LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|03
2023
14:09

Πόλεμος Ουκρανία: H Ρωσία ανέκτησε μερικώς τον έλεγχο της Κρεμίνα, αναφέρει η Βρετανία

Η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, έκανε γνωστό την Πέμπτη 23/3, πως η Ρωσία ανέκτησε μερικώς τον έλεγχο των προσβάσεων προς την πόλη Κρεμίνα.

Η Κρεμίνα, είναι μία πόλη της ανατολικής Ουκρανίαςαπό την οποία τα ρωσικά στρατεύματα απωθήθηκαν νωρίτερα φέτος.

«Σε ορισμένα σημεία, η Ρωσία έχει (εδαφικά) κέρδη πολλών χιλιομέτρων», ανέφερε η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι διοικητές πιθανόν προσπαθούν να επεκτείνουν μια ζώνη ασφάλειας και επιδιώκουν επίσης να ανακαταλάβουν το κέντρο επιμελητείας Κουπιάνσκ στο Χάρκοβο.

Νωρίτερα σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν κύμα αεροπορικών επιθέσεων στο βόρειο και το νότιο τμήμα της Ουκρανίας.

Ο ΔΟΑΕ δηλώνει ανήσυχος για τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) εξέφρασε για μία ακόμα φορά την ανησυχία του για το γεγονός πως παραμένει αποσυνδεδεμένη και υπό επισκευή η τελευταία εφεδρική γραμμή ηλεκτροδότησης του πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας.

Η τελευταία εφεδρική γραμμή, 330 κιλοβόλτ (kV), υπέστη ζημιά την 1η Μαρτίου και παραμένει αποσυνδεδεμένη και υπό επισκευή, υπενθύμισε ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ, ο Ραφαέλ Γκρόσι, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στη Βιέννη θες Τετάρτη.

«Η πυρηνική ασφάλεια στον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Ζαπορίζια παραμένει σε επισφάλεια», επέμεινε ο κ. Γκρόσι.

Επί τρεις εβδομάδες, το εργοστάσιο ηλεκτροδοτείται από μόλις μια εξωτερική γραμμή 750 kV, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όταν αυτή αποσυνδέεται, το εργοστάσιο, που είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης, μπορεί να βασιστεί μόνο στην «έσχατη γραμμή άμυνας» που διαθέτει, γεννήτριες ντίζελ, για να ψύχονται οι αντιδραστήρες του και άλλες κρίσιμες λειτουργίες των συστημάτων του, τόνισε ο κ. Γκρόσι.

«Καλώ για ακόμα μια φορά όλα τα μέρη να εγγυηθούν την προστασία της πυρηνικής ασφάλειας στο εργοστάσιο», τόνισε για πολλοστή φορά ο Ραφαέλ Γκρόσι.

Ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ επισήμανε ακόμη πως το προσωπικό στο εργοστάσιο παραμένει υπό πίεση.

«Το μειωμένο επίπεδο του προσωπικού» στο εργοστάσιο, «σε συνδυασμό με την ψυχολογική πίεση εξαιτίας της συνεχιζόμενης στρατιωτικής σύγκρουσης, πλήττει την πυρηνική ασφάλεια», ανέφερε.

Το εργοστάσιο στη Ζαπορίζια τελεί πρακτικά υπό τον έλεγχο της Ρωσίας εδώ και χονδρικά έναν χρόνο, αφού τα ρωσικά στρατεύματα το κατέλαβαν στο αρχικό στάδιο της εισβολής που εξαπέλυσαν την 24η Φεβρουαρίου 2022. Η εγκατάσταση έχει γίνει επανειλημμένα στόχος πυρών από τους αντιμαχόμενους.

Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor