LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|07
2021
06:32

Γερμανία: Χωρίς τέλος η καταστροφή από τις φονικές πλημμύρες - Πάνω από 120 νεκροί

Συναγερμός έχει σημάνει και σε Βέλγιο και Ολλανδία

Συνεχίζεται η τραγωδία στη Γερμανία με τους νεκρούς από τις φονικές πλημμύρες να ξεπερνούν τους 120 την ώρα που πάνω από χίλιοι άνθρωποι αγνοούνται.
 

Τουλάχιστον 20 θανάτους μετρά και το γειτονικό Βέλγιο με τους επιστήμονες να στέλνουν σήμα κινδύνου για την κλιματική αλλαγή.

Η Γερμανία μετρά τις πληγές της μετά τις πλημμύρες που πλήττουν τη Ρηνανία Παλατινάτο με τα θύματα από τις καταστροφές να υπολογίζονται σε εκατοντάδες. Παράλληλα, ο φόβος των Αρχών είναι ότι ο αριθμός των νεκρών θα συνεχίσει να αυξάνεται. Τα γερμανικά μέσα μιλούν, χαρακτηριστικά, για «πλημμύρες του θανάτου». Περίπου 15.000 αστυνομικοί και στρατιωτικοί συνδράμουν τα σωστικά συνεργεία, ενώ ελικόπτερα ψάχνουν από αέρος για επιζώντες

Την ίδια στιγμή, έχει παραλύσει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της περιοχής με αποτέλεσμα όσοι θεωρούνται αγνοούμενοι να αδυνατούν να επικοινωνήσουν. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν η ηλεκτροδότηση και η παροχή πόσιμου νερού εντείνοντας την ταλαιπωρία του κόσμου. 

«Έμοιαζε σαν να έπεσε μια βόμβα, σαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», περιγράφει κάτοικος στο Άλτεναρ τις δραματικές στιγμές την ώρα που η Μαλου Ντρέγιερ, κυβερνήτης της Ρηνανίας Παλατινάτου αναφέρει ότι δεν έχει δει ποτέ πριν τέτοιου είδους καταστροφή στην περιοχή. 

Χαρακτηριστική για την κατάσταση είναι η δήλωση του γερμανού προέδρου Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, ο οποίος σε δήλωσή του σημείωσε ότι «πολλοί έχασαν όλα όσα έχτιζαν μια ολόκληρη ζωή. Τα υπάρχοντά τους, τα σπίτια τους, τις στέγες πάνω από το κεφάλι τους». 

Στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία έχουν πληγεί 23 πόλεις και χωριά. Εκατοντάδες σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Δρόμοι και γέφυρες έχουν αποκλειστεί. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν η ηλεκτροδότηση και η παροχή πόσιμου νερού. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, από την Ουάσινγκτον όπου πραγματοποιεί την προγραμματισμένη της επίσκεψη με τον πρόεδρο Μπάιντεν, αναφέρθηκε στο γεγονός ως «εθνική τραγωδία». Από τη μεριά του, ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς δήλωσε «είναι θέμα εθνικής σημασίας και γι’ αυτό πρέπει να δράσουμε μαζί, όπως κάναμε με άλλες φυσικές καταστροφές».

Παρόμοιες εικόνες και σε Βέλγιο και Ολλανδία

Περίπου 10 σπίτια κατέρρευσαν στο Πεπινστέρ του Βελγίου, ενώ χιλιάδες άλλα εκκενώθηκαν, μετά την υπερχείλιση του ποταμού της περιοχής. Παράλληλα, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους έχει ξεπεράσει τους 20. Πολλοί από τους κατοίκους ανέβηκαν ακόμη και στις στέγες των σπιτιών τους προκειμένου να γλιτώσουν από τους φονικούς χείμαρρους.  Στα πρόθυρα υπερχείλισης είναι και τα ποτάμια στη νότια Ολλανδία. Οι κάτοικοι εκκενώνουν τα σπίτια τους, με τις αρχές να προειδοποιούν για νέες βροχοπτώσεις που έρχονται.

Πηγή: ethnos.gr
 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ