LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

11|03
2023
19:08

Απίστευτη ιστορία επιβίωσης στον Αμαζόνιο: 30χρονος χάθηκε στη ζούγκλα επί ένα μήνα (video)

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει η απίστευτη ιστορία επιβίωσης ενός άνδρα από την Βολιβία, που χάθηκε επί ένα μήνα στη ζούγκλα του Αμαζονίου και όλο αυτό το διάστημα έτρωγε έντομα και σκουλήκια, μάζευε νερό της βροχής στις μπότες του και έπινε τα ούρα του για να επιβιώσει.

Αν επιβεβαιωθεί η ιστορία του, ο 30χρονος Τζόναταν Ακόστα θα είναι ένας από τους λιγοστούς που κατάφεραν να παραμείνουν για τόσο διάστημα στη ζωή στη ζούγκλα του Αμαζονίου.

«Με βοήθησε πολύ το γεγονός ότι γνώριζα τεχνικές επιβίωσης. Αναγκάστηκα να τρώω έντομα, να πίνω τα ούρα μου, να τρώω σκουλήκια. Μου επιτέθηκαν άγρια ζώα», δήλωσε στο δίκτυο UnitelTV.

Η οικογένεια του Ακόστα είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στα τέλη Ιανουαρίου. Είχε βγει για κυνήγι με τέσσερις φίλους στο δάσος του Αμαζονίου, αλλά στις 25 Ιανουαρίου χωρίστηκε από την ομάδα του. Ακριβώς έναν μήνα αργότερα, το περασμένο Σάββατο τον βρήκαν συνεργεία έρευνας και διάσωσης.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, το μισό χρόνο της παραμονής του στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου έβρεχε κι ο 30χρονος χρησιμοποιούσε τις γαλότσες του για να μαζεύει βρόχινο νερό. Αλλά όταν σταμάτησαν οι βροχές, αναγκάστηκε να πίνει τα ούρα του για να μην πεθάνει από τη δίψα. «Παρακαλούσα το Θεό να βρέξει. Αν δεν είχε βρέξει, δεν θα είχα επιζήσει», είπε.

Έχοντας χάσει τον προσανατολισμό του μέσα στο δάσος του Αμαζονίου ο 30χρονος βάδισε κάπου 40 χλμ. προσπαθώντας να βρει ίχνη πολιτισμού, αλλά σύντομα ανακάλυψε ότι έκανε κύκλους. Στη διάρκεια της οδύσσειάς του έχασε κάπου 17 κιλά, ενώ εξαρθρώθηκε ο αστράγαλός του.

Εκτεθειμένος στα στοιχεία της Φύσης τις νύχτες, δέχθηκε επιθέσεις από διάφορα ζώα, ενώ τον τσίμπησαν διάφορα πλάσματα. Η αδελφή του, η Μιλάντε Ακόστα, είπε ότι ο αδελφός της αναγκάστηκε να παλέψει με ένα αγριόχοιρο κι ότι ένα τζάγκουαρ παραμόνευε εκεί κοντά. «Είμαι ευτυχής και ευγνώμων», δήλωσε ο ίδιος όταν ξαναβρήκε την οικογένειά του.

Σε μια άλλη πολύ γνωστή περίπτωση στη Βολιβία, ο Ισραηλινός τυχοδιώκτης Γιόσι Γκίνσμπεργκε επέζησε επί τρεις εβδομάδες στον Αμαζόνιο το 1981, μια περιπέτεια που ενέπνευσε την ταινία «Ζούγκλα» με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ράντκλιφ.

Στη Βραζιλία, ο πιλότος Aντόνιο Σένα επέζησε 38 ημέρες στον Αμαζόνιο, όπου συνετρίβη το αεροσκάφος του στη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης το 2021. Τον επόμενο χρόνο, δύο αδέρφια ηλικίας επτά και εννέα ετών διασώθηκαν, αφού πέρασαν 25 ημέρες χαμένα στο βραζιλιάνικο τμήμα του τροπικού δάσους.

Πηγή: Iefimerida.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

-26

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ