LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|07
2021
08:53

Βατόπουλος: Ο κίνδυνος για τους ανεμβολίαστους είναι πλέον μεγαλύτερος από πέρυσι

Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε προς τους ανεμβολίαστους ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος τονίζοντας πως κινδυνεύουν το ίδιο και ίσως περισσότερο από πέρυσι. Πότε προβλέπει το οριστικό τέλος της πανδημίας.

«Στον πληθυσμό των ανεμβολίαστων η πιθανότητα να νοσήσει κάποιος βαριά είναι όση και πέρυσι, και ίσως και χειρότερη, με την έννοια ότι η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα», είπε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος και έκανε έκκληση στους πολίτες μεγάλης ηλικίας να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Ο κ. Βατόπουλος εξήγησε, δε, ότι το εμβόλιο δεν προφυλάσσει από τη μόλυνση, αλλά από τη νόσο και κυρίως από τη βοριά νόσο, τη νοσηλεία κλπ. «Οι εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν και μπορούν και να το μεταδώσουν, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. Κινδυνεύεις πολύ περισσότερο από έναν ανεμβολίαστο παρά από έναν εμβολιασμένο. Γι’ αυτό πρέπει τα μέτρα γενικώς να τηρούνται και στους εμβολιασμένους σε έναν βαθμό. Τουλάχιστον όσο καιρό υπάρχει μεγάλη επίπτωση του νοσήματος στην κοινωνία».

Πρόσθεσε ότι οι περιπτώσεις ανθρώπων που νοσηλεύονται με κορονοϊό κι έχουν κάνει το εμβόλιο είναι ελάχιστες.

Εμβολιασμός των παιδιών

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό των παιδιών, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι προτεραιότητα είναι ο εμβολιασμός των πολιτών σε μεγαλύτερες ηλικίες, ωστόσο ο κίνδυνος για τα παιδιά είναι ότι όσο πολλαπλασιάζεται ο ιός, μεταλλάσσεται. «Όσο πιο γρήγορα και πιο ευρέως μεταλλάσσεται δεδομένου ότι τα παιδιά είναι ανεμβολίαστα, κολλάνε πολύ πιο εύκολα κι είναι πολύ πιθανό να επιλεγούν μεταλλάξεις που να είναι πιο ανθεκτικές και πιο μεταδοτικές», υπογράμμισε συμπληρώνοντας ότι προς το παρόν τα παιδιά δε φαίνεται να κινδυνεύουν περισσότερο.

Ωστόσο, τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών σημειώνοντας ότι «θα ήταν χρήσιμο να εμβολιαστούν πριν γυρίσουν στα σχολεία».

Πότε θα τελειώσουμε οριστικά με την πανδημία

Σχετικά με το τέλος της πανδημίας, ο καθηγητής Μικροβιολογίας εκτίμησε ότι το καλοκαίρι του 2022 θα τελειώσουμε με τον ιό «με την έννοια ότι είτε θα έχουμε νοσήσει είτε θα έχουμε εμβολιαστεί και θα είναι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού άνοσο».

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ