LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

11|03
2023
19:46

Toblerone: Αλλάζει συσκευασία η εμβληματική σοκολάτα - Γιατί αφαιρείται το βουνό Μάτερχορν

H εικόνα του βουνού στην ελβετική σοκολάτα θα αντικατασταθεί από μια μη συγκεκριμένη κορυφή.

Η εμβληματική ελβετική σοκολάτα Toblerone θα αλλάξει την εικόνα της χαρακτηριστικής συσκευασίας της.

Η μακρόστενη, τριγωνική συσκευασία της σοκολάτας, που πολλοί προμηθεύονται σαν ενθύμιο από τα αεροδρόμια, φαίνεται ότι θα διατηρήσει το σχήμα και τα βασικά χαρακτηριστικά της, όμως θα γίνει μια σημαντική αλλαγή.

Η Toblerone πρόκειται να αφαιρέσει την κορυφή του βουνού Μάτερχορν (Matterhorn) από τη συσκευασία της, καθώς μέρος της παραγωγής της σοκολάτας θα μεταφερθεί από την Ελβετία στη Σλοβακία.

Η αμερικανική εταιρεία Mondelez, στην οποία ανήκει από το 2012 η Toblerone, δήλωσε ότι η εικόνα του βουνού των 4.478 μέτρων θα αντικατασταθεί από μια μη συγκεκριμένη κορυφή βουνού.

Γιατί αλλάζει η συσκευασία της Toblerone;

Από το 2017 ισχύουν αυστηροί κανόνες σχετικά με την «ελβετικότητα» («Swissness»). Ο νόμος περί «ελβετικότητας», ο οποίος υιοθετήθηκε το 2017, περιορίζει τη χρήση της ελβετικής σημαίας αλλά και άλλων εμβληματικών στοιχείων που αναφέρονται στην ελβετική κουλτούρα και προέλευση σε τρόφιμα, βιομηχανικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Για να διακινηθούν τα τρόφιμα ως «παραγόμενα στην Ελβετία», το 80% των πρώτων υλών πρέπει να προέρχεται από τη χώρα. Επίσης, το μεγαλύτερο μέρος της επεξεργασίας θα πρέπει να πραγματοποιείται εκεί.

Σε δήλωσή της στο BBC, η Mondelez δήλωσε ότι μεταφέρει μέρος της παραγωγής εκτός της χώρας για να «ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση παγκοσμίως και να αναπτύξει τη μάρκα Toblerone για το μέλλον».

Είπε ακόμη ότι η νέα της συσκευασία θα περιλαμβάνει μια «χαρακτηριστική νέα γραμματοσειρά και λογότυπο Toblerone που αντλούν περαιτέρω έμπνευση από τα αρχεία Toblerone και την ενσωμάτωση της υπογραφής του ιδρυτή μας, Tobler».

Από το 1908, η Toblerone παραγόταν στην ελβετική πρωτεύουσα, Βέρνη, της οποίας το εραλδικό σύμβολο – μια αρκούδα – είναι κρυμμένο μέσα στην εικόνα του Μάτερχορν στη συσκευασία.

Πηγή: iEidiseis.gr - Φωτογραφία από Safwan C K: https://www.pexels.com/el-gr/photo/5272847/

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών