LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

30|03
2023
16:17

ΑΣΕΠ - Εκπαιδευτικοί: Η πιθανότητα παράτασης και τα λάθη στο παράβολο

Ολοκληρώνονται αύριοΠαρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι, οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν να ενταχθούν στους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ (1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023), βάσει των οποίων θα προκύψουν οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές την ερχόμενη σχολική χρονιά. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, το ΑΣΕΠ δεν εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης, καθώς μέχρι στιγμής όλα κυλούν ομαλά στη διαδικασία των αιτήσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές από το ΑΣΕΠ, μέχρι σήμερα το πρωί στις 10:00, είχαν υποβληθεί περίπου 140.000 αιτήσεις εκπαιδευτικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019, στις αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, είχαν υποβληθεί περίπου 160.000 αιτήσεις. 

Παράλληλα, καθώς είναι το τελευταίο 24ωρο των αιτήσεων, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην πληρωμή του παραβόλου. Ειδικότερα, όσοι δεν έχουν εξοφλήσει ακόμα το παράβολο των τριών ευρώ, καλό θα ήταν να το πράξουν άμεσα, καθώς ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα «εμφάνιση» της πληρωμής.

Για να αποφευχθούν τέτοιου είδους προβλήματα, που θα επηρεάσουν και την οριστικοποίηση της αίτησης, το proson.gr συνιστά στους υποψηφίους να αποφύγουν τα ΕΛ.ΤΑ ως τρόπο πληρωμής και να επιλέξουν την τραπεζική συναλλαγή.

Μέχρι τη Δευτέρα τα δικαιολογητικά στο ΟΠΣΥΔ

Παράλληλα, μέχρι τη Δευτέρα 3 Απριλίου, θα πρέπει οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί να υποβάλλουν στο ΟΠΣΥΔ όλα τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα και τα κριτήρια που επικαλούνται στην ηλεκτρονική τους αίτηση στο ΑΣΕΠ.

Να σημειωθεί ότι ΔΕΝ απαιτείται, εκ νέου, η υποβολή δικαιολογητικών για στοιχεία που είναι ήδη καταχωρισμένα και επικυρωμένα στον ηλεκτρονικό φάκελο των υποψηφίων στο ΟΠΣΥΔ, εκτός και αν υφίσταται ανάγκη επικαιροποίησης αυτών, σύμφωνα με την εκάστοτε προκήρυξη.

Οι εκπαιδευτικοί, δηλαδή, που τα ονόματα τους βρίσκονται στους υπάρχοντες πίνακες και κατά την τελευταία τριετία δεν έχουν αποκτήσει κανένα πρόσθετο προσόν, δεν έχουν υποχρέωση για να ανεβάσουν εκ νέου τα δικαιολογητικά τους στο ΟΠΣΥΔ. Στην περίπτωση που έχουν αποκτήσει ή «αναβαθμίσει» κάποια από τα «προσόντα» τους (πχ. είχαν πτυχίο Lower στα Αγγλικά και απέκτησαν και Profieciency), θα πρέπει να «ανεβάσουν» μόνο τις νέες πιστοποιήσεις τους. 

Αντίθετα, οι νέοι απόφοιτοι που συμμετέχουν για πρώτη φορά στη διαδικασία, θα πρέπει να μεταφορτώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΟΠΣΥΔ (Πτυχία, ξένες γλώσσες, κλπ).

«Πέφτει» η ΓΓΠΣΔΔ

Να σημειωθεί τέλος ότι, σήμερα το βράδυ, ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα στις αιτήσεις του ΑΣΕΠ, λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων της Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ).

Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες εγγραφής και σύνδεσης χρηστών μέσω ΓΓΠΣΔΔ, καθώς και οι υπηρεσίες που σχετίζονται με το e-paravolo (έκδοση, πληρωμή, έλεγχος παραβόλου και οριστικοποίηση ηλεκτρονικής αίτησης) ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες σήμερα, Πέμπτη 30 Μαρτίου, από τις 18:00 το απόγευμα έως και τις 23:00 το βράδυ.

Για το λόγο αυτό το proson.gr συνιστά στους υποψηφίους που δεν έχουν οριστικοποιήσει ακόμα την αίτηση τους να βιαστούν, καθώς μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα αν την αφήσουν για τελευταία στιγμή.

Πηγή: Proson.gr - Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ