LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|11
2020
22:02

O Μπάιντεν θα ανακοινώσει την πρώτη γυναίκα στο «τιμόνι» της υπηρεσίας πληροφοριών

Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα στελεχώσει και Αφροαμερικανή, ενώ θα αξιοποιηθεί ο Τζον Κέρι

 
Το γυναικείο άρωμα και ο αέρας ανανέωσης δεν απουσιάζουν από το νέο κυβερνητικό επιτελείο των ΗΠΑ. Ημέρα ανακοινώσεων η 24η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, με τον Τζο Μπάιντεν να παρουσιάζει τα πρόσωπα που θα βρεθούν σε θέσεις-κλειδιά. Στις επιλογές του νέου προέδρου. που προκαλούν θετική εντύπωση. είναι και το όνομα που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της διεύθυνσης εθνικής ασφάλειας.

Θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα βρεθεί στη συγκεκριμένη θέση, ενώ θα αξιοποιηθεί στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο πρώην Γραμματέας του Κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζον Κέρι, στη θέση ανώτατου συμβούλου για το κλίμα.
 
Διατηρώντας πρόσωπα και στοιχεία από την πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα, ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει Ουίλμινγκτον τα ονόματα που θα στελεχώσουν το κυβερνητικό επιτελείο του. Στη θέση του γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας θα διορίσει τον Λατίνο Αλεχάντρο Μαγιόρκας.

Η πρώην υποδιευθύντρια της CIA, Αβρίλ Χέϊνς, θα αναλάβει τη θέση της διευθύντριας εθνικής ασφάλειας.
 
Ειδικός απεσταλμένος της αμερικανικής προεδρίας για το κλίμα θα είναι ο Τζον Κέρι.

Στη θέση του γραμματέα του κράτους θα τοποθετηθεί, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Άντονι Μπλάίνκεν, ενώ σύμβουλος εθνικής ασφάλειας θα είναι ο Τζέικ Σάλιβαν.

Στη θέση της πρέσβειρας των Ηνωμένων Εθνών θα τεθεί Αφροαμερικανή, η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, η οποία θα έχει σημαντική θέση στις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ.

Η νέα σύσταση δείχνει την επανένωση ομάδας πρώην ανώτερων αξιωματούχων από την κυβέρνηση Ομπάμα, οι περισσότεροι από τους οποίους συνεργάστηκαν στενά στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον Λευκό Οίκο και έχουν στενούς δεσμούς με τον Μπάιντεν.
 
Τα νέα ονόματα είναι γνωστά στους ξένους διπλωμάτες διεθνώς και πιστεύουν έντονα στις βασικές αρχές του δημοκρατικού μηχανισμού εξωτερικής πολιτικής, και στις ισχυρές συμμαχίες με βάση την ιστορία των ΗΠΑ.
 
Πηγή: Protothema.gr- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ/EPA/ Morry Gash POOL

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ