LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|05
2021
06:43

Σεξουαλική παρενόχληση σε μαθήτριες δημοτικού: Θα μπορούσε να απολυθεί ο δάσκαλος από το Δημόσιο;

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 48χρονος που φέρεται να έστελνε ερωτικά μηνύματα σε κορίτσια κάτω των 10 ετών - Σοκάρουν οι διάλογοι που έρχονται στο φως με τα κορίτσια - Τι είπε ο ίδιος στην απολογία και τι προβλέπει η νομοθεσία για τέτοιες περιπτώσεις

Με μηνύματα που έστελνε μέσω διαδικτύου o 48χρονος δάσκαλος παρενοχλούσε τρεις μαθήτριες της Ε΄ Δημοτικού. Ο εκπαιδευτικός, που αφέθηκε χθες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία, δεν θα μπορεί να πλησιάσει τα ανήλικα κορίτσια σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων ούτε να επικοινωνεί μαζί τους. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το laptop και το κινητό τηλέφωνο του 48χρονου δασκάλου και αναζητούν στοιχεία αν έχει επεκτείνει τη δράση του και σε άλλες περιπτώσεις.

H ιστορία με πρωταγωνιστή 48χρονο δάσκαλο και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος καταγγέλλεται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες δημοτικού με μηνύματα μέσω facebook, skyρe και viber, ήρθε στο προσκήνιο ύστερα από καταγγελίες γονέων για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικες μαθήτριες, κάτω των 10 ετών.

Η απίστευτη ιστορία για τον δάσκαλο έγινε γνωστή όταν οι τρεις μαθήτριες βρήκαν το θάρρος και αποφάσισαν να μιλήσουν και να ενημερώσουν τους γονείς τους για την παρενόχληση με μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου.

Οι περιοριστικοί όροι

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του χθες ο εκπαιδευτικός που φέρεται να είχε αποστείλει τον τελευταίο καιρό ερωτικά μηνύματα σε μαθήτριες δημοτικού. Ένας από τους όρους που του επιβλήθηκαν είναι αυτός της απαγόρευσης προσέγγισης των μαθητριών σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο.
 
Ήδη από το υπουργείο Παιδείας είχε δοθεί η εντολή από όταν έγιναν γνωστές οι καταγγελίες, την περασμένη εβδομάδα, ο δάσκαλος να μην ξαναμπεί στην τάξη, ως προληπτικό μέτρο , προκειμένου να μην έχει καμία επαφή με μαθητές μέχρι να διευθετηθεί πλήρως η υπόθεση. Όπως λένε από το υπουργείο Παιδείας αν διαπιστωθεί ότι συνέβησαν όσα καταγγέλλονται θα τηρηθούν στο έπακρο και άμεσα όσα προβλέπονται από την νομοθεσία.

Για τους εκπαιδευτικούς με βάση τα ισχύοντα παραπέμπονται στο υπηρεσιακό – πειθαρχικό συμβούλιο. Θα πρέπει εκπαιδευτικός να καταδικαστεί για να απολυθεί ενώ μπορεί να του επιβληθεί προσωρινή παύση με στέρηση αποδοχών.

Η απολογία

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για δυο αδικήματα. Συγκεκριμένα, σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση. Ακόμη, διώκεται και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Ένας από τους όρους που του επιβλήθηκαν είναι αυτός της απαγόρευσης προσέγγισης των μαθητριών σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο. Ακόμη, ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν στον εκπαιδευτικό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Σοκαριστικοί διάλογοι
 
Σοκ προκαλούν οι διάλογοι του 48χρονου δασκάλου με τις ανήλικες μαθήτριες όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, την ίδια ώρα που οι έρευνες των έμπειρων αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν στα ανώμαλα δίχτυα του έχουν παγιδευτεί και άλλα κοριτσάκια. Τα αποτελέσματα από τις έρευνες στο laptop, το τάμπλετ και το κινητό του τηλέφωνο αναμένεται να δείξουν την αλήθεια, ενώ ο 48χρονος δάσκαλος οδηγήθηκε χθες, στον 15ο ανακριτή προκειμένου να δώσει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων για όλα όσα φρικτά φέρεται να διέπραξε με θύματα τις τρεις μικρές μαθήτριες.

«Κύριε με κάνετε και ντρέπομαι....»

Οι πληροφορίες λένε ότι ο σάτυρος ξεκίνησε να έρχεται σε επαφή με τα κοριτσάκια της τάξης του πριν από περίπου δέκα ημέρες. Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ότι οι επαφές που γίνονταν μέσω viber και skype ήταν σε γνώση των γονέων στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας.

«Πράγματι μιλούσαμε. Έγινε με δική τους πρωτοβουλία για τη βελτίωση των σχολικών τους επιδόσεων. Μιλούσαμε μόνο για τα μαθήματα. Οι γονείς τους το γνώριζαν» είπε χωρίς φυσικά να διευκρινίσει γιατί δεν είχε επαφές και με τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης του ούτε φυσικά για τα ακατάλληλα μηνύματα που έστελνε στα τρία κοριτσάκια που αναμφισβήτητα τον «καίνε»:

- «Αν ήμουν στην ηλικία σου, δεν θα μου γλίτωνες. Θα τα φτιάχναμε...».
- «Αλήθεια κύριε; Με κάνετε και ντρέπομαι».
- «Την αλήθεια λέω. Θα ήσουν το κορίτσι μου» αναφέρει ο παιδόφιλος στη μικρή μαθήτρια η οποία όχι μόνο ντρέπεται αλλά επιδεικνύει πολύ ώριμη στάση απέναντι σε αυτό το αρπακτικό, διαισθανόμενη προφανώς τον κίνδυνο. Σε άλλο διάλογο το παρακάτω σχόλιο προκαλεί αποστροφή. «Είσαι όμορφη. Αν κάναμε ιδιαίτερα μαθήματα, θα ήταν αλλού το μυαλό μου».

Για ποιους λόγους απολύονται εκπαιδευτικοί

Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι δημόσιοι υπάλληλοι και υπάγονται στον υπαλληλικό κώδικα για ό,τι δεν ρυθμίζεται από ειδικές διατάξεις. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας (Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απολύονται σύμφωνα με το Ν. 3528/2007 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, με τον Νόμο 4325/2015 και με τον Νόμο 4369/2016 για τους κάτωθι λόγους:

- Λόγω επιβολής πειθαρχικής ποινής οριστικής παύσης
- Για σωματική ή πνευματική ανικανότητα μετά από γνωμάτευση της αρμόδιας Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής
- Κατάργηση της θέσεως
- Αυτοδίκαιη απόλυση λόγω συμπλήρωσης του 67ου έτους της ηλικίας (Νόμος 4369/2016). 
 
Πηγή: protothema.gr 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ