LIVE
00:00:00 ΜΜ

Κουτσομπολεύεις; Η επιστήμη εγκρίνει και αυτός είναι ο λόγος

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάνεις «δώρο» στο μυαλό σου.

Από την μέρα που αποκτούμε φίλες, από την πιο μικρή ηλικία, το ελαφρύ κουτσομπολιό ή αλλιώς το κοινωνικό σχόλιο, γίνεται η πιο λατρεμένη μας συνήθεια που μας ακολουθεί πάντα και παντού.

Ένας καφές σε ένα τραπέζι με την κολλητή σου και εσείς οι δύο να αναλύεται τις ζωές των άλλων, ή τα νέα που σας συντάραξαν και θέλετε να μοιραστείτε. Υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό; Φυσικά πάντα με την καλύτερη καλύτερη διάθεση.

Μπορεί αυτό το… χόμπι να σε γεμίζει ενοχές κάποιες φορές, όμως πρέπει να ξέρεις πως στην υγεία σου κάνει καλό και μάλιστα πάρα πολύ μεγάλο.

Με λίγα λόγια, το κουτσομπολιό, σύμφωνα με τους ειδικούς, κάνει καλό στον εγκέφαλο και στην αναδόμηση των σχέσεών μας με τους άλλους. Και ποιες είμαστε εμείς που θα το αμφισβητήσουμε, όταν μιλάει η επιστήμη;

Σχετική έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Μπέρκλεϋ,  απεφάνθη πως το gossip που αφορά σε κακεντρεχείς ή επικίνδυνους ανθρώπους μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο και να βοηθήσει στην προστασία των άλλων ανθρώπων. Μερικές φορές το κουτσομπολιό μπορεί να είναι κάτι που γίνεται για να περάσει η ώρα, αλλά κάποιες φορές τροφοδοτείται από την ανάγκη να βοηθήσουμε τους γύρω μας και να τους προστατεύσουμε από διάφορες κακές συμπεριφορές.

Θυμήσου αυτή την έρευνα, την επόμενη φορά που κάποιος θα σε επικρίνει που κουτσομπολεύεις τους άλλους.

Καλό και στον εγκέφαλό μας

Δεύτερη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό Social Psychological and Personality Science  συμπέρανε πως  το κουτσομπολιό βοηθά στο «χτίσιμο» της επικοινωνίας και των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων.

Να σημειωθεί πως είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως κατά τη διάρκεια του κουτσομπολιού φαίνεται πως το κέντρο ευχαρίστησης στον εγκέφαλό μας είναι δεκτικό, συνθήκη που κάνει τους ανθρώπους να αντιδρούν θετικά και να συνδέονται βαθύτερα με τους συνομιλητές τους.

Χρειάζεσαι και άλλους λόγους για να συνεχίσεις το κουτσομπολιό με τις φίλες σου;

Πηγή: Βelikeyou.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών