LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

29|11
2021
10:58

Εγκατάλειψη βρέφους στο κέντρο της Αθήνας: «Αν ήμουν νεότερη θα το υιοθετούσα» λέει η γυναίκα που το βρήκε

Θλίψη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση εγκατάλειψης ενός παιδιού περίπου ενός έτους μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο στο κέντρο της Αθήνας. Το μικρό κοριτσάκι ήταν εγκαταλελειμμένο μέσα στο καρότσι του και το εντόπισε κάτοικος της περιοχής, που ενημέρωσε τον φύλακα του μουσείου και αφού οι υπεύθυνοι προσέφεραν στο παιδί λίγο γάλα ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου υπεβλήθη σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είναι απόλυτα υγιές. Οι αρχές αναζητούν πληροφορίες για να βρεθούν οι γονείς του μωρού. 

Φύλακας του μουσείου: Ήταν περιποιημένο και καθαρό

Ο φύλακας ο οποίος βρισκόταν σε υπηρεσία την ώρα που εντοπίστηκε το εγκαταλειμμένο βρέφος μίλησε στην εκπομπή του OPEN, «Ώρα Ελλάδος» για το περιστατικό: «Δεν ήταν ακριβώς μπροστά στο μουσείο, ήταν στο χώρο ανάμεσα στο μουσείο μέσα στα δέντρα. Το βρήκε παρατημένο η κυρία που έρχεται κάθε μέρα εκεί γιατί έχει σκυλάκια. Πέρασε και το είδε.

Ήταν λίγο πιο πέρα, δηλαδή παρόλο που κυκλοφορεί κόσμος εκείνη την ώρα και έρχονται υπάλληλοί που πιάνουν δουλειά, δεν το είδε κανείς. Προφανώς, το μωρό δε θα ήταν εκεί πάνω από πέντε ή δέκα λεπτά. Το παιδί δεν είχε κάτι εμφανές, περιποιημένο ήταν με το μπουφανάκι του, με τα καθαρά παπουτσάκια του και είχε και μία σακούλα με πάνες από κάτω. Οι αστυνομικοί που τα έψαξαν όλα δεν βρήκαν χαρτιά. Οι συνάδελφοι το έφεραν προς το μουσείο για να μην είναι μόνο του εκεί κάτω και εγώ πήρα την Αστυνομία εκείνη την ώρα».  

Γυναίκα που εντόπισε το βρέφος: Μακάρι να ήμουν νεότερη να το υιοθετούσα

Η γυναίκα που εντόπισε το παιδάκι μόνο του μπροστά στο μουσείο μίλησε για το περιστατικό, σημείωσε ότι αν ήταν λίγα χρόνια νεώτερη θα ήθελε να το υιοθετήσει ενώ υπογράμμισε ότι αν δεν το έβρισκε εκείνη μπορεί να το έπαιρνε κάποιος άλλος με κακές προθέσεις.

«Μακάρι να ήμουν 50 ετών να μπορούσα να το υιοθετήσω, αυτό σκέφτηκα όταν το είδα. Ήταν ένα γλυκύτατο και πανέξυπνο παιδί, χρονιάτικο και όχι δύο ετών. Αν δεν έβρισκα εγώ το παιδί θα μπορούσε να το είχε βρει κάποιος κακός άνθρωπος και τώρα θα ήταν στο Amber Alert. Ήταν πολύ φυσιολογικό παιδάκι, περιποιημένο και καθαρό», σημείωσε η γυναίκα.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών