LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

11|04
2022
10:16

Ακάρ: Πλέουν 400 νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα, θέλουν να μπλέξουν σε πόλεμο την Τουρκία

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ εξέφρασε την εκτίμηση για την πιθανότητα σκόπιμης εγκατάλειψης ναρκών στη Μαύρη Θάλασσα σε μια προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος για να εισέλθουν τα ναρκοκαθαριστικά του ΝΑΤΟ εντός της περιοχής και έτσι να φέρουν την Τουρκία σε δύσκολη θέση και να τη μπλέξουν στον πόλεμο. Αυτό εκτίμησε ο Ακάρ σε μία προσπάθεια να διαχωρίσει τη θέση της Τουρκίας και να ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψει σε πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα.

«Δεν θα αφήσουμε πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα»

Απευθυνόμενος στα μέλη του Κεντρικού και Εκτελεστικού Συμβουλίου (MKYK) του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) σε συνεδρίαση την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είπε: «Έχουμε αμφιβολίες σχετικά με τα σενάρια για το πως βρέθηκαν νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα. Ίσως αυτές οι νάρκες να έμειναν στο πλαίσιο ενός σχεδίου εισόδου των ναρκοκαθαριστών του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα. Δεν θα αφήσουμε πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα. Δεν θα επιτρέψουμε να παρασυρθεί η Μαύρη Θάλασσα στον πόλεμο».

Η συνθήκη του Μοντρέ

Η παρουσίαση του Ακάρ στη συνεδρίαση του κόμματος περιελάμβανε σημαντικές πληροφορίες για τις εξελίξεις στην αμυντική βιομηχανία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet στις 10 Απριλίου. Ο υπουργός είπε πως είναι πιθανό το σενάριο να στην Τουρκία, αλλά η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Σύμβασης του Μοντρέ, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

«Ποιος άφησε τις νάρκες;»

«Δεν ξέρουμε ποιος άφησε τις νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι ρωσικής κατασκευής, αλλά το ποια χώρα τις άφησε είναι υπό διερεύνηση. Υπάρχουν αναφορές ότι υπάρχουν περίπου 400 νάρκες. Μιλήσαμε με τις βουλγαρικές και ρουμανικές αρχές. Πραγματοποιούν επίσης παρακολούθηση», δήλωσε ο Ακάρ και πρόσθεσε: «Κάποιοι λένε ότι ίσως οι νάρκες να παρέμειναν στη Μαύρη Θάλασσα στο πλαίσιο ενός σχεδίου εισόδου ναρκοκαθαριστών του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα για να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία».

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ