LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|02
2022
14:24

Αγωνία για τους αγνοούμενους στο φλεγόμενο πλοίο - Υπάρχουν και Έλληνες ανάμεσά τους

Σε εξέλιξη είναι οι αγωνιώδεις προσπάθειες απεγκλωβισμού στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου στην Κέρκυρα. Δέκα αγνοούμενοι, Έλληνες ανάμεσά τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ταυτοποίησης των επιβατών και του πληρώματος του φλεγόμενου πλοίου EUROFERRY OLYMPIA κοντά στην Κέρκυρα. Στο πλοίο ξέσπασε πυρκαγιά από τα μεσάνυχτα, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας, εκτελώντας το δρομολόγιο από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η καταμέτρηση των επιβατών ολοκληρώθηκε και 10 είναι οι αγνοούμενοι, μεταξύ των οποίων και Έλληνες. Δύο άτομα είναι ακόμα εγκλωβισμένα στο γκαράζ του πλοίου.

Συγκεκριμένα, έχουν ταυτοποιηθεί 278 επιβάτες. Συνολικά επέβαιναν 290 άτομα.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, στο πλοίο βρίσκονταν συνολικά 15 Έλληνες επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος.

Στο σημείο βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο, αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς.

Επίσης, επιχειρούν τρία ελικόπτερα, ενώ σε εξέλιξη είναι -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων που φαίνεται να εξακολουθούν να βρίσκονται στο φλεγόμενο πλοίο.

Η πυρκαγιά πιθανότατα ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα. Ο πλοίαρχος του πλοίου με το που ξεκίνησε η φωτιά ζήτησε την άμεση εγκατάλειψή του, ενώ σε σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ιταλικής Ακτοφυλακής επιβιβάστηκαν με ασφάλεια -και σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση- 278 άτομα ενώ ένα ακόμα με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας για εξετάσεις.

Η στιγμή που το «Euroferry Olympia» φλέγεται και εκπέμπει «mayday»

Λίγη ώρα μετά την παράδοση στη φωτιά «Euroferry Olympia», ανοιχτά της Ερεικούσας, είδε το φως της δημοσιότητας το ηχητικό όπου ακούγεται το σήμα κινδύνου «mayday – mayday» από τον καπετάνιο του πλοίου.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ