LIVE

 

Σπιτική Κουζίνα Καντρή Mathisis φροντιστήριο Πύργος
hairthecity 755x150 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021
ΒΟΛΛΑΡΗΣ Φροντιστήριο skoutas eshop

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Ορόσημο Θαλής Φροντιστήριο

08|03
2022
16:23

Με αυξημένη αυτονομία το Skoda Enyaq iV

Χάρη στο νέο λογισμικό, το ανανεωμένο Škoda Enyaq iV προσφέρει πλέον μεγαλύτερη αυτονομία, διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά και γρηγορότερους χρόνους φόρτισης.

Η Τσέχικη φίρμα έχει εγκαταστήσει ήδη μία νέα έκδοση λογισμικού, την «ME3», στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Mlada Boleslav. 

Παράλληλα, τα Enyaq iV, που έχουν ήδη παραδοθεί στους πελάτες, θα λάβουν δωρεάν αναβάθμιση με τη νέα έκδοση λογισμικού το δεύτερο εξάμηνο του 2022, με τους πελάτες να ενημερώνονται σχετικά μέσα στους προσεχείς μήνες.

Η νέα έκδοση λογισμικού περιλαμβάνει βελτιώσεις για τη λειτουργία, τον έλεγχο και τη σχεδίαση του συστήματος infotainment, του ψηφιακού πίνακα οργάνων Digital Cockpit και του Head-up Display. Επιπλέον, βελτιώσεις έχουν δεχθεί και οι διαδικτυακές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας Skoda Connect. Οι καινοτομίες στη διαχείριση της μπαταρίας προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση φόρτισης, μικρότερους χρόνους φόρτισης και μεγαλύτερη αυτονομία.


Με το νέο λογισμικό ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει τη νέα λειτουργία «Battery Care» μέσω ενός κουμπιού στην κεντρική οθόνη. Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία θα φορτιστεί μόνο μέχρι το 80% την επόμενη φορά που θα συνδεθεί το αυτοκίνητο για φόρτιση. Το πρόγραμμα μειώνει επίσης την ταχύτητα φόρτισης DC και τη μέγιστη ισχύ φόρτισης για να αποφευχθούν οι κορυφές ισχύος. Αυτά τα μέτρα, παρόμοια με τη λειτουργία «eco mode» σε ένα smartphone, βοηθούν στη διατήρηση της μπαταρίας σε άριστη κατάσταση και παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της.


Οι τετρακίνητες εκδόσεις του Enyaq iV διαθέτουν ένα επιπλέον νέο προφίλ οδήγησης. Το «Traction mode» έχει σχεδιαστεί για οδήγηση σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους ή ολισθηρές επιφάνειες και παρέχει σταθερή τετρακίνηση σε ταχύτητες έως και 20 χλμ./ώρα. Μεταξύ άλλων, προσαρμόζει τη λειτουργία ASR έτσι ώστε το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης να παρεμβαίνει λιγότερο κατά την επιτάχυνση σε σαθρή επιφάνεια. Την ίδια στιγμή, ο οδηγός μπορεί να προσθέτει στο σύστημα πλοήγησης εναλλακτικούς σταθμούς φόρτισης, στην τρέχουσα διαδρομή, απλά πατώντας ένα σχετικό κουμπί.


Το νέο λογισμικό περιλαμβάνει επίσης βελτιώσεις στις προβολές στον πίνακα οργάνων Digital Cockpit καθώς και στο Head-up Display. Η εμφάνιση της απόστασης των αντικειμένων που περιβάλλουν το όχημα έχει γίνει πιο σαφές, ενώ το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας εμφανίζεται πλέον σε ποσοστό επί τοις εκατό στο ψηφιακό πιλοτήριο, μαζί με το αντίστοιχο σύμβολο της μπαταρίας. Τα στοιχεία αυτά, χάρη στο νέο λογισμικό παρουσιάζονται και στο Head-up Display.

Με το νέο λογισμικό έχει βελτιστοποιηθεί και ο έλεγχος θερμοκρασίας της μπαταρίας, η οποία φτάνει στο ιδανικό θερμικό επίπεδο λειτουργίας πιο γρήγορα και διατηρείται σε αυτό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, βελτιστοποιημένη απόδοση ισχύος και πιο αποτελεσματική ανάκτηση ενέργειας, επομένως μεγαλύτερη αυτονομία.


Στο Skoda Enyaq Coupe iV 60, που θα λανσαριστεί στην Ελλάδα πριν το καλοκαίρι, η αυτονομία αυξάνεται στα 416 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP. Το Enyaq Coupe iV 80 μπορεί να διανύσει έως και 544 χιλιόμετρα με μία φόρτιση ενώ το Enyaq Coupe iV 80x με δύο ηλεκτροκινητήρες, μπορεί να καλύψει αντίστοιχα 520 χιλιόμετρα.

Τέλος, με το νέο λογισμικό, έχουν βελτιωθεί οι χρόνοι φόρτισης του Enyaq iV. Με εναλλασσόμενο ρεύμα σε οικιακό φορτιστή (Wallbox) το αυτοκίνητο φορτίζεται με έως 11 kW – φυσικά μπορεί πάντα να φορτιστεί και σε οικιακές πρίζες 230 V.


Κατά τη φόρτιση με συνεχές ρεύμα, τα οχήματα με μπαταρία 62 kWh έχουν τώρα ισχύ φόρτισης έως και 120 kW και τα μοντέλα Enyaq iV με τη μεγάλη μπαταρία 82 kWh έως 135 kW. Αυτό σημαίνει ότι σε έναν δημόσιο σταθμό φόρτισης 50 kW, η διαδικασία φόρτισης από το 10% στο 80 % διαρκεί 55 λεπτά (μπαταρία 62 kWh) ή 70 λεπτά (μπαταρία 82 kWh). Σε ακόμα πιο ισχυρούς σταθμούς δημόσιας φόρτισης, για παράδειγμα ισχύος 120 kW, η αντίστοιχη διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί σε μόλις 35 λεπτά.
 
Πηγή: Protothema.gr
 

Google News ilialive.rg

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ορόσημο Θαλής Φροντιστήριο