LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

08|10
2020
07:22

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ΕΛ.ΑΣ. έτοιμη για συλλήψεις – Σχέδιο για ταυτόχρονες επιχειρήσεις

Σε περίπτωση που χρειαστεί, η Αστυνομία είναι σε θέση να συλλάβει καταδικασθέντες σε λιγότερο από μισή ώρα

Σκηνές όμοιες με εκείνες του Σεπτεμβρίου του 2013, όταν άντρες της Αντιτρομοκρατικής περνούσαν χειροπέδες σε στελέχη της Χρυσής Αυγής και τα μετέφεραν στη ΓΑΔΑ, είναι πιθανό να επαναληφθούν σήμερα Πέμπτη ή αύριο Παρασκευή, ύστερα από την καταδίκη των χρυσαυγιτών στο Εφετείο Αθηνών.

Τότε οι αστυνομικοί χτύπησαν τις πόρτες των σπιτιών όπου διαμένουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Χ.Α., σε μία οργανωμένη επιχείρηση που σχεδιάστηκε επιμελώς. Το ίδιο σχέδιο αναμένεται να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. τα επόμενα 24ωρα, σε περίπτωση που κληθούν οι Αρχές να εφαρμόσουν τις ποινές που επέβαλε το δικαστήριο.

Η «ιδιαιτερότητα» και η κρισιμότητα της υπόθεσης αναμένεται για δεύτερη φορά, μετά το 2013, να καταστήσει συμμέτοχη στην επιχείρηση την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η ΕΛ.ΑΣ. θα περιμένει την έκβαση σε σχέση με τον τρόπο εφαρμογής των ποινών. Ουσιαστικά το σχέδιο της Αστυνομίας θα τεθεί σε εφαρμογή στην περίπτωση που εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και οι ποινές δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα. Άγνωστο παραμένει εάν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες ή εάν θα αφεθούν ή όχι κάποιοι εξ αυτών ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η προσοχή των Αρχών πέφτει πιο εμφατικά στα εφτά στελέχη της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει σχέδιο ταυτόχρονων συλλήψεων σε διάφορα σημεία της Αττικής, όπου βρίσκονται τα σπίτια και οι χώροι εργασίας των καταδικασθέντων. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι τα τελευταία 24ωρα οι καταδικασθέντες, οι οποίοι δεν προσήλθαν χθες Τετάρτη στο δικαστήριο, έχουν τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση για να μην υπάρξουν «απρόοπτα». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές γνωρίζουν ήδη που βρίσκονται οι κατηγορούμενοι, χωρίς να έχουν ωστόσο δικαίωμα να τους περιορίσουν, έως ότου εκδοθούν σε βάρος τους εντάλματα.

Σε περίπτωση που χρειαστεί η Αστυνομία είναι σε θέση, όπως περιγράφουν αρμόδιες πηγές, να συλλάβει τον αριθμό των καταδικασθέντων που θα της ζητηθεί μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα.

Όσον αφορά στον Ρουπακιά, οι αστυνομικοί ούτως ή άλλως επιτηρούν το σπίτι όπου διαμένει στην περιοχή του Ταύρου, ύστερα από την απελευθέρωσή του λόγω της παρέλευσης των μηνών προφυλάκισής του.

Υπενθυμίζεται ότι επτά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα σε αυτούς ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση εκτός από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι και οι δύο πυρηνάρχες, Πατέλης και Πανταζής.

Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι υπόλοιποι 11 βουλευτές (Αντώνιος Γρέγος, Ελενη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Νίκος Μίχος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης).

Πηγή: Ethnos.gr

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ