LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

08|02
2023
13:16

Σεισμός στην Τουρκία: 8χρονος ανασύρθηκε ζωντανός μετά από 52 ώρες - Συγκλονιστικά βίντεο

Το χαμόγελο του Γιγκίτ Κακμάκ δίνει νέα δύναμη στα σωστικά συνεργεία που επιχειρούν μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ

Άοκνες είναι οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων που επιχειρούν στην Τουρκία μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ τα ξημερώματα της Δευτέρας προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους μέσα στα συντρίμμια παρά το γεγονός ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα και οι καιρικές συνθήκες κάθε άλλο παρά ευνοούν αυτή την τιτάνια προσπάθεια στην οποία συνεισφέρουν και Έλληνες διασώστες.
 
Το πρωί της Τετάρτης (8/2) διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό μετά από 52 ώρες ένα αγόρι 8 χρονών που είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια του σπιτιού του στην περιοχή Χατάι της Τουρκίας.
 
Περίπου την ίδια ώρα ένα παιδί μόλις ενός έτους εντοπίστηκε ζωντανό αν και τραυματισμένο από τα συντρίμμια κτηρίου στην πόλη Σανλιούρφα
 
Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε καρέ-καρέ τόσο την επιχείρηση των πυροσβεστών όσο και το χαμόγελο του Γιγκίτ Κακμάκ, όπως είναι το όνομα του 8χρονου, όταν βγήκε από τα συντρίμμια.
 
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης συνεχώς δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο από επιτυχημένες επιχειρήσεις ανάσυρσης παιδιών και άλλων εγκλωβισμένων σε μια προσπάθεια να απαλύνουν τον ανείπωτο πόνο που προκαλεί ο θάνατος (μέχρι αυτή τη στιγμή) περίπου 9.500 ανθρώπων στην Τουρκία και τη Συρία, τις δύο χώρες που σάρωσε ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ.
 
Μια μητέρα και τα τρία παιδιά της ανασύρθηκαν ζωντανές κάτω από τα συντρίμμια κτηρίου στην πόλη Γκαζιαντέπ 28 ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου. Το πρώτο πράγμα που ζήτησε η γυναίκα όταν σώθηκε ήταν μια μαντίλα.
 
 
Δύο γυναίκες, η Σονγκούλ και η Εμινέ, διασώθηκαν ζωντανές από τα συντρίμμια κτηρίου στο Χατάι χάρη στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.
 
 
Δημοσιογράφος της Yeni Safak κατέγραψε τη στιγμή της διάσωσης ενός άνδρα από τα συντρίμμια κτηρίου.
 
 
Ο μόλις δύο ετών Μοχάμεντ εντοπίστηκε ζωντανός 44 ώρες μετά τον φονικό σεισμό με τους διασώστες να του δίνουν νερό με τα χέρια προκειμένου να του δώσουν δυνάμεις μέχρι τον οριστικό απεγκλωβισμό του.

 
Τα σωστικά συνεργεία ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς όταν μετά από 22 ώρες εντόπισαν και ανέσυραν ζωντανό τον 3χρονο Μιράν.
 
 
Μεγάλη η χαρά και για την διάσωση του 16χρονου Σεβάλ αλλά και δύο κοριτσιών και τριών παιδιών από το Χατάι μετά την επιχείρηση διασωστών από την Κωνσταντινούπολη
 
 
Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ ERDEM SAHIN

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ