LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

05|10
2021
11:52

Επίθεση με βιτριόλι: «Μια κουταλιά από αυτό το οξύ μπορεί να σκοτώσει»

Η γιατρός της Ιωάννας Παλιοσπύρου ξεκαθάρισε στο δικαστήριο πως η ποσότητα από το βιτριόλι που δέχτηκε θα μπορούσε να την έχει σκοτώσει.

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου με την ίδια όσο και την κατηγορούμενη να βρίσκονται εντός της δικαστικής αίθουσας.

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση της γιατρού της Ιωάννας η οποία ξεκαθάρισε πως η ποσότητα του καυστικού υγρού που δέχτηκε ήταν ικανή για να οδηγήσει την Ιωάννα στον θάνατο.

«Παρέλαβα την Ιωαννα Παλιοσπύρου την δεύτερη ημέρα μετά την επίθεση. Τα εγκαύματα χρειάζονται 2-3 24ωρα για να γίνει ανάνηψη για να μη συμβεί αυτό που λέμε ολιγαιμικό σοκ. Αυτό μπορεί να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις και να επηρεάσει όλα τα όργανα. Αυτό προσπαθούσαμε να αποφύγουμε τις πρώτες ημέρες» ανέφερε η Μαρία Καλοφώνου.

«Ήταν βαθιά εγκαύματα και μπορούσαμε να τα ξεχωρίσουμε από την πρώτη στιγμή. Ήταν ολικού πάχους και αυτό σημαίνει ότι έχει καεί όλο το δέρμα και δεν υπάρχει δυνατότητα αναγέννησης. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα θα γίνει από γκρι, μαύρο και θα πρέπει να αφαιρεθεί» εξήγησε και ανέλυσε τα πρώτα χειρουργεία.

«Όταν βάλαμε την Ιωάννα στο χειρουργείο δεν ξέρουμε που έχει φτάσει. Το οξύ προχωράει βαθιά, θα μπορούσε να είχε κάψει μύες ή οστά. Στον τράχηλο θα μπορούσε να είχε πάει σε βαθύτερα στρώματα. Όταν την έβαλα χειρουργείο ζήτησε να υπάρχει αγγειοχειρουργός γιατί φοβήθηκα ότι μπορεί να έχει αγγίξει αγγεία και να μη μπορώ να σταματήσω την αιμορραγία. Θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της, μιλάμε και για απώλεια ζωής» είπε η κα. Καλοφώνου και συμπλήρωσε: «Η θανατηφόρα δόση στο βιτριόλι είναι τα 10ml, δηλαδή μια κουταλιά του γλυκού αρκεί για να σκοτώσει αν το καταπιεί κάποιος. Θα κατέβαινε στον οισοφάγο».

«Σωτήρια η βοήθεια της φαρμακοποιού»

Ανέφερε, ακόμη, ότι η βοήθεια της φαρμακοποιού ήταν σωτήρια. «Απορώ πως βρήκε τη δύναμη από τον πόνο εκείνης της στιγμής να φτάσει μέχρι το φαρμακείο. Απορώ πως δεν λιποθύμησε από το πόνο. Αν είχε λιποθυμήσει από τον πόνο της στιγμή της επίθεσης και είχε πέσει μέσα στο υγρό, ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε. Όταν το βιτριόλι πέφτει εκλύει θερμότητα και ατμούς. Ξέρουμε ότι το βιτριόλι ήρθε σε επαφή με αεροφόρες οδούς, αφού έχει καεί στη μύτη. Αν είχε πάρει μια μεγάλη ανάσα, θα υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της. Επίσης εάν το υγρό συνέχιζε να λειτουργεί και δεν είχε φτάσει στο φαρμακείο να πλυθεί θα είχε προχωρήσει στο τράχηλο, από τον οποίο περνούν πολλά αγγεία τα οποία αν διαβρωθούν μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατο».

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor