LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|02
2023
13:09

Διάγγελμα Πούτιν: «Η Δύση ξεκίνησε τον πόλεμο»

Ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι ευθύνεται για τον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι η Ρωσία «χρησιμοποιούμε βία για να τον σταματήσουμε»

Σε διάγγελμά του ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγόρησε τη Δύση και το ΝΑΤΟ ότι προμήθευσαν όπλα στην Ουκρανία πριν από την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας πέρυσι.

O Ρώσος Πρόεδρος πραγματοποιεί την ομιλία του για την κατάσταση του έθνους , σχεδόν ένα χρόνο από τότε που η χώρα ξεκίνησε την πλήρη εισβολή της στην Ουκρανία και ένα 24ωρο μετά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο.

Ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι η Δύση ετοιμαζόταν να μετατρέψει την Ουκρανία ως το εφαλτήριο για να επιτεθεί στη Ρωσία, πράγμα που σημαίνει όπως είπε, ότι η Μόσχα έπρεπε να δράσει πριν γίνει αυτό, ενώ πρόσθεσε ότι οι δυτικές χώρες, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, επιδιώκουν «απεριόριστη εξουσία» στις παγκόσμιες υποθέσεις.

«Δεν μας άφησαν καμία άλλη επιλογή για την υπεράσπιση της Ρωσίας και του λαού μας, εκτός από αυτή που αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε σήμερα», είπε σημειώνοντας πως η εισβολή στην Ουκρανία ήταν απαραίτητη για την υπεράσπιση της Ρωσίας.

Παράλληλα επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Ουκρανία πίεζε να εφοδιαστεί με πυρηνικά όπλα, και χαρακτήρισε την εισβολή ως προληπτική και αμυντική ενέργεια.

«Τα ιστορικά γεγονότα θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας μας... ο καθένας μας δεσμεύεται από μία τεράστια ευθύνη» σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του. Ο Ρώσος πρόεδρος επανάλαβε τον ισχυρισμό ότι η Ρωσία αντιμετώπιζε μια ναζιστική απειλή και συνεχείς απειλές και μίσος από το καθεστώς του Κιέβου. «Η Ουκρανία περίμενε τη Ρωσία να έρθει σε βοήθεια» ισχυρίστηκε.

«Μιλάω σε μια δύσκολη και σημαντική στιγμή για τη Ρωσία, σε μια περίοδο ριζικών αλλαγών παντού στον κόσμο», δήλωσε εξάλλου ο Ρώσος πρόεδρος ξεκινώντας την ομιλία του ενώπιον της πολιτικής ελίτ της χώρας και στρατιωτικών που πολέμησαν στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι ήταν ανοιχτος σε διάλογο με τη Δύση και σε ένα ισότιμο σύστημα ασφάλειας, αλλά «σε απάντηση λαμβάναμε ανέντιμες απαντήσεις» και συγκεκριμένες ενέργειες για την επέκταση του ΝΑΤΟ και την ανάπτυξη νέων αντιπυραυλικών συστημάτων στην Ευρώπη.

Εμείς κάναμε κάθε προσπάθεια να επιλύσουμε ειρηνικά το πρόβλημα στην περιοχή αλλά η Δύση αποσύρθηκε από θεμελιώδους σημασίας συμφωνίες, έκανε υποκριτικές δηλώσεις και το ΝΑΤΟ ήθελε να επεκτείνει την ομπρέλα του και να μας σκεπάσει, πρόσθεσε.

«Θέλω να επαναλάβω: αυτοί είναι που ευθύνονται για τον πόλεμο και εμείς χρησιμοποιούμε βία για να τον σταματήσουμε», ισχυρίστηκε προσθέτοντας πως η δέσμευση της Δύσης για την ειρήνη αποδείχθηκε «απάτη» και «σκληρό ψέμα».

Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ALEXEI NIKOLSKY/ SPUTNIK POOL/ KREMLIN POOL

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo