LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

04|02
2023
08:12

Προάγγελος ισχυρότερων πιέσεων προς την Τουρκία το κλείσιμο των δυτικών προξενείων: Θα αγριέψει ή θα υποχωρήσει ο Ερντογάν;

Σιγή ιχθύος κρατά ακόμη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με το κλείσιμο των προξενείων δυτικών χωρών, λόγω «τρομοκρατικής απειλής». 

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος είναι γνωστός για τη μαεστρία του να μετατρέπει εξωτερικές κρίσεις σε εσωτερικό πλεονέκτημα, μίλησε την Παρασκευή σε ένα συμβολικό μέρος: Από το Κάστρο του Αετού στην Κωνσταντινούπολη, από όπου ξεκίνησε η Άλωση της Πόλης, όπως λένε, σύμφωνα με την ανταπόκριση της Μαρίας Ζαχαράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Κι ενώ όλοι περίμεναν ότι μετά και τις δηλώσεις του υπουργού των Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, θα ήταν λάβρος κατά της Δύσης, εκείνος προτίμησε να εξαπολύσει μία ολομέτωπη επίθεση προς την αντιπολίτευση ότι συνεργάζεται «με παγκόσμιες δυνάμεις που είναι εναντίον της Τουρκίας».

Κατά του αντιπάλου του, του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, άφηνε συνεχείς αιχμές, που έσταζαν δηλητήριο, «ότι έχει πίσω του την Αμερική», χωρίς να την κατονομάζει. Έκανε λόγο για ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και ηθικούς αυτουργούς πραξικοπημάτων, για να δείξει στο λαό του «ποιος είναι ο προδότης και ποιος ο πατριώτης». 

«Ντροπή σας!», είπε ξανά στην αντιπολίτευση: Χρησιμοποιεί λέξεις βαριές και με έντονο ηθικό περιεχόμενο.

Ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος δεν μιλά ευθέως κατά της Δύσης. Αφήνει το ρόλο αυτό να τον παίζουν προς το παρόν οι υπουργοί του και μάλιστα με τελείως αντι-διπλωματική γλώσσα

Πάντως, έμπειροι πολιτικοί αναλυτές λένε, ότι το έντονο pressing της Δύσης θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες κι ότι το κλείσιμο των προξενείων, μπορεί να είναι απλά προάγγελος ισχυρότερων πιέσεων που έρχονται από τη Δύση.

Η λαβή σφίγγει όλο και πιο πολύ γύρω από τον Ερντογάν, λένε κι όλοι περιμένουν να δουν ποια θα είναι η κίνηση του Τούρκου προέδρου.

Θα αγριέψει ή θα υποχωρήσει τελικά; 

Πηγή: ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ