LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|03
2023
13:46

Στα δικαστήρια οι υποψήφιοι του διαγωνισμού ΑΣΕΠ - Ζητούν επανάληψη της εξέτασης

Στη Δικαιοσύνη καταφεύγουν εκατοντάδες διαγωνιζόμενοι των εξετάσεων του ΑΣΕΠ που διενεργήθηκαν στις 4 Μαρτίου, ζητώντας την επανάληψη του διαγωνισμού.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι κατέθεσαν εξώδικο, το οποίο κοινοποιήθηκε τόσο στο υπουργείο Εσωτερικών, όσο και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, με το οποίο καταγγέλλουν για σειρά ζητημάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο aftodioikisi.gr, στο εξώδικο ζητείται χαρακτηριστικά «να επαναληφθεί εν όλω ο διαγωνισμός συνολικά μεταξύ των ίδιων υποψηφίων, σε συνθήκες πραγματικών όρων ισότητας και διαφάνειας, ώστε να διασφαλισθεί η συνταγματική αρχή της αξιοκρατίας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος».

Παράλληλα, καταγράφονται τα προβλήματα που ανέκυψαν στη διαδικασία:

    1. Η προγραμματισμένη ώρα έναρξης του διαγωνισμού ήταν στις 9.00, εν τούτοις σε κάποια κέντρα ξεκίνησε η εξέταση μετά τις 9.00, ακόμα και στις 10.10 ή και μετά τις 11.00. Δηλαδή, παραβιάστηκε το σαφώς καθορισμένο χρονικό πλαίσιο που είχε οριστεί από το ίδιο το ΑΣΕΠ.
    2. Στα θέματα του αριθμητικού συλλογισμού λόγω κακής ποιότητας εκτύπωσης δεν φαίνονταν τα σκιασμένα τμήματα γεγονός που κατ’ ουσίαν ισοδυναμεί με λάθος διατύπωση της εκφώνησης. Συγκεκριμένα δεκαεπτά (17) ερωτήσεις δεν είχαν την απαραίτητη σκίαση που υποδείκνυε τον συσχετισμό μεταξύ των αριθμών γεγονός που ήταν αναγκαίο για την επίλυσή τους.
    3. Η ενημέρωση για τη χρονική παράταση της μισής ώρας, εστάλη μετά την προγραμματισμένη ώρα λήξης της εξέτασης. Συγκεκριμένα ενώ στο ανακοινωθέν πρόγραμμα ώρα λήξης ήταν 11:45 η χρονική παράταση και η εν λόγω οδηγία εστάλη μετά τις 12:00. Με αποτέλεσμα σε πολλά εξεταστικά κέντρα να έχει παρέλθει ο χρόνος εξέτασης. Επομένως σε άλλα εξεταστικά κέντρα η διάρκεια εξέτασης ήταν 2 ώρες και 45 λεπτά ενώ σε άλλα ήταν 3ώρες και 15 λεπτά.
    4. Η έκτακτη οδηγία εστάλη μετά την προγραμματισμένη ώρα λήξης της εξέτασης.
    5. Σε πολλά εξεταστικά κέντρα επιτρέπονταν η χρήση κινητών μέχρι την παραλαβή των θεμάτων. Με δεδομένη την διαφορετική ώρα έναρξης τίθεται θέμα διαβλητότητας του διαγωνισμού.
    6. Σε κάποια εξεταστικά κέντρα επιτράπηκε να έχουν το κινητό ανοικτό σε λειτουργία πτήσης και πάνω στο θρανίο λόγω απουσίας ρολογιού στην αίθουσα, ενώ στις οδηγίες του ΑΣΕΠ δεν προβλεπόταν.
    7. Ανακοινώθηκαν λανθασμένες απαντήσεις θεμάτων από το ΑΣΕΠ τις οποίες μετά από καταγγελίες το ΑΣΕΠ διόρθωσε.
    8. Ανακοινώθηκε λανθασμένος αριθμός των προς διόρθωση απαντητικών φύλλων. [...] Συνομολογείται ότι υπάρχουν 167 απαντητικά φύλλα παραπάνω από το μέγιστο δυνατό αριθμό απαντητικών φύλλων με βάση τον αναφερόμενο από το ΑΣΕΠ αριθμό υποψηφίων.
    9. Πολλοί νησιώτες χωρίς οικονομική δυνατότητα παρά την σαφή συνταγματική επιταγή αποκλείσθηκαν de facto από την διαδικασία, όπως στο νομό Κυκλάδων όπου δεν δημιουργήθηκε ούτε ένα εξεταστικό κέντρο.

Πηγή: Cnn.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών