LIVE
00:00:00 ΜΜ

Αφιέρωμα Πάσχα 2024

Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος
ilialive ad 755x150 21vollaris 755x150 easter24
ilialive Μυλωνάς Δημήτριος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

25|08
2023
16:53

Πώς καταλαβαίνουμε, ότι πρέπει να ελέγξουμε άμεσα τα λάδια του κινητήρα

H έλλειψη λαδιών μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στον κινητήρα του αυτοκινήτου μας.

Τα λάδια επιτελούν μία πολύ σημαντική αποστολή στο αυτοκίνητό μας. Από τη μία πλευρά λιπαίνουν τις επιφάνειες των κινητών μερών της μηχανής, για να εμποδίσουν τη φθορά τους, ενώ από την άλλη φροντίζουν για την ψύξη τους, προστατεύουν από τη σκουριά και ταυτόχρονα καθαρίζουν τον κινητήρα. Αν λοιπόν λείπει λάδι, τότε έχουμε μεγάλη φθορά και μείωση της απόδοσης του κινητήρα. Ευτυχώς στα σύγχρονα αυτοκίνητα υπάρχουν αισθητήρες, που μας προειδοποιούν αμέσως, αν έχει πέσει η στάθμη των λαδιών κάτω από το όριο ασφαλείας, ενώ μας ενημερώνουν όταν πρέπει να αλλαχθούν.
 

ioil2

Hπροειδοποιητική ένδειξη για τα λάδια του κινητήρα.

 

Δυστυχώς σε παλαιότερα μοντέλα είναι κάποιες φορές πολύ αργά, όταν ανάψει η κόκκινη φωτεινή ένδειξη για τα λάδια, γιατί η ζημιά έχει ήδη γίνει. Η αποτελεσματικότερη μέθοδος για να αποφύγουμε ένα τέτοιο ‘’κακό σενάριο’’, είναι ο τακτικός έλεγχος της στάθμης των λαδιών και η συμπλήρωσή τους, αν βλέπουμε ότι πλησιάζουν στην ένδειξη ‘’Minimum’’. Η απώλεια λαδιών είναι φυσιολογική, γιατί οι περισσότεροι κινητήρες καίνε και λίγο λιπαντικό κατά τη λειτουργία τους, οπότε ο έλεγχος είναι απαραίτητος. Για να γίνει σωστά, πρέπει να περιμένουμε λίγο αφού σβήσουμε το μοτέρ, ώστε να έχει ‘’καθίσει’’ όλο το λάδι στο κάρτερ, ενώ και το αυτοκίνητο πρέπει να είναι σταθμευμένο σε επίπεδη επιφάνεια χωρίς κλίση, ώστε να είναι η μέτρηση της στάθμης του λιπαντικού αξιόπιστη. Επίσης, για το σκούπισμα της βέργας χρησιμοποιούμε ένα καθαρό πανί, που δεν αφήνει χνούδια.

Από εκεί και μετά, υπάρχουν και τα εξής σημάδια, τα οποία παραπέμπουν σε πιθανή έλλειψη λαδιών και απαιτούν τον άμεσο έλεγχό τους:

Όταν βλέπουμε ότι σχηματίζονται κάτω από το σταθμευμένο αυτοκίνητό μας λεκέδες λαδιού, τότε αυτό σημαίνει ότι υπάρχει διαρροή λιπαντικού.

Αν παίρνει δύσκολα ο κινητήρας μπροστά και μετά δεν λειτουργεί στρωτά.

Αν ακούγονται περίεργοι μεταλλικοί θόρυβοι, όταν γυρνάμε τη μίζα εκκίνησης, τότε αυτό θα μπορούσε να παραπέμπει σε έλλειψη λαδιών.

Εννοείται, ότι οι αλλαγές λαδιών γίνονται μόνο σε συνεργεία και πρατήρια καυσίμων, που πληρούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και συλλέγουν τα παλιά λιπαντικά για ανακύκλωση.

Πηγή: iEidiseis.gr
 
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Ευπρεπές Cooking & Decor