανάγκης είχαν κηρυχθεί το 2020, από την κυβέρνηση του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο κ. Μπάιντεν παρέτεινε επανειλημμένα τα μέτρα, τα οποία ποφασίστηκε να αρθούν τον Μάιο.

Η υπηρεσία διαχείρισης και προϋπολογισμού της προεδρίας των ΗΠΑ (Office of Management and Budget, OMB) διευκρίνισε ότι τα μέτρα αυτά θα παραταθούν ως την 11η Μαΐου και κατόπιν θα αρθούν.

Η ανακοίνωση συνάδει με «τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να ειδοποιήσει τουλάχιστον 60 ημέρες νωρίτερα για τον τερματισμό» της κατάσταση εθνικής έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, διευκρίνισε η OMB.

Σε χωριστή ανακοίνωσή της, η υπηρεσία ανέφερε πως ο κ. Μπάιντεν θα ασκήσει βέτο σε νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο με σκοπό να καταργηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων σε ομοσπονδιακές δομές ή προγράμματα υγείας.

Το Κογκρέσο έχει ήδη αμβλύνει την έκταση της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία που είχε τον πιο άμεσο αντίκτυπο στους Αμερικανούς, καθώς εντάθηκαν οι πολιτικές εκκλήσεις για τερματισμό της. Οι νομοθέτες αρνούνται επί μήνες να εκπληρώσουν το αίτημα της κυβέρνησης Μπάιντεν για δισεκατομμύρια περισσότερα δολάρια για την παράταση των δωρεάν εμβολίων και ελέγχων για τον Covid. Και το πακέτο δαπανών 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που ψηφίστηκε πέρυσι και υπογράφηκε σε νόμο από τον Μπάιντεν έβαλε τέλος σε έναν κανόνα που απαγόρευε στις πολιτείες να εκδιώξουν τους ανθρώπους από το Medicaid, μια κίνηση που αναμένεται να οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους να χάσουν την κάλυψή τους μετά την 1η Απριλίου.

Μόλις λήξει η έκτακτη ανάγκη, τα άτομα με ιδιωτική ασφάλιση θα έχουν κάποια έξοδα από την τσέπη τους για εμβόλια, εξετάσεις και θεραπεία, ενώ οι ανασφάλιστοι θα πρέπει να πληρώσουν για αυτά τα έξοδα στο σύνολό τους.

Πηγή: Cnn.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ