LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|03
2022
09:04

Νέο μήνυμα Ζελένσκι προς τους συμμάχους του: «Σταματήστε το κακό»

Με νέο δραματικό διάγγελμα ο Ουκρανός πρόεδρος κάνει λόγο για «εγκλήματα πολέμου» από τη Ρωσία και ζητάει από τις χώρες που στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας να σταματήσουν τη Ρωσία.

Να σταματήσει άμεσα ο βομβαρδισμός της Ουκρανίας από τα ρωσικά στρατεύματα ζήτησε μέσω νέου διαγγέλματος ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε πως η χώρα του δέχεται βομβαρδισμούς από το «κακό» που είναι προσωποποιημένο και οπλισμένο με πυραύλους. Ζήτησε βοήθεια από τους συμμάχους του, ώστε να υπάρξει άμεση κατάπαυση των βομβαρδισμών στις ουκρανικές πόλεις.

«Πρέπει να καταστραφεί η οικονομία της Ρωσίας για να δείξουμε ότι η ανθρωπότητα γνωρίζει πώς να υπερασπίζεται τον εαυτό της», τόνισε ακόμη ο πρόεδρος Ζελένσκι.

Αναφερόμενος στις οικονομικές κυρώσεις, τόνισε επίσης ότι προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί το αποτέλεσμα που έχει ανάγκη η Ουκρανία. Επιπλέον είπε πως η Μόσχα έχει καταθέσει τις προτάσεις του, ενώ το ίδιο έχει πράξει και το Κίεβο. «Δείξτε ότι η ανθρωπότητα ξέρει πως να αμύνεται», τόνισε σε άλλο σημείο. 


«Έγκλημα πολέμου ο βομβαρδισμός του Χάρκοβο»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι σε αυτές τις πέντε ημέρες της εισβολής, η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει 56 χτυπήματα με πυραύλους και 113 χτυπήματα με πυραύλους Κρουζ. «Σήμερα οι Ρώσοι εξαπέλυσαν ένα μεγάλο κύμα επιθέσεων από αέρος στο Χάρκοβο. Ήταν ξεκάθαρα ένα έγκλημα πολέμου», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας. Το Χάρκοβο είναι μάι ειρηνική πόλη. Μία πόλη χωρίς στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Οι Ρώσοι γνωρίζουν τι κάνουν. Δεν ήταν λάθος. Θα υπάρξει δικαστήριο γι αυτό το έγκλημα. Δεν μπορούν να σκοτώνουν ειρηνικούς Ουκρανούς πολίτες», πρόσθεσε.

Παράλληλα κάλεσε να απαγορευθεί στη Ρωσία η πρόσβαση σε όλα «τα λιμάνια» και όλα «τα αεροδρόμια του κόσμου» σε αντίποινα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Πρέπει να αποκλειστεί η είσοδος» της Ρωσίας «σε όλα τα λιμάνια, σε όλες τις διώρυγες και όλα τα αεροδρόμια του κόσμου», είπε ο κ. Ζελένσκι σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Ο Oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες Δευτέρα πως ήρθε η ώρα να εξεταστεί η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για τα αεροσκάφη, τα ελικόπτερα και τους πυραύλους της Ρωσίας, αφού οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το Χάρκοβο.

«Οι συνομιλίες έγιναν με φόντο βομβαρδισμούς και πυρά εναντίον του εδάφους μας (...). Ο συγχρονισμός των πυρών με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων ήταν προφανής», δήλωσε.

«Θεωρώ ότι η Ρωσία προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο απλούστατα να ασκήσει πίεση» στο Κίεβο, έκρινε ο κ. Ζελένσκι, προσθέτοντας «μην χάνετε τον χρόνο σας».

Σύμφωνα με τον ουκρανό πρόεδρο, το Κίεβο «δεν έλαβε το αποτέλεσμα που ήθελε» στον πρώτο γύρο των συνομιλιών χθες Δευτέρα, όμως αναφέρθηκε σε «αντιπροτάσεις» στις ρωσικές προτάσεις προκειμένου «να τερματιστεί ο πόλεμος».

Άκαρπες οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας

Στο μεταξύ, χθες μετά απο επτά ώρες τα δυο αντιμαχόμενα μέρη δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία. Όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει και δεύτερος γύρος συζητήσεων.

Σημειώνεται πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Εμμανουέλ Μακρόν, ανέφερε ότι μια λύση στην Ουκρανία είναι πιθανή μόνο αν ληφθούν υπόψιν τα νόμιμα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας.

Μάλιστα, κατέστησε σαφές ότι θέτει τους εξής τέσσερις όρους για να δοθεί τέλος στην αιματοχυσία.

  • Αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία,
  • Αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας,
  • Αποναζιστικοποίηση του ουκρανικού κράτους,
  • Διασφάλιση ουδέτερου καθεστώτος της Ουκρανίας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρόεδρος Ζελένσκι υπέγραψε ιστορική αίτηση για ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor