LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|02
2022
13:07

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Μια σύλληψη, ελεύθεροι 14 προσαχθέντες - Σε εξέλιξη οι έρευνες

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 14 προσαχθέντες για την φονική επίθεση για οπαδικούς λόγους στη Θεσσαλονίκη, ενώ ένας συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκε ναυτικός πυρσός, αλλά δεν προέκυψε εμπλοκή του στο αιματηρό επεισόδιο.

Την ίδια ώρα, οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως τα άτομα που δέχτηκαν επίθεση ήταν πέντε, από την οποία ένας 19χρονος έπεσε νεκρός από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ δύο ακόμη νεαροί, 19 και 20 ετών, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν, εκτός κινδύνου, στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Eκτός από τα τρία θύματα στην παρέα τους βρίσκονταν άλλοι δύο νεαροί που κινούνταν κι αυτοί πεζοί επί της οδού Θεοδ. Γαζή, κοντά στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» του Άρη, αλλά φαίνεται πως πρόλαβαν να ξεφύγουν.

Κατά την ίδια ενημέρωση, της επίθεσης φέρεται να προηγήθηκε σύντομη στιχομυθία.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι οι δράστες της επίθεσης επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα και αφού πλησίασαν την παρέα των πέντε νεαρών τούς ρώτησαν για τις οπαδικές τους προτιμήσεις.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι άκουσαν φωνές και βγήκαν στα μπαλκόνια να δουν τι συνέβη, καλώντας την Άμεση Δράση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα θύματα φορούσαν διακριτικά ομάδας, ενώ αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, μέσα από καταθέσεις περιοίκων και υλικό από κάμερες ασφαλείας επιχειρούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Τι λένε οι μάρτυρες

Γυναίκα μάρτυρας άκουσε φασαρία μετά τις 12.30 το βράδυ της Δευτέρας καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο». Η ίδια μάλιστα κάλεσε και την αστυνομία.

Ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία αναφέρει στη Voria.gr ότι περίπου στη 1 ακούστηκε μια φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν, ωστόσο όλα όπως λέει «έγιναν σε ελάχιστο χρόνο».

Μια ακόμη γυναίκα που μένει σε παρακείμενη πολυκατοικία αναφέρει στο ίδιο τοπικό μέσο ότι μετά τις 12.30 άκουσε φωνές.

«Άκουσα φωνές από το πίσω μπαλκόνι, φασαρία, είδα κάτι παιδιά να τρέχουν από το σχολείο προς τη Νικολάου Πλαστήρα και να φωνάζουν "πού είναι το κινητό, πάρε την αστυνομία" και να τρέχουν προς την Παπαναστασίου».

Ακόμα ένας κάτοικος που μένει στην πολυκατοικία στα σκαλιά της οποίας συνέβη το τραγικό συμβάν αναφέρει πως μετά τις 11.30 άρχισε να ακούει μια έντονη φασαρίασπασίματα και φωνές.

 

«Δεν βγήκα στο μπαλκόνι παρά το γεγονός ότι μένω ακριβώς από πάνω γιατί φοβήθηκα, από τις φωνές κατάλαβα ότι ήταν περίπου δέκα άτομα, με την όλη φασαρία να διαρκεί περίπου μέχρι τις 12.30, μετά από το θυροτηλέφωνο κατάλαβα ότι ένας είχε μείνει πίσω», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Νωρίτερα είχα ακούσει και ένα αυτοκίνητο να σταματά επί της Πλαστήρα και ένα άτομο να φωνάζει "μπείτε μέσα". Αμέσως μετά όπως λέει ήρθαν η αστυνομία και το ΕΚΑΒ», τονίζει.

Άλλος μάρτυρας λέει στο thesstoday.gr: «Μετά τις 12.30, μια παρά άκουσα φωνές και βρισιές. Βλέπω ότι παίρνουν ένα σκαμπό από το μαγαζί που είναι στη γωνία και βαράνε ένα αυτοκίνητο. Το κλώτσαγαν. Και έφυγε ένα άσπρο αυτοκίνητο από τα φανάρια τέρμα δεξιά. Φύγανε μετά έξι άτομα από κάτω. Ήρθε και μια κλούβα της αστυνομίας. Μέχρι τη μια και κάτι γινόταν ένας πανικός».

Μάλιστα δηλώνει με αποτροπιασμό πως αυτά τα άτομα ήταν παιδιά. «Έχω τεσσάρων χρονών παιδί και φοβάμαι τι θα γίνει αργότερα. Έχει ξανάρθει η αστυνομία εδώ. Φοβόμαστε να βγούμε. Έχω ασπρόμαυρο σκύλο και φοβάμαι μη με πετύχουν Αρειανοί και τι θα γίνει».

Άλλος κάτοικος της περιοχής σημείωσε πως ήταν μεγάλη παρέα και επιτέθηκε στα τρία παιδιά, ενώ επίσης άργησε η επέμβαση της ΕΛΑΣ:

«Έπεσε ξύλο ανάμεσα σε συμμορίες παιδιών. Ακούστηκαν βρισιές για Άρη και ΠΑΟΚ. Κάποια στιγμή ήρθε και η αστυνομία. Κάποιοι έφυγαν με ΙΧ. Το ασθενοφόρο που ήρθε έκατσε τουλάχιστον μία ώρα. Ακόμα έχει αίματα», δήλωσε ο ίδιος.

Και πρόσθεσε: «Ακούσαμε φωνές, σπασίματα. Και το ρολόι της ΔΕΗ είναι σπασμένο. Δε ξέρω τι πετούσαν. Δε βγήκε κανείς από την πολυκατοικία. Ήταν μεγάλη παρέα. Ποιος να βγει; Η αστυνομία άργησε να έρθει».

Πληροφορίες του thestival, αναφέρουν πως ο δράστης που επέβαινε σε ένα λευκό όχημα, μάρκας BMW, κινήθηκε πεζός προς τον 19χρονο και τους δύο φίλους του.

Πριν προλάβουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει τους είπε: «Γαμ… τον Άρη σας ρε μ…» και στη συνέχεια άρχισε να τους χτυπά με το μαχαίρι.

Πηγή: Cnn.gr

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ