LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|07
2019
09:51

Casa de Papel στη Βραζιλία: Ένοπλοι άρπαξαν 750 κιλά χρυσό από το αεροδρόμιο του Σάο Πάολο

Δείτε Video από την ώρα της ληστείας - Στα 40 εκατ. δολάρια η λεία των ληστών - Πήγαν στο αεροδρόμιο ντυμένοι αστυνομικοί και υποχρέωσαν τους υπαλλήλους να φορτώσουν 750 κιλά χρυσό και άλλα μέταλλα - Τα κοινά στοιχεία με τη σειρά  Casa de Papel

Ένοπλοι λήστεψαν χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων χθες Πέμπτη από τερματικό σταθμό χειρισμού φορτίου του αεροδρομίου του Σαο Πάολο — του πιο πολυσύχναστου στη Νότια Αμερική — και πήραν δύο ανθρώπους ομήρους, γνωστοποίησε η βραζιλιάνικη αστυνομία. Ο τρόπος που έδρασαν οι ληστές θυμίζει βασικά στοιχεία από το σενάριο του τρίτου κύκλου της σειράς Casa de Papel όπου οι συνεργοί του Καθηγητή, υπό την καθοδήγησή του, εισβάλλουν στην Τράπεζα της Ισπανίας με τεθωρακισμένο του στρατού, ντυμένοι στρατιωτικοί και έχουν στόχο το αποθεματικό της Ισπανίας σε χρυσό. 

Στη ληστεία πήραν μέρος οκτώ άτομα που  πήγαν στο αεροδρόμιο Γκουαρούλιος με μαύρο φορτηγάκι η εμφάνιση του οποίου ήταν παρόμοια με εκείνη οχημάτων της ομοσπονδιακής αστυνομίας.
 
Από το αυτοκίνητο κατέβηκαν τέσσερις άνδρες, ντυμένοι σαν αστυνομικοί, με τα πρόσωπα καλυμμένα, τουλάχιστον ένας από τους οποίους κράταγε τουφέκι. Ανάγκασαν υπαλλήλους του αεροδρομίου να γεμίσουν την καρότσα του αυτοκινήτου με το πολύτιμο φορτίο.
 
 
Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, οι ληστές έφυγαν με περίπου 750 κιλά χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα και πήραν δύο εργαζόμενους ομήρους. Διαφεύγουν τη σύλληψη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι ληστές είχαν πάρει όμηρο την Τετάρτη στέλεχος του αεροδρομίου και την οικογένειά του, αποσπώντας του βασικές πληροφορίες για να εκτελέσουν το σχέδιό τους. 

Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου διαβεβαίωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς στην ένοπλη ληστεία. Δεν έκανε κανένα σχόλιο για τους ομήρους.

Το αεροδρόμιο Γκουαρούλιος διαχειρίζεται η GRU Airport, μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν η Invepar, η Airports Company South Africa και η Infraero, η βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση διαχείρισης αερολιμένων.
 
 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ