LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|02
2022
22:49

Κερατσίνι: Προσποιούνταν τον ιδιοκτήτη και εισέπραττε προκαταβολές - Τουλάχιστον 25 τα θύματα

Εισέπραττε το ποσό των 50 έως 600 ευρώ από κάθε ενδιαφερόμενο και «νοίκιαζε» το σπίτι σε έως και 5 άτομα ταυτόχρονα

Προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη διαμερισμάτων κατάφερε να ξεγελάσει πλήθος ατόμων αποσπώντας τους προκαταβολές ενώ παράλληλα εξαπάτησε δεκάδες ιδιοκτήτες και ενοικιαστές διαμερισμάτων, στις περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Πειραιά στο Κερατσίνι, συνέλαβαν τον 40χρονο έπειτα από έρευνα που έγινε εις βάρος του μετά από καταγγελίες ατόμων που είχαν εξαπατηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος από τον Αύγουστο του 2021, εξαπατούσε ενοικιαστές και ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών και του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, μετά από αναζήτηση διαμερισμάτων προς ενοικίαση μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο, όταν εντόπιζε το «κατάλληλο» διαμέρισμα με γνώμονα την προσέλκυση πολλών ενδιαφερομένων ενοικιαστών και την απόδοση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ενοικίου, εμφανίζονταν ο ίδιος ως υποψήφιος ενοικιαστής στον ιδιοκτήτη.

Αφού ερχόταν σε συμφωνία μαζί του για τη μίσθωση του ακινήτου και τον έπειθε ότι θα καταβάλλει τη χρηματική εγγύηση σε άμεσο χρονικό διάστημα, παραλάμβανε τα κλειδιά. Στη συνέχεια, δημιουργούσε αγγελία σε ιστοσελίδα για την ενοικίαση του εν λόγω ακινήτου, υποδυόμενος τον ιδιοκτήτη.

Μέσω τηλεφώνου κανόνιζε τα ραντεβού στον χώρο των ακινήτων και αφού συμφωνούσαν για τη μίσθωση, λάμβανε χρηματικό ποσό ως εγγύηση, εξαπατώντας κατ’ αυτό τον τρόπο και τον ιδιοκτήτη και τον ενδιαφερόμενο ενοικιαστή. Μάλιστα, για να είναι πειστικός, τους παρέδιδε και κλειδιά που δεν αντιστοιχούσαν στις θύρες των οικιών.

Από το κάθε θύμα του λάμβανε χρηματικές εγγυήσεις που κυμαίνονταν από 50 έως 600 ευρώ και το κάθε διαμέρισμα το «νοίκιαζε» ταυτόχρονα σε έως και 5 άτομα.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 25 περιπτώσεις απάτης, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του δράστη κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.050 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για να εξαπατάει τα «θύματά του».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του. Η αστυνομία εξακολουθεί να διεξάγει έρευνες προκειμένου να εντοπίσει και άλλες περιπτώσεις που ενδεχομένως αφορούν τον ίδιο.

Πηγή: Cnn.gr

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Ευπρεπές Cooking & Decor