LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|04
2023
14:48

Τραγωδία στα σύνορα ΗΠΑ - Καναδά: Βρέθηκαν οκτώ σοροί - Ανάμεσά τους και δύο παιδιά

Οι σοροί οκτώ ανθρώπων, που πιστεύεται ότι προσπάθησαν να περάσουν από τον Καναδά στις Ηνωμένες Πολιτείεςβρέθηκαν μέσα σε δύο ημέρες, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας.

Ακόμα πιο τραγικό είναι πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο παιδιά.

Τα έξι θύματα που περιγράφονται ως μέλη δύο οικογενειών ρουμανικής και ινδιάνικης καταγωγής, βρέθηκαν την Πέμπτη σε μια ελώδη περιοχή του ποταμού Σεντ Λόρενς, που αποτελεί μέρος των συνόρων Καναδά-ΗΠΑ.

Την Παρασκευή, βρέθηκαν τα πτώματα δύο ακόμη μεταναστών, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε οκτώ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Shawn Dulude, επικεφαλής της αστυνομίας του Μοχόκ, δήλωσε ότι οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν έναν άνδρα, 30 ετών, ο οποίος εθεάθη για τελευταία φορά την Τετάρτη σε μια βάρκα που βρέθηκε δίπλα στα πτώματα. 

Ένα από τα παιδιά που ανασύρθηκαν ήταν Καναδός πολίτης και μέλος της ρουμανικής οικογένειας, δήλωσε ο αξιωματικός αστυνομίας. Ανασύρθηκε επίσης το πτώμα μιας ενήλικης γυναίκας που πιστεύεται ότι είναι υπήκοος Ινδίας.

«Συνολικά οκτώ πτώματα έχουν πλέον ανασυρθεί από τα νερά. Όλοι πιστεύεται ότι επιχειρούσαν παράνομη είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Καναδά», τόνισε ο Dulude.

Όπως αναφέρει η Guardian, η περιοχή είναι γνωστή ως σημείο διέλευσης για τη διακίνηση ανθρώπων και λαθρεμπορίου λόγω της θέσης της. Τον Φεβρουάριο, η αστυνομία στο ανέφερε αύξηση του λαθρεμπορίου ανθρώπων στην επικράτεια αυτή. 

«Πρόκειται για μια σπαρακτική κατάσταση», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό. «Πρέπει να κατανοήσουμε τι συνέβη, πώς συνέβη και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα έχουν προσπαθήσει περίπου 80 άτομα να περάσουν παράνομα στον Καναδά ή τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της επικράτειας Μοχόκ, και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ινδιάνικης ή ρουμανικής καταγωγής.  

Πηγή: ethnos.gr

Κεντρική φωτογραφία από wirestock στο Freepik

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών