LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|03
2023
12:56

Συνδέεται η πανδημία με τις αναφορές για UFO - Τι αποκαλύπτει έρευνα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν κοινωνικοί παράγοντες, όπως οι πανδημίες, σχετίζονται με τις αναφορές για UFO; Ίσως, όχι, αλλά κάποιοι επιστήμονες αναρωτήθηκαν και διεξήγαγαν έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Scientific Exploration.

Οι συγγραφείς υπέθεσαν ότι η πανδημία του κορονοϊού, η οποία οδήγησε σε lockdown και μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, μπορεί να οδήγησε σε αύξηση των παρατηρήσεων UFO στις ΗΠΑ.

Το σκεπτικό είναι πως καθώς περισσότεροι άνθρωποι έμεναν στο σπίτι και περνούσαν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, αυξήθηκε ο ελεύθερος χρόνος τους. Επιπλέον, οι συγγραφείς της μελέτης εξέτασαν πως τα αυξημένα συναισθήματα άγχους και αβεβαιότητας μπορεί να είχαν οδηγήσει σε αυξημένη προσοχή των ανθρώπων στο περιβάλλον, γεγονός που θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρούν συχνότερα ασυνήθιστα φαινόμενα και να δίνουν νόημα σε αυτά που βίωναν συνδέοντάς τα με... UFO.

Οι συγγραφείς της μελέτης ανέλυσαν δεδομένα από το Εθνικό Κέντρο Αναφορών ΑΤΙΑ (NUFORC) και το Mutual UFO Network (MUFON), από το 2018 έως το 2020 και συνέκριναν τον αριθμό των αναφορών πριν και μετά την έναρξη της πανδημίας.

Για να ελέγξουν αν οι κοινωνικοί παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον αριθμό των αναφορών, χρησιμοποίησαν δημόσια διαθέσιμα δεδομένα για την κοινωνική κινητικότητα από τις εκθέσεις κινητικότητας της Google Community Mobility Reports, καθώς και τα κρούσματα και τους θανάτους από τον ιό SARS-CoV-2, τα οποία αποτελούν έμμεσες μετρήσεις του στρες και του άγχους.

Η ανάλυσή τους έδειξε ότι οι αναφορές για UFO όντως αυξήθηκαν το 2020 σε σχέση με το 2019 κατά περίπου 600 αναφορές σε κάθε βάση δεδομένων. Ωστόσο, δεν υπήρξε συσχέτιση μεταξύ του αριθμού των αναφορών – συγκεντρωτικά σε όλες τις ΗΠΑ ή ανά πολιτεία – με τα έκτακτα μέτρα δημόσιας υγείας.

Στη συνέχεια οι ερευνητές αναζήτησαν εναλλακτικές αιτίες και εντόπισαν την έναρξη των τακτικών εκτοξεύσεων των δορυφόρων Starlink από τα τέλη του 2019 ως παράγοντα για να πιστεύει ο κόσμος στις μυστήριες θεάσεις στον ουρανό. 

Αυτές οι εκτοξεύσεις περιλαμβάνουν έως και 60 μικρούς δορυφόρους, οι οποίοι είναι πολύ διακριτοί και συχνά εύκολα ορατοί. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι δικαιολογημένα τα ανέφεραν ως UFO.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ