LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|03
2023
10:17

Μέντιουμ: Πώς δρούσε η «Βασιλική» που απέσπασε δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα θύματα της

Οι χρυσές πληρωμές και οι απειλές

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται μια 57χρονη η οποία εξαπατούσε τα θύμάτα της ισχυριζόμενη ότι ήταν… μέντιουμ, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να τους αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά.

Το «μέντιουμ» είχε στήσει επιχείρηση με άλλα μέλη της οικογένειάς της και υποσχόταν στους πελάτες-θυματά της ότι γνωρίζει χαρτομαντεία και πως μπορεί να τα βοηθήσει να κατακτήσουν στόχους τους λόγω των «υπερφυσικών ικανοτήτων» της.

Η πρώτη καταγγελία δύο εκ των θυμάτων έγινε στις Αρχές στις 7 Μαρτίου, ενώ στις 21 Μαρτίου και οι δύο κατήγγειλαν πως δέχονταν απειλές.
Πώς «ψάρεψε» τα θύματά

Η κατηγορούμενη η οποία συστήθηκε ως «Βασιλική» γνώρισε την 31χρονη δικηγόρο και την μητέρα της τον Ιούλιο του 2016 και έκτοτε έγιναν τακτικοί… πελάτες της για τα επόμενα επτά χρόνια.

Με το πρόσχημα πως έχει γνώσεις χειρομαντείας «διάβασε το χέρι» της 31χρονης και άρχισε να της αναφέρει γεγονότα του παρελθόντος της, με σχετική αληθοφάνεια.

Μάλιστα από την 31χρονη το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ για την «υπηρεσία» που της προσέφερε.

Έπειτα το 57χρονο μέντιουμ «διάβασε το χέρι» και της μητέρας της 31χρονης, ηλικίας 68 ετών. Ωστόσο η ηλικιωμένη διατηρούσε από την αρχή επιφυλάξεις, δείχνοντας ότι δεν εμπιστεύεται την «Βασιλική».
Της έταζε ότι θα της αλλάξει τη ζωή

Η 57χρονη συναντήθηκε αρκετές φορές με την 31χρονη δικηγόρο επιμένοντας πως μπορεί να της αλλάξει τη ζωή της προς το καλύτερο.

Της έταζε ότι θα βρει σύντομα σύντροφο καθώς και πως θα αλλάξει σύντομα εργασία και όλα αυτά έναντι μεγάλης αμοιβής.

Στην πορεία φαίνεται πως πείστηκε και η μητέρα της 31χρονης και από το 2017 έως και τις 30 Ιανουαρίου του 2023 στην Εύβοια και την Αθήνα η κατηγορούμενη συνέχιζε να προσφέρει τις «υπηρεσίες» της, είτε δια ζώσης είτε και με μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου.

Δυστυχώς μητέρα και κόρη είχαν πειστεί ότι το μέντιουμ μπορούσε να διορθώσει όσα αρνητικά συνέβαιναν στη ζωή τους ή ακόμα και να αποτρέψει μία κακή ό,τι κακό μπορούσε να τους συμβεί.
Η καφετέρια στο Κολωνάκι

Λίγες μέρες μετά την πρώτη μήνυση οι δύο γυναίκες απευθύνθηκαν και πάλι στις αρχές καταγγέλλοντας ότι δεχόντουσαν απειλές από τη «Βασιλική» εάν δεν της δώσουν τα χρήματα που ζητούσε.

Το μέντιουμ μάλιστα απαίτησε να γίνει συνάντηση στο Κολωνάκι για να της δώσει 80.000 ευρώ αλλιώς θα έκανε πράξη τις απειλές της για χρήση σωματικής βίας.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων οργάνωσαν την επιχείρηση προκειμένου να συλλάβουν τις δύο γυναίκες.

Κανονίστηκε η συνάντηση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 20.000 ευρώ. Έτσι το πρωί της περασμένης Τετάρτης η δικηγόρος κάθισε σε τραπέζι σε γνωστή καφετέρια του Κολωνακίου με τους αστυνομικούς να επιτηρούν διακριτικά.

Η «Βασιλική» και ακόμα ένας άντρας κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και πήραν τις 20.000 ευρώ και αμέσως οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες.

Πηγή: in.gr - Φωτογραφία: Photo by Michael Dziedzic on Unsplash

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών