LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|03
2022
11:41

Ευρωπαίοι πολιτικοί προτείνουν τον Ζελένσκι και τον λαό της Ουκρανίας για το Νόμπελ Ειρήνης

Ανοικτή επιστολή για να αλλάξει το καταστατικό

Ανοικτή επιστολή στην επιτροπή των βραβείων Νόμπελ απέστειλε μια ομάδα Ευρωπαίων πολιτικών ζητώντας την παράταση της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων προκειμένου να συμπεριληφθεί η πρόταση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι αλλά και του λαού της Ουκρανίας για το Νόμπελ Ειρήνης.

Την ανοιχτή επιστολή υπογράφουν δεκάδες ευρωπαίοι πολιτικοί, σύμφωνα με το Ukrinform.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι η Επιτροπή Νόμπελ θα πρέπει να παρατείνει τη διαδικασία υποψηφιοτήτων για το Νόμπελ Ειρήνης έως τις 31 Μαρτίου 2022 για να επιτρέψει την υποψηφιότητα για το Νόμπελ Ειρήνης για τον Πρόεδρο Ζελένσκι και τον λαό της Ουκρανίας. Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων έληξε στις 31 Ιανουαρίου.

«Είμαστε μάρτυρες του θάρρους του λαού της Ουκρανίας που άντεξε αυτόν τον πόλεμο που του κήρυξε η Ρωσική Ομοσπονδία. Οι γενναίοι Ουκρανοί άνδρες και γυναίκες αγωνίζονται για τη διατήρηση της δημοκρατίας και της κυριαρχίας τους. Άνθρωποι σε όλη την Ουκρανία ξεσηκώνονται για να αντισταθούν στις δυνάμεις του αυταρχισμού. Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η ώρα να δείξουμε στον λαό της Ουκρανίας ότι ο κόσμος είναι στο πλευρό του», αναφέρει η επιστολή.

Την επιστολή υπέγραψαν 36 πολιτικοί από την Ολλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Εσθονία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία. Η επιστολή είναι ανοιχτή για υπογραφή από πολιτικούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο έως τις 30 Μαρτίου.

Σύμφωνα με ειδικούς, το αίτημα για παραβίαση της διαδικασίας υποψηφιοτήτων αποτελεί μια πρωτοφανή περίπτωση στην ιστορία των βραβείου Νόμπελ. Ωστόσο, ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας είναι επίσης ένα πρωτοφανές γεγονός στην μεταπολεμική Ευρώπη.

Μέχρι στιγμής, η Επιτροπή Νόμπελ δεν έχει απαντήσει.

Πηγή: Cnn.gr

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ