LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

04|02
2023
18:22

Βρετανία: Φωτογραφίες αποτυπώνουν την εξαθλίωση στην οποία ζούσε μια ανάπηρη 16χρονη πριν πεθάνει

Στο εδώλιο ο πατέρας της για ανθρωποκτονία από αμέλεια - Η έφηβη πέθανε τελικά από επιπλοκές που της προκάλεσε η παχυσαρκία 

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη της Βρετανίας από τις αποκαλύψεις που βλέπουν στο φως της δημοσιότητας στη δίκη του 45χρονου Αλούν Τίτφορντ, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από βαριά αμέλεια με θύμα την ανάπηρη έφηβη κόρη του.

Η 16χρονη Κεϊλία Τίτφροντ πέθανε τον Οκτώβριο του 2020 στο σπίτι της στην Ουαλία από επιπλοκές που προκάλεσε η παχυσαρκία της. Η άτυχη κοπέλα έπασχε από δισχιδή ράχη, ένα γενετικό ελάττωμα στο οποίο υπάρχει ελλιπές κλείσιμο της σπονδυλικής στήλης και των μεμβρανών γύρω από τον νωτιαίο μυελό κατά την πρώιμη ανάπτυξη, αλλά και από υδροκέφαλο.

Καθηλωμένη σε καροτσάκι και υπό την αποκλειστική φροντίδα του πατέρα της και της μητέρας της - η οποία έχει ήδη δηλώσει ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια - η έφηβη κατέληξε να ζει σε συνθήκες «που δεν θα άντεχε ούτε ζώο», ενώ το βάρος της αυξανόταν συνεχώς, καταλήγοντας τελικά στον θάνατό της, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές.

kay_1
kay_2

Εχθές, Παρασκευή, παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο φωτογραφίες που δείχνουν τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε η Κεϊλία. Η κοπέλα, που δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι λόγω του μεγάλου της βάρους τους μήνες πριν φύγει από τη ζωή, περνούσε τις ώρες της ξαπλωμένη σε βρώμικα σεντόνια, σε ένα δωμάτιο γεμάτο σκουπίδια και παλιές συσκευασίες φαγητού. Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σπίτι της οικογένειας όταν πέθανε η έφηβη βρήκαν έντομα και προνύμφες στο στρώμα της 16χρονης αλλά και τη σορό της, η οποία ανέδιδε μια φρικτή μυρωδιά. Όπως έγινε προφανές, κανείς δεν είχε πλύνει το κορίτσι εδώ και εβδομάδες, και ολόκληρο το δωμάτιο ήταν καλυμμένο από ακαθαρσίες, συμπεριλαμβανομένου και του μηχανισμού που η οικογένεια χρησιμοποιούσε για να τη σηκώνει. Η Κεϊλία φέρεται να έκανε την ανάγκη της σε πάνες που χρησιμοποιούνται για κουτάβια και η εικόνα της σορού της ήταν σοκαριστική, με τα μαλλιά της γεμάτα κόμπους και το σώμα της γεμάτο έλκη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 45χρονου πατέρα, που αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ισχυριζόμενος ότι η σύντροφός του ήταν εκείνη που είχε αναλάβει τη φροντίδα της 16χρονης, ζήτησε από τους ενόρκους να μην επηρεαστούν από τις ομολογουμένως φρικτές εικόνες. «Το φρικιαστικό τέλος αυτής της υπόθεσης δεν είναι απαραίτητα το στοιχεία που κρίνει την ενοχή ή την αθωότητα. Ναι, οι εικόνες αυτές είναι αποκρουστικές, δεν χωράει καμία αμφιβολία, αλλά πρέπει να δείτε πώς έφτασαν εκεί τα πράγματα», σημείωσε ο Ντέιβιντ Έλιας.

kay_3
kay_4

Ο δικηγόρος του 45χρονου υποστήριξε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες απογοήτευσαν την οικογένεια, η οποία δεν κατάφερε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του κοριτσιού. Η Κεϊλία είχε σταματήσει ένα πρόγραμα φυσικοθεραπείας το 2017 και έναν χρόνο αργότερα είχε διακοπεί η συμμετοχή της σε πρόγραμμα με διατροφολόγο, επειδή η μητέρα της δεν είχε κλείσει νέο ραντεβού. Η μητέρα της Κεϊλία, που έχει έξι παιδιά με τον Τίτφορντ, ήταν σχεδόν εξολοκλήρου υπεύθυνη για τη φροντίδα της κοπέλας όταν έφτασε στην εφηβεία, αφού ο πατέρας της πλέον «ένιωθε άβολα» να τη φροντίζει, και επιπλέον εργαζόταν υπερωρίες για να τα βγάζει πέρα η οικογένεια.

Πηγή: protothema.gr με πληροφορίες από Sky News, Guardian

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ